64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

«Άγιοι» για Champions League, Σαουθάμπτον – Άρσεναλ 2-0

southampton-arsenal-570
Η Σαουθάμπτον εκμεταλλεύτηκε τα δύο τραγικά λάθη του Στσέζνι στο 34' και στο 65' νίκησε την Άρσεναλ με 2-0, ύστερα από τη σεζόν 2002-2003, που ήταν η τελευταία τους νίκη κόντρα στους «gunners» και πήραν διαφορά τριών βαθμών από την ομάδα του Αρσέν Βενγκερ..
H Σαουθάμπτον υποδέχονταν την Άρσεναλ στο «Σεντ Μέρις» κόντρα στην παράδοση των τελευταίων ετών που την ήθελε είτε να χάνει, είτε να βολεύεται με τον βαθμό της ισοπαλίας. Για τις δύο ομάδες το παιχνίδι ήταν κομβικής σημασίας καθώς, αφενός η Σαουθάμπτον ήθελε να αποδείξει πως δεν ήταν ένα «πυροτέχνημα» του πρώτου γύρου και αφετέρου η Άρσεναλ ήθελε μόνο νίκη για να ξεπεράσει τους «Άγιους» στην 4η θέση της βαθμολογίας.
Για τους γηπεδούχους του Κούμαν, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Φόρστερ. Δεξιά ο Αλντερβάιρελντ, αριστερά ο Μπετράντ και στο κέντρο της άμυνας ο Κάρντοζ με τον Φόντε. Στα χαφ ο Βανγιάμα, με τον Γαρντ – Πρόβσε. Πιο μπροστά και δεξιά ο Μανέ, αριστερά ο Τάντιτς και ο Ντέιβις πίσω από τον Πελέ.
Με αρκετές απουσίες παρέταξε την Άρσεναλ ο Βενγκέρ. Κάτω από τα δοκάρια ο Στσέζνι. Δεξιά ο Ντεμπουσί, αριστερά ο Γκιμπς και στο κέντρο της άμυνας ο Μερτεζάκερ με τον Κονσιενλί. Σε ρόλο ανασταλτικών μέσω ο Τσέιμπερς (για πρώτη φορά στο κέντρο φέτος) με τον Κόκελεν (πρώτη φορά επίσης φέτος αυτό το ντουέτο στα χαφ). Πιο μπροστά τους και δεξιά ο Τσάμπερλαϊν, αριστερά ο Καθόρλα και πίσω από τον Σάντσες ο Ροζίτσκι.
Γρήγορο ρυθμό και αρκετές φάσεις είχε το πρώτο ημίχρονο κατά την περισσότερη διάρκειά του με αυτές τις Σαουθάμπτον να είναι οι πιο κλασικές. Από την άλλη πλευρά η Άρσεναλ ήταν χωρίς κλασικό φορ, με τον Σάντσες να κινείται περιφερειακά, χωρίς να υπάρχει κάποιος παίκτης του στυλ των Ζιρού και Γουέλμπεκ, που θα απασχολούσε το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των «Αγίων». Παρόλα ταύτα όμως οι «κανονιέρηδες» είχαν την κατοχή της μπάλας με το μέρος τους (55% - 45%), όμως τις κλασικές ευκαιρίες τις είχαν οι γηπεδούχοι.
Μόλις στο 5' οι γηπεδούχοι συνδυάστηκαν όμορφα στα αριστερά, ο Τάντιτς έβγαλε την ψηλοκρεμαστή σέντρα, ο Πελέ πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε ξυστά από το δεξί κάθετο δοκάρι του Στσέζνι, ο οποίος απλά κοιτούσε την πορεία της μπάλας. Δύο λεπτά αργότερα η Άρσεναλ προσπάθησε να απαντήσει στην φάση του Πελέ, με τον Σάντσεζ να σουτάρει και τον Φόρστερ να αποκρούει. Η επόμενη καλή στιγμή στο ματς ήρθε μετά από 13 λεπτά, με τον Σάντσες και τον Ροζίτσκι να συνδυάζονται, όμορφα, ο Καθόρλα επιχείρησε το σουτ, όμως ο εξαιρετικός Φόρτσερ απέκρουσε το σουτ του Ισπανού. Η Άρσεναλ έχασε άλλη μια ευκαιρία στο 28' με τον Τσάμπερλαϊν να στέλνει την μπάλα άουτ και στο 34' η Σαουθάμπτον άνοιξε το σκορ ύστερα από το τραγικό λάθος του Στσέζνι. Ο Πολωνός έκανε άσχημη έξοδο, ο Μανέ πήρε την μπάλα και με εξαιρετικό φαλτσαριστό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, παρά την προσπάθεια του Μερτεζάκερ να διώξει την μπάλα.
Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Βόρειου Λονδίνου προσπάθησε να ισοφαρίσει το ματς, μπήκε δυνατά και στο 55' ο Σάντσες κατέβασε την μπάλα μέσα στην περιοχή κέρδισε χώρο με προσποίηση για να σουτάρει, όμως ο Φόρστερ πραγματοποίησε την απόκρουση του αγώνα. Ένα λεπτό αργότερα ο Στσέζνι έκανε άλλη μια γκάφα καθώς στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα την έστρωσε στον Τάντιτς κι εκείνος κλείδωσε το ματς με το 2-0. Να σημειωθεί πως στο 57' ο Τάντιτς είχε την ευκαιρία για το 3-0, καθώς γύρισε ωραία αλλά το σουτ πέρασε άουτ.
Παρά το 2-0 η Σαουθάμπτον δεν σταμάτησε να δημιουργεί φάσεις και στο 65' ο Ντεμπουσί έδιωξε την μπάλα πάνω στην γραμμή και στο 67' ο Κάρντοζ γλίτωσε την κόκκινη κάρτα. Ο Σαντσες έφευγε μόνος του, ήταν σε θέση για γκολ, πριν μπει στην περιοχή ο κεντρικός αμυντικός των γηπεδούχων τον ανέτρεψε και ο διαιτητής έδειξε κίτρινη.
Με τη νίκη αυτή η Σαουθάμπτον πήρε διαφορά τριών βαθμών από τη Άρσεναλ, με τους «κανονιέρηδες» να επιστρέφουν στις κακές εμφανίσεις.

koolnews.gr

Σχόλια