64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Έμειναν στο 1-1 Πανιώνιος και ΑΕΚ στη Πλατεία...

«Χ»αμένοι και οι δύο στην Πλατεία...
Σε ένα ματς με καλό ρυθμό, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον όλων όσοι το παρακολούθησαν μέχρι το τέλος, Πανιώνιος και ΑΕΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1 για την 14η αγωνιστική.
Μπουμάλ στο 37' και Μπαρμπόσα στο 56' τα γκολ, με δέκα παίκτες τελείωσε η Ενωση, λόγω αποβολής του Αρθο στο 68'. Στους 27 βαθμούς οι κίτρινοι, στους 23 οι κυανέρυθροι.
Γενικότερα ήταν ενα ματς που τα είχε όλα, εκτός από νικητή, αν και οποιοσδήποτε και να νικούσε θα ήταν δίκαιο. Οσο το ματς παιζόταν με 11 παίκτες και για τις δύο ομάδες, η ΑΕΚ καλύτερη εικόνα, αν και της πλήγωσε η άμυνά της, καθώς η ομάδα του Πογιέτ βρέθηκε πίσω στο σκορ στο καλό της διάστημα.
Ο Πανιώνιος αν και παθητικός, άνοιξε το σκορ, ενώ μετά το 68' που απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα, κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ.
Η ΑΕΚ την κατοχή, ο Πανιώνιος το γκολ
 
Στο πρώτο 20λεπτο η ΑΕΚ είχε ποσοστά κατοχής της μπάλας του 70%, πιέζοντας αρκετά τον Πανιώνιο και έχοντας ένα καλό σουτ στο 15' με τον Μπαρμπόσα, στο οποίο είπε «όχι» σωτήρια επέμβαση ο Διούδης.
Σταδιακά οι γηπεδούχοι κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο και στο 37' κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με την εξαιρετική ατομική ενέργεια του Μπουμάλ με την οποία δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Μπαρμπόσα. Σε ένα γκολ που φέρει μεγάλη ευθύνη η μεσοαμυντική γραμμή της ΑΕΚ που επέτρεψε στον σκόρερ να κάνει ό,τι ήθελε.
«Χ»αμένοι και οι δύο στην Πλατεία...
Να σημειώσουμε οτι στο 12' οι κιτρινόμαυροι ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κόρμπου στον Γιόχανσον μέσα στην περιοχή, με τον διαιτητή Στυλιαρά να θεωρεί οτι ο παίκτης της ΑΕΚ ήταν εκείνος που έπεσε στα πόδια του αμυνόμενου, γι αυτό (προφανώς) δεν κατελόγισε την εσχάτη των ποινών.
Οπισθοχώρηση και 1-1
Η ΑΕΚ μπήκε σαφώς πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος, εκμεταλλευόμενη και την αδικαιολόγητη οπισθοχώρηση του Πανιώνιου, που από τα πρώτα λεπτά της επανάληψης έδειξε διάθεση να διαφυλάξει το προβάδισμά του.
Έτσι στο 56' ο εκ των κορυφαίων της Ενωσης απόψε, Ελντερ Μπαρμπόσα έκανε το 1-1 με πολύ ωραίο αριστερό σουτ. Σε μια φάση που οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ, καθώς ο Τζιμπούρ που ήταν όντως μπροστά από τους αμυντικούς όταν ο συμπαίκτης του σούταρε, έκανε κίνηση για να βρει τη μπάλα.
Με 10 η ΑΕΚ, πίεσε ο Πανιώνιος
Τρία λεπτά αργότερα, οι κυανέρυθροι είχαν δοκάρι, σε γύρισμα του Μασούρα και ασταθή απομάκρυνση του Μπαρόχα, ενώ στο 68΄οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν. Κι αυτό γιατί ο Αρθο αντίκρισε την 2η κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμά του στον Καραμάνο.
«Χ»αμένοι και οι δύο στην Πλατεία...
Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Πανιώνιος πήρε την κατοχή της μπάλας και στο τελευταία 15 λεπτά πίεσε έντονα την άμυνα της Ενωσης. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη είχε καλές στιγμές στο 78', το 81' και το 84' όμως δεν κατάφεραν να τις αξιοποιήσουν.
Στο 88' ο Μπουμάλ ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμά του από τον Ντίντακ στην περιοχή, ωστόσο δεν υπήρχε καμία παράβαση, καθώς έπεσε μόνος του στην περιοχή. Στις καθυστερήσεις η ΑΕΚ σκόραρε με τον Αραβίδη, όμως προηγουμένως ο Λαμπρόπουλος είχε κάνει φάουλ (πάνω στον Μητρόπουλο) κι έτσι σωστά ακυρώθηκε.
ΣΚΟΡΕΡ: 37' Μπουμάλ – 56' Μπαρμπόσα
ΔΟΚΑΡΙΑ: 59' Μασούρας
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 25' Μπακασέτας, 54' Μπιουμάλ - 23' Τζιμπούρ, 25', 68' Άρθο
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 68' Αρθο
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Στυλιάρας (Αιτωλοακαρνανίας)
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ουζουνίδης): Διούδης, Βλάχος, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Οικονόμου, Σιώπης, Κόρμπος (88' Μητρόπουλος) Μπουμάλ, Μασούρας (79' Βιγιάλμπα), Ανσαριφάρντ, Μπακασέτας (64' Καραμάνος).
ΑΕΚ (Πογιέτ): Μπάροχα, Γκάλο, Άρθο, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μπαρμπόσα (70' Λαμπρόπουλος), Μάνταλος, Αραβίδης, Τζιμπούρ (85' Σοϊλέδης).

Σχόλια