64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Made in USA

Χρειάστηκε να περάσει μια δεκαετία για τις ΗΠΑ ώστε να βρουν λίγη από τη χαμένη τους αίγλη στη heavyweight κατηγορία της επαγγελματικής πυγμαχίας. Κι αυτό το οφείλουν στον Deontay Wilder. 
Made in USA
Οι επικριτές του έλεγαν πως τα καταφέρνει μόνο με πυγμάχους που δεν ...προκαλούν δέος. Κι είναι αλήθεια ότι έχτισε το όνομά του κάνοντας τους αν
τιπάλους του να μοιάζουν με παιχνιδάκι στα χέρια του πάνω στο ρινγκ. Μέχρι τη στιγμή που διεκδίκησε για πρώτη φορά τον παγκόσμιο τίτλο. 

Τότε ο Deontay Wilder έδειξε από τι πραγματικά είναι φτιαγμένος. Θύμα του ο Bernane Stiverne, που προσπάθησε να τον περιορίσει, αλλά μάταια. Τον έσωσε το καμπανάκι στο β' γύρο, έδειξε ν' ανακάμπτει προσωρινά, με τον Wilder όμως να 'χει την καθολική υπεροχή, να περνάει τα διπλάσια χτυπήματα (πολλά εκ των οποίων κλόνισαν τον Καναδό) και έτσι να μην δυσκολεύεται να πείσει τους κριτές (118-109, 119-108, 120-107) να τον ανακηρύξουν νέο πρωταθλητή, στο Λας Βέγκας. 

inner 

Η ζώνη της WBC πέρασε γύρω από την μέση του Αμερικανού που διεύρυνε στις 33 νίκες το αήττητο ρεκόρ του (η αποψινή ήταν η μοναδική που δεν τελείωσε με ΚΟ) και έδωσε χαρά μετά από χρόνια στις (άλλοτε κυρίαρχες στην heavyweight κατηγορία) ΗΠΑ. 


sport-fm.gr

Σχόλια