64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Μάντσεστερ Γ. - Μάντσεστερ Σ.:Όταν ο Λόου «καταδίκασε» τους «κόκκινους διάβλους» (video+photos)

Μάντσεστερ Γ. - Μάντσεστερ Σ.:Όταν ο Λόου «καταδίκασε» τους «κόκκινους διάβλους» (video+photos) | onsports.gr
Τον  τίτλο του αναμφίβολα πιο δραματικού από τα 168 ντέρμπι του Μάντσεστερ στην σχεδόν 134χρονη διαδρομή τους δικαιούται το ματς που έγινε  πριν από 41 χρόνια στο «Ολντ Τράφορντ».
Αποτελεί τον αγώνα που  αποτέλεσε για τους «κόκκινους διαβόλους» την πιο οδυνηρή  σελίδα της σύγχρονης τους  ιστορίας  μετά από εκείνη φυσικά της τραγωδίας του Μονάχου το 1958 όταν ξεκληρίστηκε η ομάδα των θρυλικών «μπέμπηδων» και ξεκίνησε ο θρύλος της Γιουνάιτεντ.
Ήταν το απόγευμα της 27ης Απριλίου του 1974 όταν η γηπεδούχος χρειαζόταν στην προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος τη νίκη για να μπορέσει να ελπίζει μαθηματικά στη σωτηρία από τον υποβιβασμό στην Β’ κατηγορία.
Και η ποδοσφαιρική μοίρα ήθελε ένα θρύλο και λατρεμένο  της εξέδρας του Στρέτφορντ Εντ, «τόπο»  που καταλαμβάνουν οι φανατικοί οπαδοί της Γιουνάιτεντ  , τον  Ντένις Λόου,  με το επικό του τακουνάκι  να πετυχαίνει το γκολ το οποίο έκρινε την αναμέτρηση  και  έβγαλε τους «κόκκινους διαβόλους» από τα σαλόνια του αγγλικού ποδοσφαίρου για πρώτη φορά μετά από το 1936.
lawderby 2204409b
 Ο 34χρονος τότε Σκωτσέζος «Βασιλιάς του Ολντ Τράφορντ» όπως τον αποκαλούσαν για τα 237 γκολ (46 σε μία χρονιά) που είχε πετύχει με την κόκκινη φανέλα έδωσε τη νίκη  1-0 στην Σίτι  στην οποία είχε  αγωνιστεί πριν από την Γιουνάιτεντ και τη φανέλα της οποίας ξαναφόρεσε στη δύση της  λαμπρής του καριέρας. 
article-2135817-12C99E31000005DC-832 468x286
Και οδήγησε τους οπαδούς των «κόκκινων διαβόλων» να τον αποδοκιμάσουν  έντονα αν και αρνήθηκε να  το πανηγυρίσει.
manchesterderbyApril74
Με τον …τραγικό σκόρερ να παραδέχεται αρκετά χρόνια αργότερα:« Μετά από 19 χρόνια  σκληρής προσπάθειας για να σκοράρω αυτό ήταν εκείνο που σχεδόν ευχόμουν να μην μπει. Ήμουν απαρηγόρητος. Δεν ήθελα να συμβεί».


onsports.gr

Σχόλια