64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Ο Παναθηναϊκός συνέτριψε 5-0 τον Αστέρα Τα γκολ του αγώνα

Αστέρας Τρίπολης - Παναθηναϊκός 0-5
Ο Παναθηναϊκός συνέτριψε 5-0 τον Αστέρα Τρίπολης στο «Θ. Κολοκοτρώνης» και ανέβηκε προσωρινά δεύτερος στη βαθμολογία. Εντυπωσιακή εμφάνιση από τους «πράσινους» με κύριους εκφραστές τους Εμποκού, Μπουμπάλ και Μπεργκ.
Από την άλλη, οι γηπεδούχοι συνεχίζουν να προβληματίζουν και να βρίσκονται σε δύσκολη θέση.
Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν εντυπωσιακά το παιχνίδι και σε διάστημα ενός λεπτού (4’-5’) ο Μπεργκ έχασε σπουδαίες ευκαιρίες για να βάλει μπροστά τον Παναθηναϊκό.
Ωστόσο, η τρίτη ευκαιρία ήταν και φαρμακερή για τους γηπεδούχους. Στο 7’ ο Μπουμάλ βρήκε ωραία τον Κλωναρίδη στην πλάτη της άμυνας του Αστέρα και ο εξτρέμ του Παναθηναϊκού με ωραίο πλασέ έκανε το 0-1.
Οι Αρκάδες έδειχναν σαστισμένοι στον αγωνιστικό χώρο και στο 9’ ο Εμποκού τρύπησε την άμυνα των γηπεδούχων, βρήκε τον Μπεργκ και ο Σουηδός πέτυχε το δεύτερο γκολ των «πρασίνων» και το 13ο τέρμα στο πρωτάθλημα.
Οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν στο γήπεδο στο 17’, όταν ο Καλτσάς πάσαρε παράλληλα στον Μανιά, αλλά ο φορ του Αστέρα πλάσαρε άουτ.
Τα προβλήματα και τα λάθη των παικτών του Ελευθερόπουλου ήταν πολλά, με τον Έλληνα τεχνικό να αποσύρει τον πολύ κακό Χαμντανί στο 22’ βάζοντας τον Γκαϊντούτσικ, για να κλείσει τις τρύπες στην άμυνα του, αλλά η εικόνα δεν άλλαξε.
Μετά από οκτώ λεπτά ο Ουκρανός στόπερ έκανε φάουλ και από αυτό προήλθε και το τρίτο γκολ των «πρασίνων». Ο Εμποκού, ο οποίος ήταν από τους κορυφαίους των φιλοξενούμενων, βρήκε τον Μολέδο μέσα στην περιοχή και ο Βραζιλιάνος αμυντικός με ωραία κεφαλιά έγραψε το 0-3 στο 31’.
Οι γηπεδούχοι τα είχαν χαμένα με τους φίλους του Αστέρα να αποδοκιμάζουν για την εικόνα της ομάδας τους.
Ο Παναθηναϊκός συνέχισε στο ίδιο τέμπο και στο 39’ ο Εμποκού έφυγε ξανά στην πλάτη της άμυνας του Αστέρα και πλάσαρε για το 0-4!
Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι πίεσαν μπας και καταφέρουν κάτι και στο 52’ ο Βλαχοδήμος έδιωξε δύσκολα το σουτ του Τσουκαλά.
Ο Παναθηναϊκός όπως ήταν φυσικό έριξε τους ρυθμούς, κάνοντας συντήρηση δυνάμεων για τη δύσκολη συνέχεια.
Στο 63’ ο Μάσα πήγε να βάλει το γκολ της χρονιάς, κάνοντας σουτ από το κέντρο του γηπέδου, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ.
Η ομάδα του Ουζουνίδη απάντησε στις ευκαιρίες και στο 68’ ο Μολέδο βρήκε τον Μπεργκ, αλλά το ψηλοκρεμαστό σουτ του Σουηδού βγήκε άουτ.
Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο επίσης εξαιρετικός σήμερα Μπουμάλ με γκολ στο 83’, ο οποίος πήρε το ριμπάουντ από την κεφαλιά του Μπεργκ και με σουτ έκανε εντυπωσιακό 0-5.


ΣΚΟΡΕΡΣ: 7’ Κλωναρίδης, 9’ Μπεργκ, 31’ Μολέδο, 39’ Εμποκού. 83’ Μπουμπάλ
ΔΟΚΑΡΙΑ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 30’ Γκαϊντούτσικ, 32’ Τσουκαλάς - 48’ Μολέδο, 56’ Βλαχοδήμος
ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ:
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κομίνης (Θεσπρωτίας)
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Δημούτσος, Χαμντανί (23’ Γκαϊντούτσικ) Σελίν, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Τσουκαλάς, Καλτσάς, Μάσα (65’ Ιγκόρ), Φαρίνια (46’ Τσιλιάνιδης), Μανιάς
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Μολέδο, Κουτρουμπής, Κουλιμπαλί, Χουλτ, Κουρμπέλης (81’ Ρέις), Ζέκα, Μπουμάλ, Εμποκού (46’ Βλαχοδήμος), Κλωναρίδης (74’ Πίσπας), Μπεργκ

Σχόλια