64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Δυνατότερος από ποτέ ο Djokovic

Novak Djokovic
Αρκετά ευδιάθετος και πανέτοιμος για μια νέα πρόκληση εμφανίστηκε ο Novak Djokovic, στην επίσημη συνέντευξη τύπου στο Monte-Carlo Masters.
Ο Nole, ο οποίος έχει κατακτήσει και τους 3 μεγάλους τίτλους της φετινής σεζόν, δήλωσε πως διανύει την καλύτερη φάση της καριέρας του, αφού εκτός από πανίσχυρος νιώθει και πιο ώριμος από ποτέ.

"Είμαι στο ζενίθ των δυνατοτήτων μου αυτή τη στιγμή. Η εμπειρία που απέκτησα παίζοντας στο υψηλότερο επίπεδο τα τελευταία 3-4 χρόνια, με έχει βοηθήσει να χειρίζομαι αυτές τις ιδιαίτερες καταστάσεις καλύτερα από το 2010 ή το 2011. Νιώθω πιο ώριμος", είπε ο Djokovic, που έχει αναδειχθεί πρωταθλητής στο Monte-Carlo Masters το 2013.

"Απολαμβάνω το χρόνο που βρίσκομαι στο court, παίζω το καλύτερό μου τένις. Μαζί με το 2011, σίγουρα αυτό είναι το καλύτερο ξεκίνημα σε σεζόν που είχα. Είμαστε ακόμα στους 4 μήνες και θα έρθουν ακόμα περισσότεροι", συνέχισε ο Nole.

O 27χρονος Σέρβος έχει κερδίσει και τα τρία σημαντικά τουρνουά που έγιναν μέχρι στιγμής στο 2015, το Australian Open και τα Masters σε Indian Wells και Miami. Στο Μονακό, θα επιχειρήσει να γίνει ο πρώτος τενίστας που θα κερδίσει τα τρία πρώτα Masters μιας σεζόν, στην ιστορία της Open era. Η παράδοση που έχει πάντως στο τουρνουά είναι καταπληκτική, με ρεκόρ 23-7 και 6 συνεχόμενες παρουσίες στα ημιτελικά.

"Η βάση μου είναι στο Μονακό και περνάω πολύ χρόνο εδώ όταν δεν αγωνίζομαι σε τουρνουά. Νιώθω πολύ άνετα και είμαι ενθουσιασμένος που παίζω στο Μονακό, όπου είμαι πολύ συνεπής εδώ και αρκετά χρόνια. Ελπίζω πως θα μπορέσω να ξεκινήσω καλά και στη χωμάτινη σεζόν."

Στο ταμπλό του Djokovic βρίσκεται και ο Rafael Nadal, που έχει κατακτήσει τον τίτλο 8 διαδοχικές φορές, από το 2005 μέχρι το 2012. Ο Nole αναγνωρίζει πως η μεγάλη πρόκληση σε κάθε χωμάτινο τουρνουά είναι ο Ισπανός, τον οποίο μπορεί να αντιμετωπίσει στα ημιτελικά.

"Κάθε φορά που έρχονται τα χωμάτινα τουρνουά, είναι ο πρώτος παίκτης που αναφέρεται ως φαβορί. Τον αποκαλούν 'Βασιλιά του Χώματος' και αναμφίβολα το στέμμα αυτό του αξίζει, με όλα όσα έχει πετύχει στην καριέρα του, ειδικά σε αυτή την επιφάνεια."

Στην πρεμιέρα του στο Monte-Carlo Masters, o Djokovic θα αντιμετωπίσει τον νικητή της αναμέτρησης του Denis Istomin με τον Albert Ramos Vinolas.

tennisnews

Σχόλια