64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Τον «έπνιξαν» Βασιλακάκης και διαιτητές! - VIDEO

Ξάνθη - Παναθηναϊκός 1-0
Η Ξάνθη νίκησε 1-0 τον Παναθηναϊκό στα Πηγάδια και πήρε μία σημαντική νίκη για τη μάχη των πλέι οφ. Από την άλλη, οι «πράσινοι» που ήταν ανώτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, δεν κατάφεραν να πετύχουν γκολ στις ευκαιρίες που δημιουργήσαν και φεύγουν με άδεια χέρια από τη Θράκη.
Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη ξεκίνησε πιο δυνατά, κερδίζοντας συνεχόμενα κόρνερ, ωστόσο δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί κανένα.

Στα Πηγάδια η βροχή ήταν δυνατή και παρόλο που το γήπεδο ήταν βαρύ, ο ρυθμός του αγώνα ήταν καλός, με τους «πράσινους» να έχουν τα ηνία, αλλά δεν μπορούσαν να απειλήσουν με αξιώσεις.
Στο 18ο λεπτό, υπήρχαν προϋποθέσεις για μια πολύ καλή ευκαιρία του Παναθηναϊκού, αλλά ο Μπεργκ υποδέχθηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ, με τον Σουηδό να είναι τετ α τετ με τον Ζίβκοβιτς.
Δύο λεπτά αργότερα, η Ξάνθη απάντησε στις ευκαιρίες, όταν ο Σολτάνι βρήκε μέσα στην περιοχή τον Βασιλακάκη, αλλά η κεφαλιά του Έλληνα μέσου πέρασε άουτ.
Η μεγάλη φάση για τον Παναθηναϊκό έγινε στο 29’, όταν ο Κλωναρίδης έπιασε ευθύβολο σουτ και ανάγκασε τον τερματοφύλακα της Ξάνθης να διώξει με δυσκολία.
Στο τελευταίο τέταρτο, οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν, κερδίζοντας μέτρα στο γήπεδο, αλλά ο οι «πράσινοι» άγγιξαν το γκολ στο 45’, αλλά ο Ζίβκοβιτς είπε και πάλι «όχι» στον Κλωναρίδη.
Στο δεύτερο μέρος, η εικόνα δεν άλλαξε με την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη να πιέζει ψηλά, ψάχνοντας το γκολ. Στο 52' έγινε το δεύτερο σοβαρό λάθος κατά των «πρασίνων», όταν ο Α' βοηθός υπέδειξε λανθασμένα οφσάιντ, αυτή τη φορά τον Βιγιαφάνες.
Ωστόσο, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι, όταν ο Σολτάνι στο 52’ έπιασε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.
Ο Κουλιμπαλί ήταν θετικός και ανέβαινε αρκετά συχνά στην επίθεση και στο 58’ ο Αφρικανός έστρωσε στον Μπεργκ, αλλά ο Σουηδός αστόχησε από καλή θέση.
Στο 63’ ο Ουζουνίδης έβαλε στο παιχνίδι τον Εμποκού αντί του Μπουμάλ με στόχο να τονώσει την επίθεση των «πρασίνων», ωστόσο τέσσερα λεπτά μετά, ο Βασιλακάκης εκμεταλλεύτηκε το λάθος γύρισμα του Κουρμπέλη και ο Έλληνας μέσος με καταπληκτικό σουτ έγραψε το 1-0.
Μετά το γκολ, ο τεχνικός των «πρασίνων» αναγκάστηκε να τα παίξει όλα για όλα, βγάζοντας στο 70’ τον Κουρμπέλη και βάζοντας τον Βλαχοδήμο, αλλά ο Παναθηναϊκός παρότι είχε την κατοχή έδειχνε εγκλωβισμένος στην επίθεση, με την Ξάνθη να κλείνει σωστά τους χώρους.
Βλαχοδήμος, Εμποκού και Λουντ προσπάθησαν να απειλήσουν με μακρινά σουτ, αλλά δίχως επιτυχία.
Ο Μολέδο που είχε περάσει στην επίθεση, αλλά ο Ζίβκοβιτς αρνήθηκε γκολ του Βραζιλιάνου στο 90'.
ΣΚΟΡΕΡΣ: 67' Βασιλακάκης
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Θάνος (Γρεβενών)
KIΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 25’ Φλίσκας, 42’ Μπαξεβανίδης, 84’ Γιουνές - 86’ Βιγιαφάνες
ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ:
ΞΑΝΘΗ (Λουτσέσκου): Ζίφκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Γιουνές, Σολτάνι (80’ Τριάδης), Λουσέρο (57΄Λάζιτς), Βασιλακάκης (82’ Μεχία), Φλίσκας, Σίλα, Λισγάρας, Καμαρά
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ουζουνίδης): Ο. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Χουλτ, Κουτρουμπής, Μολέδο, Ζέκα, Κουρμπέλης (71’ Βλαχοδήμος), Μπουμάλ (64’ Εμποκού), Βιγιαφάνιες, Κλωναρίδης (76’ Λουντ), Μπεργκ

Σχόλια