64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Η ΑΕΚ με πρωταγωνιστή τον Κρισάντους (δύο γκολ) νίκησετον Άλιμο με 3-0

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε η ΑΕΚ την κανονική περίοδο στη Football League αφού με δύο γκολ του Κρισάντους νίκησε 3-0 τον Αλιμο στο κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ. Από θέση ισχύος η Ενωση στα πλέι οφ. 

H εικόνα του αγώνα

Για καμία ομάδα δεν είναι εύκολο να διαχειριστεί έναν αγώνα κεκλεισμένων των θυρών, πόσο μάλλον όταν αυτός διεξάγεται στο αχανές και παγωμένο ΟΑΚΑ. Παρόλα αυτά η ΑΕΚ, η οποία δεν είχε μεγάλο βαθμολογικό κίνητρο, επιχείρησε να παίξει ποδόσφαιρο και να υπηρετήσεις τις αρχές της.
Το γεγονός ότι άνοιξε το σκορ πολύ νωρίς, μόλις στο 10' (ο Κρισάντους εκμεταλλεύτηκε την πάρε-βάλε παράλληλη μπαλιά του Μπαρμπόσα) δεν βοήθησε την εξέλιξη του αγώνα αφού οι δύο ομάδες ήταν στη συνέχεια φανερά άκεφες. Ο Αλιμος επιχείρησε πάντως να ανέβει στο γήπεδο και να δημιουργήσει κάποιες καταστάσεις χωρίς να τα καταφέρει.
Ο Κρισάντους, ο οποίος σ' όλον τον αγώνα ήταν ιδιαίτερα κινητικός και ορεξάτος, κυνήγησε και 2ο γκολ το οποίο πέτυχε στο 48ο λεπτό. Ηταν σαφώς το πιο ωραίο στη μέχρι τώρα εν Ελλάδι καριέρα του αφού με μία καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων.
Ο "Χρύσανθος" μάλιστα έχασε ευκαιρία και για το χατ-τρικ όταν στο 79ο λεπτό δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυ από πάσα του Μπακάκη, το τρίτο γκολ πάντως πέτυχε ο Ζόριτς στο 90'.
Οπως και να έχει η ΑΕΚ ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της με νίκη στην κανονική περίοδο ενώ "κέρδισε" έναν παίκτη ο οποίος είχε δεχτεί, όχι άδικα, αρκετή κριτική.

Σχόλιο

Σε ζητήματα επαγγελματισμού και προσέγγισης η ΑΕΚ δεν έχει κανένα πρόβλημα, πάντα, ακόμα όταν δεν παίζει καλά παρουσιάζεται αρκούντως σοβαρή. Αυτή είναι και η καλύτερη παρακαταθήκη που αφήνει η ομάδα του Δέλλα ενόψει των πλέι οφ. Γιατί πλέον η σοβαρότητα φτάνει και περισσεύει για την Ενωση έτσι ώστε να επιστρέψει στα σαλόνια της Superleague.

Tα γκολ του αγώνα:

Το 1-0:
Play Button
Το 2-0:
Play Button

Οι συνθέσεις

AEK: Καραγκιολίδης, Μπακάκης, Τζανετόπουλος, Λαμπρόπουλος, Πεταυράκης, Γιόχανσον (64' Κορδέρο), Φαγέ (69' Γροντής), Ζόριτς, Κρισάντους (85' Αραβίδης), Μπαρμπόζα, Πλατέλλας.
Aλιμος: Σταυριανός (62' Μπαντίκος), Καρδάρης (46' Σαγανάς), Γαβριήλ, Καρακώστας, Τσαρτσαρής, Τεϊσέιρα, Μπόνγκ (33' Ραφαέλ Αλέξ), Σταύρου, Παντελής, Τιάγκο, Μπεριέξ.

contra.gr

Σχόλια