64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

ΑΕΚ - Ολυμπιακός,Μάνταλος: «Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό»

 Η ΑΕΚ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα στον αγώνα με τον Ολυμπιακό όπως τόνισε ο Πέτρος Μάνταλος στο match programme του ντέρμπι. 
Μάνταλος: «Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό»

Τελευταία ενημέρωση 19/02/2017, 16:30

Αισιόδοξος ότι η ΑΕΚ μπορεί να κερδίσει τον Ολυμπιακό εμφανίστηκε ο Πέτρος Μάνταλος. Σε δηλώσεις του στο match programme του ντέρμπι ο αρχηγός της ομάδας τόνισε ότι είναι στο χέρι των παικτών να ανατρέψουν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί φέτος και είναι κάτι που το οφείλουν στον κόσμο. 

Αναλυτικά: 

-Πέτρο, πόσο μπορεί να επηρεάσει την ψυχολογία σας κόντρα στον Ολυμπιακό το 2-2 στο Καυταντζόγλειο και η αποτυχία σε ένα ακόμα εκτός έδρας παιχνίδι; 

«Το αποτέλεσμα με την Ηρακλή σαφέστατα μας πείραξε πολύ και μπορώ να πω ότι μας έφερε και πάλι πίσω μετά από μια σειρά καλών εμφανίσεων και επιτυχημένων αποτελεσμάτων με την ομάδα να δείχνει ότι έχει καταφέρει να βρει το δρόμο της. Από την άλλη πλευρά δεν υπάρχει η πολυτέλεια να μείνουμε σε αυτό το 2-2 με τον Ηρακλή, όταν μπροστά μας έχουμε μία μεγάλη πρόκληση και ένα τόσο σημαντικό ντέρμπι». 

-Ετσι όπως εξελιχθεί τα πράγματα για την ΑΕΚ εφέτος, μπορεί κάποιος να πει ότι το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό μπορεί να λειτουργήσει και σαν εξιλέωση για εσάς; 

«Μία νίκη σε ένα τόσο μεγάλο ντέρμπι είναι πάντα κάτι το σημαντικό. Είναι και μία νίκη που την οφείλουμε στον κόσμο μας πάνω απ' όλα. Μετά τα όσα έχουμε προκαλέσει εφέτος στους οπαδούς μας, τους χρωστάμε μία χαρά! Η ΑΕΚ, όμως, είναι μεγάλη ομάδα και δεν γίνεται να ζει και να υπάρχει για ένα συγκεκριμένο παιχνίδι ή να καλύπτεται με μία νίκη επί του Ολυμπιακού. Ολοι θέλουμε αυτή τη νίκη, αλλά δεν σημαίνει ότι για εμάς υπάρχει αυτό το ματς κόντρα στον Ολυμπιακό και τίποτα άλλο». 

-Προφανώς υπό την έννοια ότι ακόμα και μία νίκη δεν θα σας φέρει αυτόματα σε θέση ισχύος. 

«Υπό την έννοια ότι μία νίκη επί του Ολυμπιακού αυτό που θα μας δώσει θα είναι οι τρεις βαθμοί. Και το ζητούμενο για εμάς θα παραμείνει η συνέχεια και η διάρκεια. Δεν μπορείς να μένεις σε ένα παιχνίδι. Και το σημερινό ντέρμπι είναι για εμάς πάρα πολύ σημαντικό όχι γιατί απέναντί μας έχουμε τον Ολυμπιακό, αλλά γιατί για εμάς δεν υπάρχουν κι άλλα περιθώρια απώλειας βαθμών. Αυτός ο παράγοντας είναι που κάνει ακόμα πιο καθοριστικό το σημερινό ντέρμπι». 

-Θα πρόκειται βεβαίως και για μία μεγάλη ένεση ψυχολογίας, αν υποθέσουμε ότι ισχύει αυτό που γράφεται για την εφετινή ΑΕΚ ότι αντιμετωπίζει προβλήματα αυτοπεποίθησης και πίστης στις δυνατότητές της... 

«Την ψυχολογία μίας ομάδας και την αυτοπεποίθηση την δημιουργούν τα αποτελέσματα και η διάρκεια. Και αυτό μας έχει λείψει εφέτος. Και γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι πρώτοι απ' όλους ευθυνόμαστε εμείς οι ποδοσφαιριστές. Και δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, ούτε αποποιούμαστε των ευθυνών μας». 

-Τελικά τι δεν έχει πάει καλά εφέτος στην ομάδα; 

«Πολλά λάθη δικά μας, έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης σε καθοριστικές στιγμές, πολλά προβλήματα, απουσίες ποδοσφαιριστών σε σημαντικά ματς ατυχία, όλα αυτά μας έχουν φέρει σε πολύ δύσκολη θέση και η απάντηση θα πρέπει να δοθεί από εμάς μέσα στο γήπεδο. Στο χέρι μας είναι να ανατρέψουμε την κατάσταση, στο χέρι μας είναι να καλύψουμε το χαμένο έδαφος, εμείς πρέπει να αντιδράσουμε πρώτοι απ' όλους». 

-Και βέβαια μέσα σε δύσκολες συνθήκες δυσπιστίας πλέον και από τον κόσμο. 
«Είναι δεδομένο ότι έχουμε κλονίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου και στην ομάδα και σε εμάς τους ίδιους και στις πραγματικές μας δυνατότητες. Πώς θα ήταν δυνατόν να περιμένουμε από τον κόσμο να είναι ευχαριστημένος με την ΑΕΚ στη βαθμολογική θέση που βρίσκεται σήμερα και με τα τόσα αποτυχημένα αποτελέσματα; Θα ήταν και παράλογο να περιμένουμε κάτι το διαφορετικό. Τους έχουμε πικράνει πάρα πολύ μα πάνω απ' όλα έχουμε απογοητεύσει τους ίδιους τους εαυτούς μας. Στα αποδυτήρια η απογοήτευση και η στεναχώρια είναι μεγαλύτερη απ' ότι στην εξέδρα». 

-Πιστεύεις ότι υπάρχουν τα περιθώρια για να ανατραπεί αυτή η κατάσταση; 

«Δεν θα το πίστευα αν θεωρούσα ότι η σημερινή θέση στη βαθμολογία αλλά και τα εφετινά μας αποτελέσματα είναι αντιπροσωπευτικά των δυνατοτήτων αλλά και της ποιότητας του ρόστερ της ομάδας. Εμείς οι ίδιοι έχουμε αδικήσει τους εαυτούς μας και εμείς θα πρέπει να ανατρέψουμε την κατάσταση. Δεν θα είναι εύκολο, ούτε θα γίνει από μόνο του, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι. Όχι, δεν είναι δυνατόν αυτή η ομάδα να βρίσκεται σε αυτή τη θέση». 

-Αισιόδοξος για το ντέρμπι; 

«Αντιμετωπίζουμε έναν πολύ καλό αντίπαλο, που είναι πρωτοπόρος στη βαθμολογία, που μας κέρδισε στον πρώτο γύρο, που έχει κι αυτός πολλούς λόγους για να θέλει τη νίκη. Θα είναι ένα δύσκολο ματς, αλλά έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό, ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε σε αυτά τα ματς και ότι μπορούμε πάνω απ' όλα να παρουσιάσουμε το πραγματικό μας πρόσωπο. Σε αυτό το ενδεχόμενο δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε. Τα ντέρμπι είναι διαφορετικά ματς, δεν υπάρχουν προγνωστικά και αυτό που θα μετρήσει είναι να αποδείξουμε μέσα στο γήπεδο ότι θέλουμε τη νίκη περισσότερο από τον αντίπαλό μας».

sport-fm.gr

Καραγιάννης: "H AEK διψάει για νίκες σε ντέρμπι"

Τις αδυναμίες που έχει στην άμυνά του ο Ολυμπιακός επεσήμανε ο Βάιος Καραγιάννης και τόνισε ότι αυτές πρέπει να εκμεταλλευτεί η Ενωση, απόψε.
ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Καραγιάννης: `H AEK διψάει για νίκες σε ντέρμπι`"Θα είναι δυνατό το παιχνίδι, ας είναι ο Ολυμπιακός με τόσους βαθμούς μπροστά από την ΑΕΚ. Ούτε ο Ολυμπιακός θέλει να χάσει ένα ντέρμπι από την ΑΕΚ, ούτε η ΑΕΚ που είναι διψασμένη για νίκες σε ντέρμπι", τόνισε ο παλαίμαχος αμυντικός και πρόσθεσε: «Και ο Ολυμπιακός έχει αδυναμίες, δεν είναι ο Ολυμπιακός των προηγούμενων ετών. Και ο Ολυμπιακός έχει αδυναμίες στην άμυνά του και μπορεί να τις εκμεταλλευτεί η ΑΕΚ».

Οσα δήλωσε ο Βάϊος Καραγιάννης στον ΣΠΟΡ FM

Για το πού θα κριθεί το ντέρμπι: «Περιμένουμε όλοι το σημερινό ντέρμπι. Σίγουρα σε κάθε ντέρμπι πρέπει να βάλεις τα πάντα: δύναμη, τεχνική και καλό ποδόσφαιρο. Δεν νομίζω ότι κάποια ομάδα από τις δύο θα βάλει μόνο άμυνα και να κρατηθεί το μηδέν. Θα παίξουν και οι δύο ομάδες ανοιχτά. Θα είναι δυνατό το παιχνίδι, ας είναι ο Ολυμπιακός με τόσους βαθμούς μπροστά από την ΑΕΚ. Ούτε ο Ολυμπιακός θέλει να χάσει ένα ντέρμπι από την ΑΕΚ, ούτε η ΑΕΚ που είναι διψασμένη για νίκες σε ντέρμπι».

Για τον παίκτη που θα κληθεί να μαρκάρει τον Ιντέγε: «Δεν είναι μόνο ο Ιντέγε ο Ολυμπιακός, είναι όλη η ομάδα. Μόνο ο προπονητής της ΑΕΚ ξέρει καλύτερα τι μπορεί να κάνει με τη συγκεκριμένη περίπτωση. Για να μαρκάρεις ένα ποδοσφαιριστή, δεν θα τον μαρκάρει μόνο ένας αμυντικός. Προσπαθείς να βρεις τις αδυναμίες στο πεντάλεπτο, αν δεν ξέρεις τον ποδοσφαιριστή, και να μπορέσεις να τον αντιμετωπίσεις».

Για την τοποθέτηση του Βράνιες στο δεξί άκρο της άμυνας, παρότι πρόκειται για κεντρικό αμυντικό: «Δεν νομίζω να έχει πρόβλημα. Και εμένα η θέση μου ήταν στόπερ, αλλά έπαιζα όπου με έβαζε ο προπονητής. Δεν νομίζω να υπάρχει θέμα και ο Ολυμπιακός έχει αδυναμίες, δεν είναι ο Ολυμπιακός των προηγούμενων ετών. Και ο Ολυμπιακός έχει αδυναμίες στην άμυνά του και μπορεί να τις εκμεταλλευτεί η ΑΕΚ».

Για το τι περιμένει να κάνει σήμερα η ΑΕΚ: «Δεν θέλω να κάνω κάποια πρόβλεψη, αλλά θέλω να κερδίσει σήμερα η ΑΕΚ που είναι η ομάδα μου. Είναι δύσκολο παιχνίδι και σε ένα ντέρμπι δεν μπορείς να κάνεις προβλέψεις. Είδατε τι έπαθε η Μπαρτσελόνα… Στα προηγούμενα παιχνίδια με τον Χιμένεθ η ΑΕΚ έχει παίξει καλό ποδόσφαιρο, αλλά σε ένα ντέρμπι μετρούν πολλά πράγματα, όπως η ψυχολογία των παικτών, ο κόσμος που περιμένει τη νίκη και πολλά ακόμα…».

Για το ντέρμπι που θυμάται εκείνος περισσότερο: «Ήταν πολλά παιχνίδια και ο Ολυμπιακός είχε καλούς παίκτες, όπως ο Προτάσοφ κα. Για εμένα ο πιο δύσκολος αντίπαλος ήταν ο Μπατίστα, δυνατό παιδί και είχε πολλές επιλογές στο παιχνίδι του. Από εκεί και πέρα, δεν μπορείς να ξεχωρίσεις κάποιον άλλον παίκτη, αφού ο καθένας είχε τα δικά του χαρακτηριστικά».

Για την επίμαχη φάση με τον Ρομάριο: «Έχουν γίνει μαρκαρίσματα και άλλα τέτοια, και στον Βαζέχα και στον Σαραβάκο. Όταν έχεις να κάνεις με έναν ποδοσφαιριστή τέτοιας εμβέλειας, πρέπει να κάνεις τα πάντα. Τότε προτιμώ να κάνω ένα τάκλιν παραπάνω… (γέλια). Δεν είχα πάρει κάρτα για το συγκεκριμένο μαρκάρισμα. ».

Για το παιχνίδι με την Σπαρτάκ Μόσχας που πολλοί θεωρούν το καλύτερο παιχνίδι στην καριέρα του: «Ήμουν τότε νέος στην ΑΕΚ, δεν ήξερα πολλά πράγματα από ευρωπαϊκά παιχνίδια και όταν ξεκίνησε το παιχνίδι ο Μπάγεβιτς μου είχε πει να μαρκάρω τον Μοστοβόι και εγώ δεν ήξερα ποιος είναι! (γέλια) και του έκανα νόημα να μου πει ποιος είναι!».


Μπλάνκο: «Θα ήθελα κάποια στιγμή να επιστρέψω στην ΑΕΚ»

Μπλάνκο: «Θα ήθελα κάποια στιγμή να επιστρέψω στην ΑΕΚ»Αισιόδοξος ότι η ΑΕΚ μπορεί να κερδίσει τον Ολυμπιακό εμφανίστηκε ο Ίσμαελ Μπλάνκο, ο οποίος τόνισε πως η «Ένωση» βρίσκεται πάντα στην καρδιά του και εξέφρασε την επιθυμία να επιστρέψει στην ομάδα. 

Αισιόδοξος ότι η ΑΕΚ μπορεί να κερδίσει τον Ολυμπιακό εμφανίστηκε ο Ίσμαελ Μπλάνκο, ο οποίος τόνισε πως η «Ένωση» βρίσκεται πάντα στην καρδιά του και εξέφρασε την επιθυμία να επιστρέψει στην ομάδα. 


Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Αργεντινός επιθετικός στην εφημερίδα «Documento» 

Για το γκολ στο 90΄ που είχε σημειώσει στο ντέρμπι του 2010-11: «Ξέρω ότι ο κόσμος θυμάται πολύ καλά εκείνο το γκολ. Είχα την τύχη να σκοράρω και σε άλλα ντέρμπι, ενώ είχα πετύχει και δύο γκολ στον τελικό Κυπέλλου. Η αλήθεια είναι ότι σε κάνει πολύ χαρούμενο να σκοράρεις σε τέτοια ματς, είναι εξαιρετικά σημαντικά, έχουν άλλο βάρος». 

Για το αν παρακολουθεί την ΑΕΚ: «Προσπαθώ πάντα να παρακολουθώ την ΑΕΚ, ευτυχώς βοηθάει το ίντερνετ. Μαθαίνω νέα και προσπαθώ να διατηρώ επαφή με την ομάδα. Η ΑΕΚ είναι πάντα στην καρδιά μου και θα ήταν ιδανικό κάποια στιγμή να επέστρεφα» 

Για το σημερινό ματς: «Πάντα είμαι αισιόδοξος γι αυτή την ομάδα στα ντέρμπι! Πιστεύω ότι θα νικήσει και θα δώσει χαρά στον κόσμο που τόσο το αξίζει».sport-fm.gr

Σχόλια