64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Καλμαζίδης: "Να διώξουμε το άγχος και να δούμε το τώρα"

Γιάννης Καλμαζίδης

Ο προπονητής της ομάδας βόλεϊ του ΠΑΟΚ, Γιάννης Καλμαζίδης, αναλύει στο Sport24.gr τα αίτια της ήττας από τον Παναθηναϊκό, αλλά και τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν για να μπορέσει η ομάδα του να κερδίσει στον αγώνα της Μ. Πέμπτης.
Απόλυτα προσγειωμένος και χωρίς καμία διάθεση να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του ο Γιάννης Καλμαζίδης μίλησε αποκλειστικά στο Sport24.gr λίγη ώρα μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό.

Ανέλυσε όσα πρέπει να γίνουν, έτσι ώστε να αλλάξει η ψυχολογία της ομάδας του εν όψει του δεύτερου αγώνα, ενώ απάντησε σε όσους υποστήριξαν πως ο "Δικέφαλος" έπρεπε... να αποφύγει το ζευγάρωμα με τους "πράσινους" στα ημιτελικά του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ:

Για το αν έπαιξε σημαντικό ρόλο η ήττα του ΠΑΟΚ πριν από λίγες μέρες για το πρωτάθλημα και πάλι από τον Παναθηναϊκό: "Δεν συνδυάζω εκείνο το παιχνίδι με το σημερινό. Εκείνο το παιχνίδι ξέραμε ότι βαθμολογικά για εμάς δεν σήμαινε τίποτα. Το σημερινό παιχνίδι ήταν διαφορετικό.Παίχτηκε βόλεϊ υψηλού επιπέδου, αλλά νομίζω ότι ήμασταν περισσότερο σφιγμένοι και αγχωμένοι από τον Παναθηναϊκό. Μπήκε στο μυαλό μας το "πρέπει", ενώ οι παίκτες του Παναθηναϊκού ήταν πιο "ελεύθεροι". Αυτό, φάνηκε, κυρίως, στο κομμάτι του σερβίς. Ο Παναθηναϊκός είχε 10 άσσους, ενώ εμείς δεν πιέσαμε σχεδόν καθόλου την υποδοχή του!Κάναμε φοβισμένες ενέργειες και εύκολα λάθη, τα οποία δείχνουν ότι υπήρχε στην πλευρά μας αρκετό άγχος. Όμως, γι' αυτό είμαστε εδώ, για να ξεπεράσουμε το άγχος και την ήττα και να δούμε την επόμενη μέρα".

Για το αν μετανιώνει που ο ΠΑΟΚ δεν... επέλεξε αντίπαλο στα ημιτελικά:(σ.σ θα μπορούσε να είχε ηττηθεί με 3-0 ή 3-1 από τον Παναθηναϊκό την τελευταία αγωνιστική και να παίξει στον ημιτελικό με τον Φοίνικα Σύρου): "Εμείς μπαίνουμε στο γήπεδο για να κερδίσουμε κάθε φορά. Το αποτέλεσμα δεν το ξέρουμε. Δεν μπορώ να πω σε κανέναν παίκτη μου να κάτσει να χάσει. Αυτό είναι τελείως ανήθικο και τελείως έξω από το δικό μου σκεπτικό".

Για το τι πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ για να κερδίσει στο δεύτερο παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό: "Μέσα στο γήπεδο φαίνεται ποια ομάδα είναι η καλύτερη. Η πορεία μας στο πρωτάθλημα δεν έχει καμία σχέση με αυτά τα παιχνίδια. Πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε καλύτερη ομάδα από τον Παναθηναϊκό μέσα στο γήπεδο. Πρέπει να διώξουμε το άγχος που είχαμε και να δούμε το επόμενο παιχνίδι, το επόμενο σετ, τον επόμενο πόντο. Αν δούμε τη σειρά ως ένα σύνολο παιχνιδιών πιστεύω ότι θα κάνουμε λάθος. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στο τώρα και να κάνουμε όσο γίνεται καλύτερα την δουλειά μας".

sport24.gr

Σχόλια