64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ για την ανατροπή στην ΕΠΟ!

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ για την ανατροπή στην ΕΠΟ!
Στόχος του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ είναι να ανατρέψουν τα δεδομένα στην ΕΠΟ, με τους δύο «δικεφάλους» να συνεργάζονται και να έχουν... κλειδώσει ήδη 22 Ενώσεις.
Η εφημερίδα «Live Sport» αναλύει την επιχείρηση «καθαρό ποδόσφαιρο» που έχει σχεδιαστεί από τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, με τους συνεργάτες του Ιβάν Σαββίδη και του Δημήτρη Μελισσανίδη να «τρέχουν» το θέμα ανατροπής της ΕΠΟ, η οποία τον επόμενο Οκτώβρη έχει εκλογές.
Μέχρι τώρα το μπλοκ των «δικεφάλων» φέρεται να έχει... κλεισμένες 22 ΕΠΣ, ενώ αρκετές ακόμη βρίσκονται... ανοιχτές περιμένοντας να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους για να διαλέξουν στρατόπεδο. Πάντως υπάρχουν εκτιμήσεις πως άλλες 10 Ενώσεις θα μπορέσουν να μπουν στο άρμα του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, οπότε σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξει και πλειοψηφία.
Παράλληλα και ο Παναθηναϊκός στηρίζει από την πλευρά του την προσπάθεια, ωστόσο δεν θα ασχοληθεί με τις εκλογές της ΕΠΟ, όπου οι δύο «δικέφαλοι» θα έχουν απέναντί τους τον Ολυμπιακό.
Αυτό που επιθυμούν και λένε Σαββίδης και Μελισσανίδης είναι πως δεν θέλουν να ελέγχουν το Δ.Σ. της ομοσπονδίας ή της διαιτησίας για συμφέρον των ομάδων τους, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια. Όπως είναι λογικό έχουν χωρίσει και γεωγραφικά την... επιρροή τους. Ο ΠΑΟΚ ασχολείται με τις Ενώσεις της Β. Ελλάδας, ενώ η ΑΕΚ με εκείνες που βρίσκονται από την Λάρισσα και κάτω.
Μάλιστα σε συνάντηση που είχε ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ τον Οκτώβριο με εκπροσώπους διαφόρων ΕΠΣ, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Εμείς δεν θέλουμε να γίνουμε σαν αυτούς... Θέλουμε να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο και αυτό είναι προς το όφελός όλων μας. Στη Ρωσία είχαμε κάποτε την ΤΣΣΚΑ που τα έπαιρνε όλα. Όμως στη συνέχεια επιχειρηματίες αγόρασαν διάφορες ομάδες και το μονοπώλιο της ΤΣΣΚΑ έπαψε. Δεν πάει άλλο η κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο».
Οι αναποφάσιστες Ενώσεις, τώρα, είναι τουλάχιστον 15 και από εκεί θα προσπαθήσουν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ να κερδίσουν ψήφους, ενώ θα γίνει προσπάθεια μήπως πάρουν με το μέρος τους και κάποιες από τις ΕΠΣ που βρίσκονται στην πλευρά του Ολυμπιακού. Όσο για το ποιος θα ηγηθεί σε περίπτωση που γίνει η ανατροπή; Αυτός φέρεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, να είναι ο Σπύρος Καλογιάννης, ο οποίος είναι ο εκλεκτός του Δημήτρη Μελισσανίδη.
Ο Καλογιάννης είναι ο νυν πρόεδρος της Football League και έχει εμπειρία, ενώ στο πλευρό του αναμένεται να βρεθούν ο Παναγιώτης Παπαχρήστου και ο Παναγιώτης Δημητρίου. Ο Δημητρίου βέβαια μπορεί να στηρίζει τον Γκιρτζίκη, ωστόσο αν αλλάξουν τα πράγματα τότε θα αλλάξει και στρατόπεδο, κάτι που πρόκειται να κάνουν και άλλα στελέχη.

Σχόλια