64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Η Βόλφσμπουργκ αποτελείωσε τη Γιουνάιτεντ

Η Βόλφσμπουργκ αποτελείωσε τη Γιουνάιτεντ
Στο ματς της βραδιάς, η Βόλφσμπουργκ... τιμώρησε την κάκιστη αμυντικά Μάνστεστερ, φθάνοντας στην εντός έδρας νίκη με 3-2, κατακτώντας πανηγυρικά την πρώτη θέση στον 2ο όμιλο, προκρινόμενη για πρώτη φορά στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.
Η Γιουνάιτεντ υποβιβάστηκε στο Europa, καθώς στο άλλο παιχνίδι η Αϊντχόφεν επικρατώντας στην έδρα της με 2-1 της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, πήρε το δεύτερο εισιτήριο πρόκρισης του ομίλου
Σε ένα τρελό παιχνίδι η Βόλφσμπουργκ πήρε τη νίκη-πρόκριση γιατί ήταν πιο αποτελεσματική.
Η Γιουνάιτεντ κατάφερε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 10ο λεπτό με τον Μαρσιάλ, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με όμορφο πλασέ μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Μάτα.
Όμως η αμυντική της λειτουργία ήταν για κλάματα και ο Νάλντο εξελίχθηκε σε... δήμιο της Γιουνάιτεντ. Στο 13' έφερε το παιχνίδι στα ίσα, ενώ στο 29' οι Ντράξλερ και Κρούζε "έκρυψαν" την μπάλα και ο Βιεϊρίνια προ κενής εστίας έκανε το 2-1.
H ομάδα του Φαν Χάαλ δεν το έβαλε κάτω και έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση στο φινάλε του πρώτου μέρους αλλά το γκολ του Λίνγκαρντ ακυρώθηκε, καθώς ο Μάτα που έκανε κίνηση προς την μπάλα βρισκόταν σε θέση οφσάιντ.
Στο 64' ο Σούρλε με λόμπα προσπάθησε να νικήσει τον Δε Χέα, που είχε κάνει άστοχη έξοδο εκτός περιοχής
Η Γιουνάιτεντ μαθαίνοντας τα νέα από το Αϊντχόφεν στο τέλος αναζητούσε δύο γκολ για να προκριθεί. Εχασε ευκαιρίες, έφθασε στην ισοφάριση με αυτογκόλ του Γκιλαβογκί στο 82΄, αλλά ήρθε ξανά ο Νάντο στο 84' για της δώσει τη χαριστική βολή.
Βόλφσμπουργκ:Μπενάλιο, Τρας, Νάλντο, Ντάντε, Ροντρίγκες (16' Σάφερ) , Γκιλαβογκί, Άρνολντ, Βιεϊρίνια (78' Κλόζε), Ντράξλερ (85' Καλιγκιούρι), Σίρλε, Κρούζε.
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Νταρμιάν (43΄ Τζάκσον), Σμόλινγκ, Μπλιντ, Βαρέλα, Φελαϊνί, Σβαϊνστάιγκερ (69' Κάρικ), Λίνγκαρντ, Ντεπάι, Μάτα (69' Μάτα), Μαρσιάλ.
Πρόκριση με ανατροπή η Αϊντχόφεν
Στο Αϊντόφεν η ομώνυμη ομάδα για δύο περίπου λεπτά ήταν στην 4η θέση το ομίλου, αλλά στο τέλος της βραδιάς πανηγύρισε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, επικρατώντας 2-1 της ΤΣΣΚΑ Μόσχας Και η Αϊντχόφεν, μετά από εννέα σεζόν περνά τη φάση των ομίλων.
Το παιχνίδι πήρε... φωτιά όταν η ΤΣΣΚΑ προηγήθηκε 1-0 στο 76' με εκτέλεσε πέναλτι του Σεργκέι Ιγκάνσεβιτς κι εκείνη τη στιγμή η ομάδα της Μόσχας έπαιρνε την 3η θέση στον όμιλο, και παράλληλα κρατούσε εντός Τσάμπιονς Λιγκ τη Γιουνάιτεντ.
Όμως οι γηπεδούχοι με τον Ντε Γιονγκ στο 78' και τον Πρέπερ στο 86΄' έφεραν την ανατροπή και πήραν την πρόκριση
Αϊντχόφεν: Ζουτ, Ισιμάτ-Μιρίν, Μπρούμα, Μορένο, Μπρένετ, Χέντριξ, Γκουαρδάδο, Πρόπερ, Λοκάντια, Περέιρο (85΄ Μπέργουιν), Ντε Γιονγκ.
ΤΣΣΚΑ: Ακινφέεφ, Ναμπάμπκιν, Α. Μπερεζούτσκι, Ιγκνασέβιτς, Κάουνια, Νάτχο, Βέρνμπλουμ, Τόσιτς, Τζαγκόεφ, Μούσα, Ντουμπιά.

Σχόλια