64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Οι αριθμοί του Ηρακλής-ΠΑΟΚ


Ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του σημερινού ντέρμπι με τον Ηρακλή και την παράδοση των δύο ομάδων, παρουσιάζει η επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΟΚΓια τη δεύτερη θέση κόντρα στον Ηρακλή ο ΠΑΟΚ

#4 σεζόν απουσιάζει η ΑΕΠ Ηρακλής από την Super League και τόσο στην τελευταία του παρουσία στην κατηγορία (2010-11), όσο και σε αυτή την πρώτη που επέστρεψε, τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ στο Καυταντζόγλειο τελείωσαν ισόπαλα. 

#Στις 10 Απριλίου 2011 τελείωσε με λευκή ισοπαλία, ενώ στις 18 Οκτωβρίου 2015 αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 3-3. Στο ενδιάμεσο βρέθηκαν αντιμέτωποι για το Κύπελλο Ελλάδος την σεζόν 2013-14 με τον ΠΑΟΚ να επικρατεί με 1-0 στο πρώτο ματς στο Καυτανζόγλειο και στην ρεβάνς το σκορ να φτάνει στο 5-1 στην Τούμπα. 

#4 διαδοχικές αναμετρήσεις τελείωσαν ισόπαλες στην έδρα της ΑΕΠ Ηρακλή πριν πάρει το δρόμο για τις μικρότερες κατηγορίες. Το 2008-09 (1-1), το 2009-10 (1-1) και το 2010-11 (0-0). Με ισοπαλίες ξεκίνησε και η επιστροφή του. 

#6 από τα 10 τελευταία ματς που έγιναν στην έδρα του Ηρακλή τελείωσαν ισόπαλα και τα άλλα τέσσερα επικράτησε η ΑΕΠ Ηρακλής. Η τελευταία νίκη του ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα ήταν την σεζόν 1997-98 με 3-2 χάρη σε δύο γκολ του Κόβατς και ένα του Τασιόπουλου. 

#52 αναμετρήσεις έχουν γίνει συνολικά ανάμεσα στις δύο ομάδες με γηπεδούχο την ΑΕΠ Ηρακλή και ο απολογισμός είναι 11 νίκες για τον ΠΑΟΚ, 28 ισοπαλίες και 13 νίκες για τους Κυανόλευκους. 

#7 διαφορετικά σκορ έχει ο ΠΑΟΚ στις εκτός έδρας νίκες του σε αγώνες πρωταθλήματος με την ΑΕΠ Ηρακλή, με το δημοφιλέστερο να είναι το 1-0 (3 φορές), να ακολουθούν το 2-1 και το 3-1 (2 φορές) και να υπάρχουν ακόμη τέσσερα που ήρθαν από μια φορά (3-2, 4-0, 4-1, 3-0). 

#1 γκολ έχει σε εκτός έδρας αγώνα του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα ο Στέλιος Μαλεζάς και αυτό είναι στο Καυτανζόγλειο με αντίπαλο την ΑΕΠ Ηρακλή στο 1-1 της σεζόν 2008-09. Ο αμυντικός του Δικεφάλου έχει συνολικά τρία γκολ σε ματς πρωταθλήματος με τον Δικέφαλο και τα άλλα δύο είναι με τον Πανιώνιο και τον Πανθρακικό στην Τούμπα. #2 γκολ σημείωσε ο Στέφανος Αθανασιάδης στις αναμετρήσεις για το Κύπελλο Ελλάδος απέναντι στον Ηρακλή την σεζόν 2013-14, το ένα στο εκτός έδρας ματς και το άλλο στην Τούμπα. Στο περσινό 3-3 του πρωταθλήματος σκόραραν οι Πέλκας , Μπερμπάτοφ και Τζαβέλλας.

Για τη δεύτερη θέση κόντρα στον Ηρακλή ο ΠΑΟΚ

Την κατάληψη της δεύτερης θέσης και το Κύπελλο Ελλάδας διεκδικεί πλέον ο ΠΑΟΚ, ο οποίος θέλει να κάνει καλή αρχή στο σημερινό παιχνίδι με τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο

Δεκαεννέα χρόνια έχουν περάσει από την τελευταία νίκη του ΠΑΟΚ μέσα στην έδρα του Ηρακλή στο πρωτάθλημα. 

Ήταν 8 Μαρτίου 1998, όταν ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε επικρατήσει με σκορ 3-2 του συμπολίτη του, και σήμερα θέλει επιτέλους να σπάσει αυτή την αρνητική παράδοση για εκείνον. 
Λίγες μέρες μετά τον επίσημο αποκλεισμό τους από το Europa League οι Θεσσαλονικείς αντιμετωπίζουν στο Καυτανζόγλειο τον «Γηραιό» για την 22η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας (17:15, Novasports 2, ΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr). 

Πλέον στόχος για την ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς είναι η κατάληψη της πρώτης θέσης στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, η πρωτιά στα πλέι οφ και η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας στο τέλος της σεζόν. 

Στην αποστολή του ΠΑΟΚ επέστρεψε ο Λέοβατς, ο οποίος είχε απουσιάσει από την προπόνηση της Παρασκευής, και ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπωρούσε. 

Από την πλευρά τους, εκτός μάχης έμεινε ο Γιάννης Μυστακίδης, καθώς ο Ίβιτς αποφάσισε προφυλάσσει να προφυλάξει τον Έλληνα φορ εξαιτίας των ενοχλήσεων στο μετατάρσιο από το χτύπημα που δέχτηκε στη Γερμανία. 

Στην αποστολή βρίσκονται οι: Γλύκος, Μπρκιτς, Κίτσιου, Λέοβατς, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Μαλεζάς, Πούγγουρας, Τσίμιροτ, Χαρίσης, Κάτσε, Πέλκας, Μπίσεσβαρ, Ενρίκε, Κάμπος, Ουάρντα, Πρίγιοβιτς, Αθανασιάδης.

Πηγή: sport-fm.gr

Σχόλια