64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ - Ρύζι soubise

Ρύζι soubise
Τι χρειαζόμαστε:

  • 1/2 λίτρο νερό
  • 1/2 κούπα ρύζι carnaroli ή arborio ή καρολίνα
  • 50 γραμμάρια βούτυρο
  • 4 μέτρια κρεμμύδια (600 γραμμάρια καθαρισμένα)
  • 100 γραμμάρια γραβιέρα κρήτης ή αμφιλοχίας
  • 50 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 1/2 "σπιτικό" ζωμό λαχανικών
  • 1/2 "σπιτικό" ζωμό βοδινό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • καπνιστή πάπρικα


Πώς το κάνουμε:

  1. Βράζουμε το ρύζι μέσα στο νερό που έχουμε διαλύσει τους κύβους για πέντε λεπτά ακριβώς .
  2. Σουρώνουμε και ξεπλένουμε το ρύζι.
  3. Σωτάρουμε τα ψιλοκομμέννα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν διάφανα στο λιωμένο βούτυρο και προσθέτουμε το ρύζι.
  4. Σκεπάζουμε στο ίδιο σκεύος αν μπαίνει στον φούρνο, αν όχι το βάζουμε σε σκεπασμένο σκεύος και το ψήνουμε στους 160 βαθμούς για μία ώρα.
  5. Μόλις το βγάλουμε προσθέτουμε το τριμένο τυρί, την κρέμα γάλακτος και τα μπαχαρικά κατά βούληση και ψήνουμε γιά αλλά 15 λεπτά. Καλή σας όρεξη.


Σχόλια