64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

NBA: «Ζωγραφιές» από Αντετοκούνμπο, μηνύματα από Κάρτερ-Ουίλιαμς (videos)

NBA: «Ζωγραφιές» από Αντετοκούνμπο, μηνύματα από Κάρτερ-Ουίλιαμς (videos) | onsports.gr
Δώδεκα πόντους με 3/9 δίποντα σημείωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο 107-97 των Μιλγουόκι Μπακς στο «Wells Fargo Center».
Φορτώθηκε από νωρίς με φάουλ, αλλά πρόλαβε επίσης να βάλει 6/10 βολές, ενώ είχε κι επτά ριμπάουντ και τρεις ασίστ σε 34.03’, όντας μέλος της βασικής πεντάδας του ΤζέισονΚιντ, ο οποίος δεν ξεκούρασε παίκτες εν όψει των φετινών πλέι οφ του NBA. Από την πλευρά του, ο Μάικλ Κάρτερ-Ουίλιαμς πέτυχε 30 πόντους στο πρώτο παιχνίδι εναντίον της παρθενικής επαγγελματικής ομάδας του, ενώ περιθωριοποιήθηκαν οι τραυματίες Τζαμπάρι Πάρκερ (γόνατο), Νταμιέν Ίνγκλις (πόδι) και Τζάρεντ Ντάντλεϊ (ρεπό). Για τους Σίξερς οΡόμπερτ Κόβινγκτον σημείωσε 25 πόντους, αλλά υπέπεσε σε δέκα λάθη.
Στους 19π. έφθασε ο Χόλις Τόμπσον, ο οποίος πήρε θέση στη βασική πεντάδα τουΜπρετ Μπράουν, που είπε ότι ο Τζοέλ Έμπιντ (πόδι) θα μπορέσει να παίξει στο Summer League. Στην προκειμένη, ο ανερχόμενος σέντερ έμεινε έξω μαζί με τους Αϊσάια Κανάν(αστράγαλος) και Τόνι Ρότεν (γόνατο), ενώ στο περιθώριο έμεινε και ο Νέρλενς Νοέλ(αστράγαλος), ο οποίος μάλλον θα παίξει στο τελευταίο φετινό ματς, μεθαύριο (16/04, 03.00) με τους Μαϊάμι Χιτ στη Φιλαδέλφεια. Ωστόσο, ο Μπράουν παραδέχθηκε πως δύσκολα θα παίξει στο φετινό Summer League. Αποκλείστηκαν, επίσης, οι Τζέισον Ρίτσαρντσον(γόνατο) και Λουκ Ρίτσαρντ Μπα Α Μούτε (ώμος). Αντίθετα, ο Ις Σμιθ (βουβωνική χώρα, τέσσερις πόντοι με 34.03’) επέστρεψε στη δράση ως βασικός, ενώ ξεπέρασε τραυματισμό στον αχίλλειο τένοντα ο Πιερ Τζάκσον, ο οποίος μάλλον θα επιστρέψει στη Φιλαδέλφεια μέσα στο καλοκαίρι.
Είδε... πάγκο ο Παπανικολάου
Εκτός του rotation του Κέβιν Μακ Χέιλ έμεινε εκ νέου ο Κώστας Παπανικολάου, αλλά οιΧιούστον Ρόκετς ξεπέρασαν νωθρό ξεκίνημα με 100-90 σε βάρος των Σάρλοτ Χόρνετςστο «Time Warner Cable Arena». Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης γνωστοποιήθηκε πως απέφυγε κατηγορίες για βιαιοπραγία σε ανήλικο ο Ντουάιτ Χάουαρντ, ο οποίος πήρε ρεπό, ενώ ο πρώην φόργουορντ/σέντερ του Ολυμπιακού, Τζόι Ντόρσεϊ (άποντος σε 16.47’), κάλυψε το κενό στη βασική πεντάδα. Στα… πιτς έμεινε ο Ντονάτας Μοτιεγιούνας (μέση) μαζί με τον άλλοτε φόργουορντ του Ολυμπιακού, Πατ Μπέβερλι (καρπός), ο οποίος εξέφρασε ελπίδα για επιστροφή μέσα στα πλέι οφ, αν και εκτιμήθηκε αρχικά ότι θα χάσει την υπόλοιπη σεζόν. Αντίθετα, ο Τζέιμς Χάρντεν έδωσε το παρών και ξεχώρισε με 29 πόντους ανάμεσα σε επτά «διψήφιους», που βοήθησαν στην κρίσιμη νίκη των Τεξανών, ενώ πράγματι αποκλείστηκαν οι Αλ Τζέφερσον (γόνατο), Μάικλ Κιντ-ΓκίλκριστΛανς Στίβενσον (δάκτυλο ποδιού), Κόντι Ζέλερ (ώμος) και Πι Τζέι Χέρστον (γόνατο) των «σφηκών».
Triple double #50 για Λεμπρόν
Στη νίκη με 109-97 επί των Ντιτρόιτ Πίστονς έφθασαν οι Κλίβελαντ Καβαλίερς, για τους οποίους ξεχώρισε ο Λεμπρόν Τζέιμς με triple double (21π., 11 ασίστ και 10 ριμπάουντ), ενώ ο Τζέι Αρ Σμιθ έφθασε στους 28 πόντους με οκτώ εύστοχα τρίποντα. Αξίζει να σημειωθεί πως στον αγώνα, που έγινε στο «Quicken Loans Arena», ο Ντέβιντ Μπλατ δεν παραχώρησε σε κανέναν παίκτη του ρεπό, αλλά ο τραυματίας στον αχίλλειο τένονταΆντερσον Βαρεχάο έμεινε έξω, ενώ ο Κάιρι Έρβινγκ (12π. σε 17.17’) αποχώρησε πρόωρα λόγω μικροτραυματισμό στο ισχίο. Από την άλλη, έμεινε έξω ο Μπράντον Τζένινγκς (αχίλλειος τένοντας) μαζί με το Σπένσερ Ντινγουίντι (αστράγαλος), ο οποίος δεν θα ξαναπαίξει φέτος, ενώ περιθωριοποιήθηκε και ο Ταϊσόν Πρινς, ο οποίος επίσης δεν αναμένεται να ξαναπαίξει φέτος. Το καλοκαίρι θα γίνει restricted free agent o Γκρεγκ Μονρό(11π. σε 25.47’), ο οποίος είπε πως δεν έχουν ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις για το νέο συμβόλαιό του, κάτι που επιβεβαίωσε και ο Σταν Βαν Γκάντι, ενώ πρόθεση για παραμονή εξέφρασε ο Καρόν Μπάτλερ ελπίζοντας σε μονομερή ανανέωση του συμβολαίου του από τα «πιστόνια» για το 2015-16, αντί 4,5 εκατ. δολαρίων.



onsports.gr

Σχόλια