64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Super League: Τα εύκολα δύσκολα έκανε ο Ολυμπιακός, 4-3, με τον Πανθρακικό


Και τώρα πρόκριση στο Champions League! Ο Ολυμπιακός νίκησε με 4-3 τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή, για την 13η αγωνιστική της Super League και, πλέον, το μυαλό όλων στο λιμάνι στρέφεται στον «τελικό» της 9ης Δεκεμβρίου με την Άρσεναλ.

Το μεγάλο ρεκόρ της ομάδας του Μάρτον Μπούκοβι ανήκει στην ιστορία, καθώς το συγκρότημα του Μάρκο Σίλβα με την 12η νίκη (τυπικά), 13η στο πρωτάθλημα (το ματς με τον Παναθηναϊκό κρίθηκε... στα χαρτιά), που πέτυχε στην Κομοτηνή «έσπασε» την κορυφαία επίδοση της σεζόν 1966/1977 με τις 11 σερί επιτυχίες.
Χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση, ιδιαίτερα στο πρώτο 45λεπτο, ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής και από την έδρα του ουραγού, Πανθρακικού, που πάλεψε όσο μπορούσε, αλλά οι απουσίες που είχε δεν του επέτρεψαν να κάνει κάτι περισσότερο. Η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, πάντως, μετέτρεψε σε ντέρμπι το παιχνίδι στις καθυστερήσεις εκμεταλλευόμενη την χαλάρωση των παικτών του Ολυμπιακού μετά το σημαντικό προβάδισμα που πήραν (4-1).
Το ματς κρίθηκε στο δεύτερο μέρος, διάστημα στο οποίο μπήκαν τα 5 από τα 7 γκολ του αγώνα. Ο Ολυμπιακός πήρε... αέρα δύο τερμάτων στο ξεκίνημα της επανάληψης χάρις σε ισάριθμα πέναλτι που κέρδισε (το πρώτο ήταν... εφεύρεση του διαιτητή Καλογερόπουλου) σε διάστημα 19 λεπτών. Οι Πειραιώτες έκαναν τα εύκολα δύσκολα στα τελευταία λεπτά, καθώς δέχτηκαν δύο τέρματα, αλλά τελικά έφτασαν στο «τρίποντο».
Πλέον, άπαντες στο στρατόπεδο του συλλόγου στρέφουν το ενδιαφέρον τους στο μεγάλο ματς της επόμενης Τετάρτης με την Άρσεναλ, που θα κρίνει ποια από τις δύο ομάδες θα συνεχίσει στην φάση των «16» του Champions League.
INTIME SPORTS/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Το πρώτο μέρος βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες, με τους «ερυθρόλευκους» να προηγούνται στο 14΄ με το απευθείας φάουλ του Ντουρμάζ, αλλά ένα λεπτό μετά, ο Ντιγκινί ισοφάρισε, αφού πέρασε και τον Ρομπέρτο. Η ομάδα του Σίλβα μπήκε αποφασισμένη στο δεύτερο μέρος και με τη βοήθεια του διαιτητή πήρε προβάδισμα στο 48΄ με το πέναλτι του Φορτούνη. Το κέρδισε ο Φινμπόγκασον από μαρκάρισμα του Σερφά, ωστόσο, παράβαση δεν υπήρξε.
Αντίθετα, στην περίπτωση της ανατροπής του Καμπιάσο από τον Ηλιάδη στο 67΄ σωστά ο Καλογερόπουλος έδειξε ξανά την «ασβεστένια βούλα», με τον Φινμπόγκασον να «καθαρίζει» το ματς (3-1). Διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση του Ολυμπιακού έδωσε στο 80΄ ο Σεμπά με το 4-1, μετά την ασταθή απόκρουση του Πασκαλάκη.
Οι «ερυθρόλευκοι» χαλάρωσαν εντελώς στη συνέχεια, με αποτέλεσμα στο 87΄ να σκοράρει ο Ηλιάδης (2-4) και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων και πάλι ο Ντιγκινί διαμόρφωσε το τελικό 3-4.

Σχόλια