64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Επικίνδυνο βακτήριο στα νερά των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο! - Αρρώστησε αθλητής

Επικίνδυνο βακτήριο στα νερά των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο! - Αρρώστησε αθλητής
Στα νερά επιπλέουν σκουπίδια, νεκρά ψάρια κι ένα επίφοβο βακτήριο... Ο υγρός στίβος του κόλπου Γκουαναμπάρα στο Ρίο, όπου θα διοργανωθεί η ιστιοπλοΐα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 είναι μολυσμένος και μάλλον αυτό ευθύνεται για το γεγονός ότι ήδη ένας ιστιοπλόος είναι άρρωστος.

Ο Γιανίκ Μπολίκ προπονείται εκεί παρόλο που το Ινστιτούτο Οσβάλντο Κουζ διαπίστωσε ότι δεν είναι καθαρά τα νερά... Οι επιστήμονες απομόνωσαν μέσα στο Δεκέμβριο το βακτήριο και επεσήμαναν ότι είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό, καθώς είναι αποτέλεσμα νοσοκομειακών αποβλήτων. Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016 υποσχέθηκαν ότι έως τη διοργάνωση το 2016, θα έχει βελτιωθεί η κατάσταση κατά 80%.

Ομως, ο υψηλός πυρετός και η διάρροια του Μπολίκ προβλημάτισε πολλούς: «Δεν ξέρω αν αιτία της κατάστασης μου είναι τα μολυσμένα νερά. Σίγουρα η ποιότητα του νερού είναι πολύ κακή. Υπάρχουν πολλά νεκρά ψάρια και βρωμιές που επιπλέουν», δήλωσε ο ιστιοπλόος, που αποκάλυψε ότι και άλλοι αθλητές που προπονήθηκαν στον ίδιο υγρό στίβο εμφάνισαν παρόμοια συμπτώματα.

Σχόλια