64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Ανέπνευσε βαθιά

Με γκολ του Λε Ταλέκ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ατρόμητος πήρε νίκη «χρυσάφι» με 1-0 κόντρα στην Καλλονή και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα

Με γκολ του Λε Ταλέκ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ατρόμητος πήρε νίκη «χρυσάφι» με 1-0 κόντρα στην Καλλονή και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα.
Κάκιστο ματς, με τις καλές στιγμές μπροστά από τις δύο εστίες να είναι μετρημένες. Προσπαθούσε να πιέσει ο Ατρόμητος που έφτιαχνε πολύ δύσκολα πάντως καλές στιγμές μπροστά από τον Χογκ, με την Καλλονή να προσπαθεί να διαφυλάξει το βαθμό όσο περνούσε η ώρα. 

Η ωραία μπαλιά του Ουμπίντες από τον άξονα στο 90’+4’, βρήκε τον Λε Ταλέκ που με δύσκολη κεφαλιά από πλάγια νίκησε τον Χογκ, ενώ ο Ουσέρο έσπρωξε με το κεφάλι για... καλό και για κακό τη μπάλα στα δίχτυα. 

Στους 13 βαθμούς οι Περιστεριώτες που απέχουν πλέον πέντε βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη και τον Πανθρακικό, με την Καλλονή να μένει τελευταία με 7 πόντους. Με δέκα παίκτες από το 76' λόγω αποβολής του Ελλακόπουλου αγωνίστηκαν οι Λέσβιοι, ενώ στο τελευταίο λεπτό το δρόμο για τα αποδυτήρια πήρε και ο Κεϊτά. 

Τον Πανιώνιο υποδέχεται πλέον ο Ατρόμητος, με την Καλλονή να φιλοξενεί τον Ολυμπιακό.


Τα αγωνιστικά σχήματα

Με 4-2-3-1 παρέταξε τον Ατρόμητο ο Τραϊανός Δέλλας. Ο Γκορμπούνοφ ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Κούρο, Κοντοέ, Φυτανίδη και Ουμπίντες να βρίσκονται στην αμυντική τετράδα. Μπιτόλο και Ουσέρο κινήθηκαν στο χώρο το κέντρου, με την τριάδα των Λημνιού, Ναπολεόνι και Μπρίτο να βρίσκεται πίσω από τον Μπαστακό. 

Το 4-2-3-1 επέλεξε και ο Θαλής Θεοδωρίδης για την Καλλονή. Ο Χογκ κάθισε στην εστία, ενώ μπροστά του είχε τους Γιορέντε, Ούκα, Αναστασιάδη και Τσαμπούρη. Καλτσάς και Κεϊτά ήταν το δίδυμο στα χαφ, με τους Γεωργίου, Μπαργκάν να κινούνται αριστερά και δεξιά αντίστοιχα και τον Σάμπα να παίζει πίσω από τον Μανούσο. 

Το ματς

Ο τραυματισμός του Γιορέντε στο 15’ (του γύρισε η γλώσσα αλλά ευτυχώς οι γιατροί επενέβησαν γρήγορα και τα χειρότερα αποφεύχθηκαν) διέκοψε τον όποιο ρυθμό του ματς με την Καλλονή από εκεί και πέρα να δείχνει πιο απειλητική. 

Ο Σάμπα στο 18’ και ο Μανούσος στο 27’ είδαν τον Γκορμπούνοφ να διώχνει τα σουτ που επιχείρησαν, με τους φιλοξενούμενους να δείχνουν περισσότερο απειλητικοί σε αυτό το διάστημα του αγώνα. 

Ο Ατρόμητος ανέβασε ρυθμό μετά το 40’, απειλώντας δις με τον Κούρο, ωστόσο ο Χογκ ήταν σε ετοιμότητα, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται χωρίς τέρματα.

Το παιχνίδι στο β’ μέρος, είναι αυτό που λέμε δεν βλεπόταν! Οι δύο ομάδες έτρεχαν πάνω κάτω στο γήπεδο χωρίς αποτέλεσμα με τις φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες να είναι είδος εν ανεπαρκεία. 

Η Καλλονή έμεινε με παίκτη λιγότερο στο 76’, με τον Ελλακόπουλο να αντικρίζει δύο φορές την κίτρινη κάρτα μέσα σε ελάχιστα λεπτά, αρχικά λόγω αργοπορίας σε εκτέλεση φάουλ και εν συνεχεία λόγω αντικανονικού μαρκαρίσματος.

Οι παίκτες του Δέλλα ανέβηκαν όπως ήταν φυσικό στο γήπεδο προσπαθώντας να πιέσουν, με τους Μαρσελίνιο και Ουμπίντες να κάνουν καλά σουτ προς την εστία αλλά τον Χόγκ να αντιδρά σωστά. 

Το γκολ της λύτρωσης ήρθε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Ουμπίντες να κάνει ωραία μπαλιά έξω από την περιοχή, τον Λε Ταλέκ να πιάνει την κεφαλιά από δύσκολη γωνία, νικώντας τον Χογκ ενώ ο Ουσέρο για παν ενδεχόμενο έσπρωξε με το κεφάλι τη μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 1-0. 


Οι συνθέσεις των ομάδων: 

Ατρόμητος (Δέλλας): Γκορμπούνοφ, Κούρος (Λε Ταλέκ 77’), Μπιτόλο, Φυτανίδης, Κοντοές, Ουμπίντες, Μπρίτο, Μπαστακός (Πίτου Γκασρία 46’), Ναπολεόνι, Ουσέρο, Λημνιός (Μαρσελίνιο 58’).

Καλλονή (Θεοδωρίδης): Χογκ, Ούκα, Γιορέντε (Κρολ 14’), Τσαμπούρης, Κεϊτά, Αναστασιάδης, Σάμπα (Ελλακόπουλος 71’), Καλτσάς, Γεωργίου, Μπαργκάν (Αντέτζο 80’), Μανούσος.


http://www.novasports.gr

Σχόλια