64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Κελεπούρι ο Σιμόες της ΑΕΚ

Κελεπούρι ο Σιμόες της ΑΕΚ
Ο Πορτογάλος σαρώνει στο πρωτάθλημα της πατρίδας του
Αποτελεί την πρώτη… καλοκαιρινή μεταγραφή της ΑΕΚ, έστω κι αν ολοκληρώθηκε στα τέλη του 2014. Ο Αντρέ Σιμόες μπορεί να μην είναι ευρέως γνωστός, ωστόσο με τις εμφανίσεις και τις επιδόσεις του στο πορτογαλικό πρωτάθλημα δείχνει πως μπορεί κάλλιστα να αποδειχτεί πραγματικό κελεπούρι για την «Ένωση».

Με το χθεσινό καταπληκτικό γκολ που πέτυχε στη νίκη της Μορεϊρένσε επί της Γκιμαράες, ο 25χρονος άσος έφτασε τα οκτώ στο πρωτάθλημα. Ο πορτογαλικός Τύπος τον αποθεώνει στις αναφορές του. «Έκανε ένα ακόμη πολύ καλό ματς. Είχε ενέργεια και πάντα έπαιρνε καλές θέσεις, ηρεμούσε το παιχνίδι όταν έπρεπε και έδινε ρυθμό στην επίθεση την κατάλληλη στιγμή. Η μεγάλη του εμφάνιση επισφραγίστηκε με ένα καταπληκτικό γκολ, που είναι υποψήφιο για το καλύτερο της χρονιάς», αναφέρει χαρακτηριστικά ένα δημοσίευμα σήμερα.


Στις 26 φετινές εμφανίσεις του με τη Μορεϊρένσε, ο Σιμόες-που έχει απουσιάσει μόνο λόγω καρτών-έχει αγωνιστεί λιγότερο από 90 λεπτά μόνο σε έναν αγώνα, πλην της αναμέτρησης με την Μπενφίκα όπου αποβλήθηκε. Έχει πετύχει έξι γκολ, από τα οποία τα δύο ήταν νικητήρια, ενώ τρία εξασφάλισαν στην ομάδα του τουλάχιστον το βαθμό. Μοναδικό εμφανές κουσούρι του είναι οι κάρτες που παίρνει, καθώς σε 28 ματς έχει δεχτεί ήδη οκτώ κίτρινες και μία κόκκινη. 

Αρκετές ομάδες, ακόμη και τους τελευταίους μήνες, αφότου είχε ανακοινωθεί η συμφωνία του με την ΑΕΚ, προσέγγισαν τον Σιμόες για να τον αποκτήσουν. Όμως οι «κιτρινόμαυροι» έχοντας κινηθεί αστραπιαία κατάφεραν να αποκτήσουν ως ελεύθερο έναν ποδοσφαιριστή για τον οποίο ακούγονται και... φαίνονται τα καλύτερα. Μένει να δείξει την αξία που φαίνεται να έχει και στην Ελλάδα... 


Πηγή: sport-fm.gr

Σχόλια