64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Το σέντερ φορ που σε 20 χρόνια καριέρας σε υψηλό επίπεδο δεν πέτυχε ούτε ένα γκολ!


Είναι ο άνθρωπος που μπόρεσε να κοροϊδέψει το ποδόσφαιρο και να φορέσει τις φανέλες των μεγαλύτερων συλλόγων της χώρας του.

Είναι ο ποδοσφαιριστής που ήθελε να κάνει καριέρα στα γήπεδα της Βραζιλίας χωρίς να... παίξει. Τα κατάφερε καθώς μιλάμε για τον επιθετικό που άλλαξε ένα σωρό ομάδες, αγωνίστηκε ελάχιστα, ποτέ 90 λεπτά και δεν πέτυχε ούτε ένα γκολ! Και όμως, αυτός ο τύπος κατάφερε και πήρε μεταγραφή στην Ευρώπη!

Η ζωή του Κάρλος Ενρίκε είναι ένα παραμύθι. Κυριολεκτικά και μεταφορικά. Γεννήθηκε στη Βραζιλία και στα 7 του είδε την εθνική ομάδα της χώρας του να σηκώνει το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αυτό ήταν...

Ο Κάρλος Ενρίκε είχε όνειρο να κερδίσει λεφτά και δόξα από το ποδόσφαιρο, χωρίς όμως να ιδρώσει.Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στη μεξικάνικη Πουέμπλα. Δεν έπεισε κανέναν για το ταλέντο του και έφυγε.


Τα ξενύχτια που του έδιναν συμβόλαια
Δημοσιεύματα της εποχής που έπαιρνε τη μία μεταγραφή μετά την άλλη
Στη Βραζιλία δούλεψε καλά τις δημόσιες σχέσεις. Βγαίνοντας έξω τα βράδια, επιδίωκε να γνωρίζει ποδοσφαιριστές και ανθρώπους του ποδοσφαίρου. Οπως ο ίδιος είχε πει αργότερα, ο Ρομάριο, ο Μπεμπέτο αλλά και άλλοι παίκτες εκείνης της εποχής ήταν γνωστοί του.

Έτσι ή αλλιώς, τον βοήθησαν να μπει στα αποδυτήρια των ομάδων της Βραζιλίας. Αρχή έκανε στη Μποταφόγκο. Ο Ενρίκε είχε πείσει τους πάντες πως είναι επιθετικός. Για να μην δείξει πως δε γνωρίζει ποδόσφαιρο, έπρεπε να βρίσκει δικαιολογίες ώστε να μην έρχεται σε επαφή με την μπάλα.

Στην αρχή ζήτησε χρόνο ώστε ν' αποκτήσει τη φυσική κατάσταση που έπρεπε καθώς όπως έλεγε... το παιχνίδι βασίζεται στην ταχύτητά του. Και κέρδισε χρόνο. Όταν έπρεπε να παίξει με τους συμπαίκτες του, έκανε το αμίμητο.

Ζήτησε μια προωθημένη πάσα και καθώς έτρεχε, έπεσε κάτω και προσποιήθηκε «χοντρό» τραυματισμό. Εκτεταμένες εξετάσεις, όπως σήμερα, δεν έγιναν ποτέ και ο Ενρίκε έμεινε... νόμιμα για αρκετό διάστημα εκτός δράσης. Ενώ άνηκε στο ρόστερ της Μποταφόγκο σκόραρε συνεχώς εκτός γηπέδου.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Σχόλια