64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

«Καθάρισε» ο αρχηγός! (vids)



Ο Ακινφέουα πήγε να βάλει σε μπελάδες τη Λίβερπουλ, αλλά ο Στίβεν Τζέραρντ έκλεισε στόματα και με δυο γκολ έδωσε την πρόκριση (2-1) κόντρα στη Γουίμπλεντον.
 Σε επαναληπτικό η Τότεναμ.

Πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε το αντίο του από το «Ανφιλντ», ωστόσο το βράδυ της Δευτέρας φρόντισε να κάνει το δικό του δώρο στην αγαπημένη του Λίβερπουλ. Ο Στίβεν Τζέραρντ πέτυχε δυο γκολ και παρά τις προσπάθειες του Ακινφέουα, οι «κόκκινοι» επικράτησαν 2-1 και προκρίθηκαν στους «32» του κυπέλλου. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο ματς και στο 12' πήραν το προβάδισμα. Ο Μανκίγιο έκανε τη σέντρα και ο Τζέραρντ με καρφωτή κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στη Λίβερπουλ. Ωστόσο, η Γουίμπλεντον πήρε τον έλεγχο, απείλησε, και το «κτήνος» έδωσε τη λύση. Ο Ακινφέουα εκμεταλλεύθηκε την γκέλα του Μινιολέ και με προβολή πέτυχε το 1-1. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και είχαν τεράστια ευκαιρία να προηγηθούν, αλλά ο Τζέραρντ έδιωξε στη γραμμή στην προσπάθεια του Μπάρετ. Ο αρχηγός των «κόκκινων» ήταν αυτός που έδωσε τη λύση, αφού με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ διαμόρφωσε το 2-1!

Μπέρνλι - Τότεναμ 1-1

Αν και προηγήθηκε, η Τότεναμ δέχθηκε γκολ από την Μπέρνλι και με το 1-1 θα παίξει επαναληπτικό αν θέλει να περάσει στον τέταρτο γύρο το Κυπέλλου Αγγλίας. Λίγες μέρες αφού έριξε 5 γκολ στην Τσέλσι στην Premier League, η ομάδα του Μαουρίσιο Ποκετίνο τα βρήκε σκούρα κόντρα στην νεοφώτιστη, Μπέρνλι, με την οποία αναδείχθηκε ισόπαλη εκτός έδρας 1-1. Οι Σπερς χωρίς τους Κέιν, Ερικσεν, Τσαντλί, Γιορίς, Γουόκερ, Βερτόνγκεν, Φάσιο στο βασικό σχήμα, προηγήθηκαν με γκολ του Τσαντλί στο 56', όμως δεν κατάφεραν να κρατήσουν την πρόκριση και θα παίξουν επαναληπτικό για να κάνουν check in στην επόμενη φάση. Για την Μπέρνλι το γκολ του Βόουκς χάρισε την ισοπαλία και το δικαίωμα στο όνειρο της πρόκρισης.


Σχόλια