64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Η Παρί κατέκτησε το τρόπαιο

Σε έναν εντυπωσιακό τελικό του Λιγκ Καπ στη Γαλλία, η Παρί... πάτησε την Μπαστιά με 4-0 και κατέκτησε το τρόπαιο, με πρωταγωνιστές και σκόρερ -από δύο έκαστος- τους Ιμπραΐμοβιτς και Καβάνι.

Το έργο των Κορσικανών ήταν από την αρχή δύσκολο, όμως στο 20' έγινε ακόμα περισσότερα, με τον Σκιλασί να ανατρέπει τον Λαβέτσι και να παίρνει τον δρόμο για τα αποδυτήρια, ενώ παράλληλα ο Ιμπραΐμοβιτς εκτελούσε εύστοχα από την άσπρη βούλα και να ανοίγει τον δρόμο.

Ο Σουηδός, μάλιστα, ήταν αυτός που διπλασίασε τα τέρματα των Παριζιάνων στο 41' κλειδώνοντας από νωρίς την κούπα.

Στην επανάληψη, ανέλαβε δράση ο «ματαντόρ» που πέρασε σαν αλλαγή στην θέση του Λαβέτσι και κατάφερε να πετύχει άλλα δύο τέρματα, στο 81' και το 90+2, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση της Παρί.

“Πεδίο μάχης” το Παρίσι

Το Παρίσι, πάντως πριν τη σέντρα του τελικού μετατράπηκε σε πεδίο μάχης. Η παρουσία 20.000 οπαδλων της Μπαστιά είχε θορυβήσει τις γαλλικές αρχές, που είχαν λάβει έκτακτα μέτρα, όμως, δεν κατάφεραν να αποτρέψουν τα επεισόδια.

Οι Κορσικανοί χούλιγκανς, που φημίζονται για την αγριότητά τους, έσπασαν βιτρίνες, λεηλάτησαν και κατέστρεψαν καταστήματα ενώ ακολούθησαν οδομαχίες με αστυνομικούς σε πολλούς δρόμους της πόλης.

megatv

Σχόλια