64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Έπιασε κορυφή η Μάντσεστερ Σίτι


Δύο 24ωρα μετά την παραλαβή του βραβείου του κορυφαίου Αφρικανού παίκτη από το BBC, ο Γιάγια Τουρέ, λύτρωσε τη Μάντσεστερ Σίτι και με το γκολ που πέτυχε στο 93΄ χάρισε τη νίκη στους «πολίτες» με 2-1 επί της Σουόνσι.
Μετά την απομάκρυνση του Γκάρι Μονκ από τον πάγκο τους οι «κύκνοι» έφτασαν μία ανάσα από το να αποσπάσουν έναν χρυσό βαθμό στη μάχη που δίνουν για να ξεφύγουν από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, αλλά ο Γιάγια Τουρέ τους χάλασε τα σχέδια.
Στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Premier League, η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι «κάθισε» στο γκολ του Μπονί (29΄) και πίστεψε ότι θα έφτανε στο «τρίποντο». Στο 90΄ ο Γκομίς «πάγωσε» το «Εϊτιχαντ» κι ενώ όλα έδειχναν ότι το ματς θα τελείωνε ισόπαλο, ο Τουρέ σκόραρε στο 93΄ και έστειλε την ομάδα του, έστω και προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας.
Στα άλλα ματς, η Κρίσταλ Πάλας «λύγισε» 1-0 την Σαουθάμπτον κι έπιασε στην 5η θέση την Τότεναμ, με το γκολ του Καμπάιγ στο 38΄, ενώ μεγάλο «διπλό» για την Γουότφορντ, που έφυγε με τους τρεις βαθμούς (1-0) από την έδρα της Σάντερλαντ (Ιγκάλο στο 4΄).
Χωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση της Γουέστ Χαμ με την Στόουκ (0-0)

Σχόλια