64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Show Αντερσον, με το δεξί η Λάτσιο!



Με τον απίστευτο Φελίπε Αντερσον να βάζει ένα και να δίνει άλλα δύο, η Λάτσιο πάτησε την Σαμπντόρια (3-0) και μπήκε στο 2015 ως μόνη 3η!

Ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς επέστρεψε στο «Ολίμπικο» για να αντιμετωπίσει την αγαπημένη του Λάτσιο αλλά αυτή του... ευχήθηκε με 3άρα για τη νέα σεζόν. Η Σαμπντόρια είχε μόλις μία ήττα στο φετινό πρωτάθλημα αλλά οι Λατσιάλι είχαν τον Φελίπε Αντερσον... σεληνιασμένο (4 γκολ και 4 ασίστ στα τελευταία 9 γκολ των Ρωμαίων) και πήραν εύκολα το τρίποντο, με το οποίο παρέμειναν στην 3η θέση και πήγαν στο +3 από τους Μπλουτσερκιάτι, περιμένοντας να δουν τι θα κάνει την Τρίτη η Νάπολι στην Τσεζένα.

Το πρώτο 20λεπτο πέρασε χωρίς κάτι ιδιαίτερο αφού οι δύο ομάδες ήταν φανερό, όπως συμβαίνει πάντα μετά από διακοπή του πρωταθλήματος, ότι χρειάζονταν κάποιο χρόνο για να βρουν ρυθμό. Η Σαμπντόρια, βέβαια, παρέμεινε εκτός παιχνιδιού και στη συνέχεια αλλά όχι και η Λάτσιο, η οποία σταδιακά ανέβασε την απόδοση της. Με τον Φελίπε Αντερσον να είναι αρκετά ορεξάτος, οι Λατσιάλι μετέφεραν το ματς στο μισό γήπεδο και απείλησαν για πρώτη φορά στο 21' με το φάουλ του Μπίλια που απέκρουσε ο Βιβιάνο. Στο 29' ο Ντε Φράι από κοντά σούταρε άουτ και η πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε, για να έρθει ένα τρίλεπτο ξέσπασμα με πρωταγωνιστή τον Αντερσον. Ο Βραζιλιάνος γύρισε στο 38' για τον Παρόλο κι αυτός με ωραίο πλασέ στην κίνηση έκανε το 1-0, για να έρθει το 2-0 στο 41' με τρομερό σουτ του Φελίπε Αντερσον εκτός περιοχής!

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Μιχαΐλοβιτς έβαλε τον Βσόλεκ αντί του Ρίτσο αλλά η Σαμπντόρια δεν μπορούσε να αλλάξει κάτι στο ματς, απέναντι σε μια Λάτσιο που ήταν απολύτως σοβαρή και απέφευγε το παραμικρό λάθος στην άμυνα. Η ομάδα του Πιόλι ήλεγχε τον ρυθμό, είχε χώρους για αντεπιθέσεις και είχε και τον Φελίπε Αντερσον σε τρελή βραδιά! Ο Βραζιλιάνος στο 66' ξεκίνησε από την σέντρα, πέρασε όποιον επιχείρησε να σταθεί μπροστά του και έδωσε έτοιμο το γκολ στον Τζόρτζεβιτς για το 3-0 μέσα σε αποθέωση! Η Σαμπντόρια προσπάθησε για το γκολ της τιμής αλλά δεν τα κατάφερε και οι τιφόζι της Λάτσιο βρήκαν ακόμη ένα λόγο για να πανηγυρίσουν στη συνέχεια αφού επανεμφανίστηκε ο Καντρέβα, ο οποίος άφησε πίσω τον μυικό τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε στις τελευταίες αγωνιστικές του 2014.

Λάτσιο (Στέφανο Πιόλι): Μαρκέτι, Μπάστα, Ντε Φράι, Τσάνα (46' Καβάντα), Ράντου, Παρόλο, Μπίλια, Λούλιτς (52' Ονάζι), Φελίπε Αντερσον, Τζόρτζεβιτς, Μάουρι (78' Καντρέβα).

Σαμπντόρια (Σίνισα Μιχαΐλοβιτς): Βιβιάνο, Κατσιατόρε, Γκασταντέλο, Ρομανιόλι, Ρετζίνι, Ρίτσο (46' Βσόλεκ), Παλόμπο, Ομπιάνγκ (67' Μπερχέσιο), Σοριάνο, Εντερ (74' Ντάνκαν), Οκάκα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Δευτέρα (5/1)
Λάτσιο-Σαμπντόρια 3-0 (38' Παρόλο, 41' Φελίπε Αντερσον, 66' Τζόρτζεβιτς)
Τρίτη (6/1)
Ουντινέζε-Ρόμα (13:30)
Μίλαν-Σασουόλο (16:00)
Κιέβο-Τορίνο (16:00)
Εμπολι-Βερόνα (16:00)
Τζένοα-Αταλάντα (16:00)
Παλέρμο-Κάλιαρι (16:00)
Πάρμα-Φιορεντίνα (16:00)
Τσεζένα-Νάπολι (19:00)
Γιουβέντους-Ιντερ (22:00)

Πηγή: gazzetta.gr

Σχόλια