64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Pregame: Πανιώνιος - ΑΕΚ

Pregame: Πανιώνιος - ΑΕΚ
Οι τρεις βαθμοί της νίκης είναι η ουσία... Η επικράτηση επί ενός μεγάλου αντιπάλου, όπως η ΑΕΚ, εκτός από βαθμολογικά θα εδραιώσει και ψυχολογικά τον Πανιώνιο σε τροχιά Ευρώπης.
Οπότε, ο σημερινός αγώνας με την Ενωση στη Νέα Σμύρνη αποτελεί για τον Πανιώνιο αναμέτρηση πρωτίστως με τον ίδιο του τον εαυτό.
Όχι πως δεν γνωρίζει το τι μπορεί να κάνει. Το απέδειξε με τη νίκη του επί του Παναθηναϊκού αλλά και με τις επτά νίκες του σε 13 ματς. Το 14ο όμως κόντρα στην ΑΕΚ, λίγο πριν απ' την ολοκλήρωση του α΄γύρου, είναι χρονικά κομβικό. «Και με τον ΠΑΟΚ μπορεί να χάσαμε, αλλά είδατε πως δεν ήταν μια ομάδα που δεν μπορούσαμε να κερδίσουμε» επιμένει να λέει ο Μαρίνος Ουζουνίδης, θέλοντας να δείξει στη νεανική ομάδα του πως δεν χρειάζεται να στέκεται στο όνομα του αντιπάλου της.
Και ετοιμάζεται να τα παίξει όλα για όλα για τη νίκη. Δίχως να επιχειρήσει κάποια μεγάλη αλλαγή στο σχήμα και στην τακτική του. Ο Καραμάνος ξεπέρασε τον τραυματισμό του και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή, όμως το πιθανότερο είναι τη θέση του να πάρει ο Μπακασέτας (φωτό) που εξέτισε την τιμωρία του, έχοντας μπροστά του τον Ανσαριφάρντ.
Μια θέση η οποία παραμένει ανοιχτή είναι αυτή στην αριστερή πτέρυγα και τις πιθανότητες να αγωνιστούν εκεί μοιράζονται οι Βιλιάλμπα, Μασούρας. Πιο μεγάλη ανησυχία και από το πώς θα παρουσιαστεί η ομάδα αποτελεί για τους Νεοσμυρνιώτες η παρουσία των φιλάθλων στην εξέδρα, στους οποίους απευθυνόμενη η ΠΑΕ με ανακοίνωσή της αναφέρει:«Ενισχύουμε την ομάδα μας η οποία διαγράφει εντυπωσιακή πορεία τη φετινή περίοδο. Προστατεύουμε το γήπεδό μας, καθώς οι διατάξεις του νέου αθλητικού νόμου είναι ιδιαίτερα σκληρές και δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να χαλάσει τη γιορτή μας».
Pregame: Πανιώνιος - ΑΕΚ
Κρας τεστ και για τον Πογιέτ
Στόχος της Ένωσης είναι να περάσει από τη Νέα Σμύρνη και να δώσει συνέχεια στο σερί των τριών συνεχόμενων αγωνιστικών. Το σημερινό ματς, όμως, είναι ιδιαίτερο και για τον Πογιέτ. Ουσιαστικά, αυτό είναι το πρώτο κρας τεστ του Ουρουγουανού τεχνικού, μολονότι έχει δώσει δύο ακόμα ντέρμπι (0-0 στη Λεωφόρο, 0-1 στο ΟΑΚΑ με Αστέρα Τρίπολης). Τότε, «πάτησε» στη λογική Δέλλα. Η ΑΕΚ λειτουργεί πλέον με διαφορετική τακτική και φιλοσοφία και ο Πογιέτ θέλει να αποδείξει ότι μπορεί να αντεπεξέλθει και στα σημαντικα παιχνίδια. Είναι χαρακτηριστικό ότι για πρώτη φορά επέλεξε 18άδα και όχι 20άδα στην αποστολή.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (4ος, 22β.) - ΑΕΚ (2η, 26β.): 19:30, NovaSports2
Πανιώνιος (4-2-2-1-1): Διούδης, Αργυρόπουλος, Χατζηισαϊας, Ρισβάνης, Οικονόμου, Κόρμπος, Σιώπης, Μπουμάλ, Βιγιάλμπα, Μπακασέτας, Ανσαριφάρντ
Αποστολή: Παπαδόπουλος, Τασουλής, Μητρόπουλος, Καραμάνος, Καθάριος, Βλάχος, Χαλκιαδάκης, Πατσατζόγλου
Τιμωρημένοι: -, Απόντες: -
ΑΕΚ (4-2-3-1): Μπαρόχα, Γκάλο, Άρθο, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Γιόχανσον, Σιμόες, Αραβίδης, Πλατέλλας, Μπουνανότε, Τζεμπούρ
Αποστολή: Ανέστης, Σοϊλέδης, Λαμπρόπουλος, Κορδέρο, Μάνταλος, Βάργκας, Μπαρμπόσα,
Τιμωρημένοι: -, Απόντες: Μπρέσεβιτς
Γήπεδο: Νέας Σμύρνης
Διαιτητής: Στυλιάρας (Αιτωλοακαρνανίας)

Σχόλια