64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Η Λειψία... επέστρεψε και πλησίασε την Μπάγερν All Goals & Highlights

Νέο ενδιαφέρον στην κορυφή της Bundesliga. Η Λειψία επέστρεψε στις νίκες με το 2-1 επί της Γκλάντμπαχ και μειώθηκε η διαφορά της από την πρωτοπόρο Μπάγερν. 
Η Λειψία... επέστρεψε και πλησίασε την Μπάγερν

Τελευταία ενημέρωση 19/02/2017, 19:00

Τέλος στο μίνι αρνητικό σερί που είχε κάνει έβαλε η Λειψία, επικρατώντας 2-1 της Γκλάντμπαχ εκτός έδρας και ενώ προερχόταν από δύο συνεχόμενες ήττες (1-0 από Ντόρτμουντ, 3-0 από Αμβούργο) στο πρωτάθλημα. 


Με αυτόν τον τρόπο μειώθηκε η διαφορά της στους πέντε πόντους από την κορυφή, όπου βρίσκεται η Μπάγερν Μοναχου, η οποία ήρθε 1-1 με τη Χέρτα στο Βερολίνο με γκολ στα… χασομέρια. Παράλληλα, διατήρησε Ντόρτμουντ και Χόφενχαϊμ σε απόσταση ασφαλείας (-8). 

Λίγο πριν την ανάπαυλα και στο τελευταίο δεκάλεπτο αγχώθηκαν οι φιλοξενούμενοι. Ο Φόρσμπεργκ, ύστερα από ωραία συνεργασία, άνοιξε το σκορ στο 31’ με ωραίο πλασέ και ο Βέρνερ στο 55’ εκτέλεσε τον αντίπαλο τερματοφύλακα σε τετ-α-τετ και ενώ ενδιάμεσα (45’), Θόργκαν Αζάρ δεν μπόρεσε να ευστοχήσει σε πέναλτι. Στο 81’ ο Βέστρεγκααρντ έκανε το 2-1 και έδωσε... ζωή στο ματς, αλλά δεν διαφοροποιήθηκε κάτι μέχρι τέλους. 

sport-fm.gr
Μπορούσια Ντόρτμουντ - Βόλφσμπουργκ 3-0 

Μπορούσια Ντόρτμουντ - Βόλφσμπουργκ 3-0 (vids)
H Μπορούσια Ντόρτμουντ δεν δυσκολεύθηκε ιδιαίτερα να νικήσει με 3-0 την απογοητευτική Βόλφσμπουργκ και να ανέβει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Μεγάλη νίκη για την Βέρντερ στην έδρα της Μάιντς (2-0).

Το πέταλο του «Signal Iduna Park» που φιλοξενεί το περίφημο Κίτρινο Τείχος των οπαδών της Ντόρτμουντ έμεινε άδειο λόγω τιμωρίας, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ήταν εκτός μετά την αποβολή του μεσοβδόμαδα σε ματς Κυπέλλου, ωστόσο η ομάδα του Τόμας Τούχελ ήταν σαφώς ανώτερη από την Βόλφσμπουργκ σήμερα και δεν συνάντησε προβλήματα για να την «καθαρίσει» με 3-0.

To σκορ άνοιξε στο 20', με αυτογκόλ του Τζέφρεϊ Μπρούμα των φιλοξενούμενων μετά από γύρισμα του Λούκας Πίστσεκ, ενώ ο Πολωνός δεξιός οπισθοφύλακας «έγραψε» το 2-0, με κοντινή κεφαλιά στο 48o λεπτό. Στο 59' ήρθε η σειρά του φορμαρισμένου Γάλλου εξτρέμ Ουσμάν Ντεμπελέ να σκοράρει, με σκαστή κεφαλιά και πάλι μετά από σέντρα του Λούκας Πίστσεκ, για το τελικό 3-0.
Με τη νίκη τους αυτή, οι γηπεδούχοι έφτασαν τους 37 βαθμούς μετά από 21 αγωνιστικές και ανέβηκαν στην τρίτη θέση της Bundesliga, ενώ o φιλόδοξος σύλλογος της Wolkswagen απέχει πλέον μόλις τρεις πόντους από την 16η θέση, την οποία κατέχει η Βέρντερ Βρέμης, και τα Play Outs για την παραμονή.
Στα αξιοσημείωτα της σημερινής αναμέτρησης η βράβευση και η αποθέωση του Κούμπα Μπλατσικόφσκι της Βόλφσμπουργκ (πέρασε ως αλλαγή στη θέση του Αντελίνο Βιεϊρίνια στο 75') από τους φιλάθλους της Μπορούσια Ντόρτμουντ, οι οποίοι δεν ξέχασαν τα 8.5 χρόνια που πέρασε στην ομάδα τους.
Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Ίνγκολσταντ 0-2
Νίκη-χρυσάφι στην προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στην κατηγορία πήρε η Ίνγκολσταντ, με 2-0 μέσα στην Φρανκφούρτη επί της Άιντραχτ, η οποία υπέστη τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα της και υποχώρησε στην 5η θέση της βαθμολογίας. Τα γκολ των φιλοξενούμενων σημείωσαν οι Ρομέιν Μπρεζερί (δεξί σουτ, 26') και Πασκάλ Γκρος (πέναλτι, 68').
O έμπειρος Ιάπωνας ανασταλτικός μέσος Χασέμπε Μακότο αστόχησε στην εκτέλεση του πέναλτι που κέρδισαν οι γηπεδούχοι στο 56', ενώ στην επαναφορά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι προ κενής εστίας, με 10 ποδοσφαιριστές τελείωσαν το παιχνίδι και οι δύο ομάδες μετά τις αποβολές των Ντέιβιντ Άμπραχαμ (34') και Μάθιου Λέκι (81').
Μάιντς - Βέρντερ Βρέμης 0-2
Πραγματοποιώντας μια από τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις της, η Βέρντερ Βρέμης έφυγε νικήτρια με σκορ 2-0 από την έδρα της Μάιντς, χάρη σε τέρματα των Σερζ Γκνάμπρι (ψηλοκρεμαστή κεφαλιά μετά από κόρνερ στο 16'), Τόμας Ντελάνεϊ (εξαιρετική εκτέλεση φάουλ στο 23') και παρέμεινε έστω και οριακά πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, «πιάνοντας» παράλληλα το Αμβούργο στους 19 πόντους.
Χόφενχαϊμ - Ντάρμσταντ 2-0
Με πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Κροάτη διεθνή επιθετικό Αντρέι Κράμαριτς (ωραίο δεξί πλασέ στο 64', εκτέλεση πέναλτι στο 93'), ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο, η Χόφενχαϊμ «υπέταξε», επίσης με 2-0, την ουραγό Ντάρμσταντ και πλέον ισοβαθμεί με την Μπορούσια Ντόρτμουντ στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, έχοντας 37 πόντους.
Δείτε ΕΔΩ τι έγινε στο Χέρτα Βερολίνου - Μπάγερν Μονάχου 1-1
Λεβαντόφσκι... στη λήξη! Τη γλίτωσε η Μπάγερν All Goals & Highlights

Λεβαντόφσκι... στη λήξη! Τη γλίτωσε η Μπάγερν

Μπορεί μεσοβδόμαδα να διέλυσε την Άρσεναλ στο Champions League, αλλά για το γερμανικό πρωτάθλημα η Μπάγερν κατάφερε και έφυγε με το βαθμό (1-1) από την έδρα της Χέρτα με γκολ στο 90+6'.

Η Μπάγερν Μονάχου απέφυγε την ήττα στο ματς με την Χέρτα στο Βερολίνο (1-1), αλλά έδωσε τη δυνατότητα στη Λειψία -με νίκη επί της Γκλάνταμπαχ την Κυριακή- να την πλησιάσει στους πέντε πόντους.

Η ομάδα του Αντσελότι βρέθηκε να χάνει στο 21' από το γκολ του Ιμπίσεβιτς,αλλά... γλίτωσε την ήττα στο 90+6' με το τέρμα του Λεβαντόφσκι.

Ευρεία νίκη πήρε μέσα στην έδρα της η Ντόρτμουντ, που κατάφερε να νικήσει με σχετική ευκολία τη Βόλφσμπουργκ με 3-0.

http://www.newsit.gr
Πλησιάζει την Ευρώπη η Λεβερκούζεν 

Η Λεβερκούζεν επικράτησε 3-1 της Άουγκσμπουργκ και μείωσε την απόσταση από τις θέσεις που οδηγούν στο Europa League στους τρεις βαθμούς.
Πλησιάζει την Ευρώπη η ΛεβερκούζενΣτο 23’ ο Μπελαραμπί άνοιξε το σκορ, ενώ ο Τσιτσαρίτο στο 40’ σημείωσε το 2-0. Οι γηπεδούχοι μείωσαν με τον Κορ στο 60’ και ο Τσιτσαρίτο πέντε λεπτά αργότερα πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1 για τους φιλοξενούμενους.

Αναλυτικά η 21η αγωνιστική: 

Παρασκευή 17/2 
Άουγκσμπουργκ – Λεβερκούζεν 1-3 
(60’ Κορ /23’ Μπελαραμπί, 40’,65’ Τσιτσαρίτο) 

Σάββατο 18/2 
Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Ίνγκολσταντ 0-2 
(16' Γκράνμπι, 23' Ντιλέινι) 

Χόφενχαϊμ – Ντάρμσταντ 2-0 
(64', 93' πεν. Κράμαριτς) 

Μάιντς - Βέρντερ Βρέμης 0-2 
(16' Γκνάμπρι, 23' Ντιλέινι) 

Ντόρτμουντ - Βόλφσμπουργκ 3-0 
(20' αυτ. Μπρούμα, 48' Πίστσεκ, 59' Ντεμπελέ) 

Χέρτα Βερολίνου – Μπάγερν 1-1 
(21' Ιμπίσεβιτς-90' + 6' Λεβαντόφσκι) 

Αμβούργο – Φράιμπουργκ 2-2 
(15' Χουντ, 57' Γκρέγκοριτς-23' Φιλίπ, 72' Γκρίφο) 

Κυριακή 19/2 
Γκλάντμπαχ – Λειψία 1-2 
(31' Φόρσμπεργκ, 55' Βέρνερ - 81' Βέστρεγκααρντ ) 

Κολωνία – Σάλκε (18:30) 

Επόμενη αγωνιστική (22η): 

Παρασκευή 24/2 
Βόλφσμπουργκ-Βέρντερ Βρέμης (21:30) 

Σάββατο 25/2 
Μπάγερν-Αμβούργο (16:30) 
Λεβερκούζεν-Μάιντς 
Ντάρμσταντ-Άουγκσμπουργκ 
Φράιμπουργκ-Ντόρτμουντ 
Λειψία-Κολωνία 
Χέρτα Βερολίνου-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (19:30) 

Κυριακή 26/2 
Ίνγκολσταντ-Γκλάντμπαχ (16:30) 
Σάλκε-Χόφενχαϊμ (18:30)

Σχόλια