64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Ρόμα - Νάπολι 1-0 (vid)

Ρόμα - Νάπολι 1-0
Χρειάστηκαν οχτώ παιχνίδια, αλλά η επιστροφή της Ρόμα στις εντός έδρας νίκες ήταν αρκετά γλυκιά με το 1-0 επί της Νάπολι για την 29η αγωνιστική της Serie A!

Η ομάδα του Ρούντι Γκαρσία χρειάστηκε ένα γκολ του Πιάνιτς στο 25ο λεπτό για να ξεπεράσει το εμπόδιο των «παρτενοπέι» και να μην ενδιαφερθεί για το αποτέλεσμα της Λάτσιο όσον αφορά τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Μάλλον δίκαιο ήταν το προβάδισμα της Ρόμα στην ανάπαυλα της αναμέτρησης. Πιο σοβαρή αμυντικά εκτός από μια φάση που χρειάστηκε η καθοριστική συμβολή του Κώστα Μανωλά για να κόψει ένα σουτ του Ντε Γκούζμαν, με τον Καγιεχόν προηγουμένως να έχει καθυστερήσει πάρα πολύ, οι «τζιαλορόσι» ήταν καλύτεροι. Η Νάπολι δεν είχε τρόπο ν' απειλήσει, ενώ δεν γινόταν να τα κάνει όλα σωστά και ο Μέρτενς από τα πόδια του οποίου σίγουρα θα περνούσε η μπάλα για να πάρει μέτρα στο γήπεδο η ομάδα του Μπενίτεθ. Το γκολ που επέτρεψε στους γηπεδούχους να πάνε στ' αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το προβάδισμα, πέτυχε ο Πιάνιτς στο 25' με ωραίο πλασέ από γύρισμα του πολύ καλού, Φλορέντσι, ενώ, ο πανηγυρισμός του Βόσνιου άσου έκρυβε και... μήνυμα προς τους οπαδούς έπειτα από τα όσα έχουν διαδραματιστεί τον τελευταίο καιρό.

Η Νάπολι έπρεπε να ρισκάρει αν ήθελε να διεκδικήσει κάτι από το παιχνίδι. Η πρώτη από μια σειρά καλών ευκαιριών ήρθε στο 53ο λεπτό, όταν ο Ντράις Μέρτενς μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε τον Ντε Σάνκτις για να δει τον πορτιέρο των «τζιαλορόσι» να του λέει «όχι». Ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων αποδείχθηκε... σωτήρας αποκρούοντας τις προσπάθειες των Μέρτενς και Γκαμπιαντίνι στο 63ο και το 66ο λεπτό αντίστοιχα. Ήταν παρών, όταν η άμυνά του δυσκολευόταν και όταν οι «παρμέντσι» έβρισκαν χώρους για να κινηθούν και να απειλήσουν την εστία του. Στο τελευταίο εικοσάλεπτο και από τη στιγμή που η Νάπολι ανέβηκε πλέον πάρα πολύ στο γήπεδο για να βρει το γκολ της ισοφάρισης, άφησε πίσω της κενά στην άμυνα παίζοντας στην... κόψη του ξυραφιού. Και πάλι, όμως, απλά γλίτωσε το γκολ από τον Ιτούρμπε όταν στο 88' αυτός ξεπέρασε και τον Αντούχαρ για να πλασάρει άσχημα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Σχόλια