64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Κλειστά χαρτιά, πολλή δουλειά και πίστη για νίκη

Στην ...τσίτα κράτησε ο Μανόλο Χιμένεθ τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, για να τους έχει ετοιμοπόλεμους κόντρα στον Ολυμπιακό
Ο Μανόλο Χιμένεθ
Υπό άλλες συνθήκες, παραμονές ενός αγώνα οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ θα γνώριζαν ή θα ήταν σε θέση να προβλέψουν στο ...περίπου τόσο το σύστημα όσο και τα πρόσωπα που θα επιλέγονταν  για να βρεθούν στην πρώτη σέντρα.
Ενόψει Ολυμπιακού όμως, ο Μανόλο Χιμένεθ αποφάσισε να κρατήσει κλειστά χαρτιά και να τους ενημερώσει λίγη ώρα πριν την άφιξή τους στο ΟΑΚΑ. Με τον τρόπο αυτό θέλει να τους κρατήσει όλους σε ετοιμότητα. 

Μόνο τυχαίο δεν είναι άλλωστε το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της εβδομάδας δεν έκανε οικογενειακό δίτερμα, παρά μόνο ορισμένες ασκήσεις τακτικής, απ' τις οποίες όμως προκύπτει ότι ακόμα δεν έχει πάρει οριστικές αποφάσεις για το αν θα επιλέξει το ...κλασσικό 4-2-3-1 ή το ...εναλλακτικό αλλά με ρίσκο 3-5-2. Στην τελευταία προπόνηση πάντως δοκίμασε το δεύτερο, αν αυτό είναι ένα στοιχείο που μπορεί να "προδώσει" τις προθέσεις του.

Ο Ισπανός τεχνικός άφησε εκτός αποστολής τους Αλμέιδα και Τσιγκρίνσκι, παρά το γεγονός ότι ο πρώτος προπονείται κανονικά εδώ και δύο εβδομάδες, ενώ ο Ουκρανός αμυντικός από τις αρχές της εβδομάδας. Για τον Πορτογάλο στράικερ η συγκεκριμένη απόφαση ενδεχομένως να αποτελεί και μήνυμα για το μέλλον του στην ομάδα, αφού είναι τουλάχιστον περίεργο το γεγονός ότι στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό δεν επιλέγεται καν για να συμπληρώσει την αποστολή. Μιλάμε για τον πιο έμπειρο επιθετικό που ανήκει στο ρόστερ του Δικεφάλου και ένα από τα πιο "βαριά" ονόματα της ομάδας. Εκτός έχουν μείνει επίσης οι τραυματίες Γκάλο και Ντίας, ο τιμωρημένος Μπακάκης και ο Αραβίδης.

Παρά το γεγονός ότι η ΑΕΚ έχει μείνει πολύ πίσω βαθμολογικά, τόσο ο Χιμένεθ όσο και οι ποδοσφαιριστές της Ένωσης είναι πεπεισμένοι ότι μπορούν να νικήσουν τον Ολυμπιακό, προκειμένου να δώσουν χαρά στον κόσμο της ομάδας, αλλά και να μη χάσουν ακόμα περισσότερο έδαφος στην προσπάθεια που κάνουν για να μπουν στην πεντάδα. 

Μέχρι το βράδυ του Σαββάτου σχεδόν 20 χιλιάδες φίλαθλοι της ΑΕΚ είχαν σπεύσει να προαγοράσουν το εισιτήριό τους και σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες από την ΠΑΕ, υπολογίζεται ότι στις 19:30 το απόγευμα της Κυριακής (19/2) θα βρεθούν πάνω από 30 χιλιάδες φίλοι της ομάδας στις εξέδρες του ΟΑΚΑ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (Live, Novasports 1 HD).

novasports.gr

Σχόλια