64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Ατρόμητος - Ξάνθη 2-1- Σε ένα πολύ μέτριο ποιοτικά παιχνίδι - Videos


Ατρόμητος - Ξάνθη 2-1
Σε μια αναμέτρηση που θα ξεχαστεί γρήγορα, ο Ατρόμητος επικράτησε 2-1 της Ξάνθης την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League
. Το παιχνίδι ανάμεσα στους δύο αντιπάλους ήταν πολύ μέτριο ποιοτικά με τη βαθμολογική θέση του Ατρόμητου να βελτιώνεται, καθώς ανέβηκε στην 8η θέση και ελπίζει ακόμη για την «5άδα». Χαμένη Ξάνθη που παρέμεινε 5η και κινδυνεύει να την περάσει η ΑΕΚ αν επικράτήσει του Ολυμπιακού στο μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής.
Η αναμέτρηση ξεκίνησε με την ακριτική ομάδα να μπαίνει πιο δυνατά και να αναλαμβάνει τα ηνία του αγώνα, με τον Λουσέρο να επιχειρεί μόλις στο 3' ένα σουτ, το οποίο έφυγε ψηλά άουτ. Στο 27' ο Ατρόμητος απείλησε με τον Πλατέλλα, που μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή της Ξάνθης και σούταρε, με τον Ζίβκοβιτς να διώχνει την μπάλα με υπερένταση. Στο 42' ο Ατρόμητος άνοιξε το σκορ με το παρθενικό γκολ του Πλατέλλα, ύστερα από ωραία ατομική ενέργεια του Ντάουντα, που μπήκε μέσα στην άμυνα της Ξάνθης από τα δεξιά.
Στο δεύτερο ημίχρονο και πιο συγκεκριμένα στο 57', ο Γιουνές μπαίνει στην περιοχή του Ατρόμητου και «τσιμπά» την μπάλα, με τον Γκορμπούνοβ να τον ανατρέπει και τον Παπαπέτρου να υποδεικνύει σωστά την «εσχάτη των ποινών». Ο Γιουνές ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι, στο οποίο ευστόχησε και ισοφάρισε σε 1-1. Εκεί που όλα έδειχναν, ότι η αναμέτρηση θα λήξει ισόπαλη, στο 85' ο Κιβρακίδης έβγαλε μια εξαιρετική μπαλιά από τα δεξιά προς τα αριστερά προς τον Τόνσο, ο Αργεντινός έκανε το κοντρόλ και με εξαιρετικό σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Ζίβκοβιτς, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1. Η Ξάνθη ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με δέκα παίκτες, καθώς ο αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Καρασαλίδης στις καθυστερήσεις.
ΣΚΟΡΕΡΣ: 42' Πλατέλλας, 85' Κιμβρακίδης – 57' Γιουνές πεν.
ΔΟΚΑΡΙ:-
ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 55' Γκορμπούνοφ, 84' Λε Ταλέκ - 41' Ντε Λούκας, 73' Ορφανίδης, 81 Καρασαλίδης
%IMAGEALT
ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 94' Καρασαλίδης
Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών)
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σα Πίντο): Γκορμπούνοβ, Ζησόπουλος, Φυτανίδης, Μπάγκα (64' Μανιάτης), Κιβρακίδης, Κατράνης, Ούμπιδες, Λημνιός, Πλατέλλας (79' Λε Ταλέκ), Τόνσο, Ντάουντα (87' Κυριακίδης).
ΞΑΝΘΗ (Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Φλίσκας, Ορφανίδης, Σιλά, Καρασαλίδης, Καμαρά (60' Τριάδης), Ντε Λούκας (76' Πιτσέλι), Λουσέρο, Λάζιτς, Βασιλακάκης (84' Λισγάρας), Γιουνές.

Σχόλια