64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Ο μόνιμος πρωταγωνιστής 2-0 ο Παναθηναϊκός τον Αστέρα

Αστεράτος... Καρέλης! Στην δεύτερη θέση ο Παναθηναϊκός
Την δεύτερη σερί νίκη του πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος επικράτησε στην κεκλεισμένη των θυρών Λεωφόρο του Αστέρα Τρίπολης με 2-0 και επέστρεψε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, προσπερνώντας εκ νέου την ΑΕΚ. 

Ο μόνιμος πρωταγωνιστής του Παναθηναϊκού τον τελευταίο καιρό, Νίκος Καρέλης, χάρισε την πολύτιμη νίκη στην ομάδα του, όπως ακριβώς είχε γίνει και πριν μία εβδομάδα στην Βέροια, καθώς όχι μόνο άνοιξε το σκορ, αλλά σέρβιρε και το 2-0 στον Καλτσά. Ο διεθνής Έλληνας επιθετικός βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα, καλύπτοντας  και το μεγάλο κενό του Μπεργκ. Το "τριφύλλι", πάντως, είχε και την τύχη με το μέρος του στο συγκεκριμένο αγώνα, καθώς ο Αστέρας έχασε τουλάχιστον δύο κλασικές ευκαιρίες για γκολ, μετά το πρώτο τέρμα του Καρέλη.
Ο αγώνας:
Ημίχρονο χωρίς φάσεις ήταν το πρώτο στη Λεωφόρο, με τις δύο ομάδες να δίνουν καλό ρυθμό στον αγώνα, αλλά να αδυνατούν να δημιουργήσουν αξιόλογες τελικές προσπάθειες. Οι δύο τερματοφύλακες ήταν θεατές και το 0-0 ήταν ένα απόλυτα λογικό αποτέλεσμα, βάσει της εικόνας των δύο ομάδων. Ο Αστέρας στεκόταν εξαιρετικά στον αγωνιστικό χώρο, πίεζε ψηλά και δεν άφηνε τον Παναθηναϊκό να δημιουργήσει.
Η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε άρδην στο δεύτερο μέρος. Ο Καλτσάς μπήκε στη θέση του εξαφανισμένου Αμπέιντ και ο Παναθηναϊκός άρχισε να γίνεται πολύ απειλητικός, χάνοντας τρεις ευκαιρίες για γκολ μέσα σε τρία λεπτά. Στο 52' ο Μπαντής νίκησε τον Καλτσά σε τετ-α-τετ, ενώ στο 53' το σουτ του Καρέλη πέρασε λίγο άουτ από την εστία του Αστέρα. Στο 54' ο Πέτριτς έκανε ένα δυνατό σουτ, αλλά ο τερματοφύλακας του Αστέρα δήλωσε και πάλι "παρών".
Στο 62' ήταν η σειρά του Αστέρα Τρίπολης να απειλήσει. Ο Σανκαρέ έχασε μοναδική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, καθώς αστόχησε σε κεφαλιά από το μίσο μέτρο. Ότι δεν κατάφερε ο Σανκαρέ, το πέτυχε ο Καρέλης δέκα λεπτά αργότερα. Ο καλύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού τον τελευταίο καιρό έκανε το 1-0 στο 72' με πανέμορφο σουτ από πλάγια θέση. 
Στο 77' ο Αστέρας έχασε τεράστια ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στα ίσια, αλλά ο Στιλ νίκησε σε τετ-α-τετ τον Γιάννου. Μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματα του έχασε και ο Παναθηναϊκός στο 83', με τον Καρέλη να αστοχεί σε σουτ από πλεονεκτική θέση.
Οι "πράσινοι" στάθηκαν, πάντως, τυχεροί στις καθυστερήσεις, καθώς η κεφαλιά του Κουρμπέλη τράνταξε το δοκάρι του Στιλ και λίγα δευτερόλεπτα μετά έκαναν το 2-0 με ωραιό σουτ του Καλτσά, έπειτα από ασίστ του Καρέλη, σφραγίζοντας την υπόθεση νίκη.
Παναθηναϊκός: Στιλ, Σάντσεθ, Βέμερ (78’ Μαρινάκης), Νάνο, Κουτρουμπής, Εσιέν, Ζέκα, Πράνιτς, Αμπέντ (46’ Καλτσάς), Καρέλης, Πέτριτς (87’ Ταυλαρίδης)

Αστέρας Τρίπολης: Μπαντής, Ντουντού (76’ Παπαδόπουλος), Μάσα, Φερνάντες (69’ Αλόκο), Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Γιαννούλης, Μπερτόλιο (59’ Χαμντανί), Κουρμπέλης, Λούι, Γιάννου

Σχόλια