64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Ντόρτμουντ - Μπενφίκα 4-0 [pics]

Ντόρτμουντ - Μπενφίκα 4-0 [pics]
Αδιαπέραστο αποδείχτηκε το «τείχος» στο «Ζίγκναλ Ιντούνα Παρκ» για την Μπενφίκα. ΟΟμπαμεγιάνγκ «πήρε από το χέρι» την Ντόρτμουντ και την οδήγησε στους «8» του Champions League. Ο Γκαμπονέζος πανηγύρισε το πρώτο του ευρωπαϊκό χατ τρικ και μαζί με το γκολ τουΠούλισιτς ήταν αυτοί που διαμόρφωσαν το τελικό 4-0.
Με το οποίο η Ντόρτμουν πέτυχε, μάλλον πιο εύκολ απ' όσο και η ίδια περίμενε, την ανατροπή/πρόκριση.
Οι «αετοί» δεν μπόρεσαν να να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και δίκαια αποκλείστηκαν. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος και οι συμπαίκτες του ανάγκασαν τον Κώστα Μήτρογλου τον Ανδρέα Σάμαρη και τους άλλους «Πορτογάλους» ν' αποχωρήσουν με σκυμένο το κεφάλι. Δείχνοντας από την αρχή ποιο θα είναι το τέλος.
Μόλις στο 4' ο Ομπαμεγιάνγκ «άνοιξε» το σκορ.
Η Μπενφίκα άρχισε να ισορροπεί και να επισκέπτεται την περιοχή της γηπεδούχου μετά το 20ο λεπτό. Ως το τελευταίο σφύριγμα για το πρώτο ημίχρονο το σκορ δεν άλλαξε. Και η πρώτη ευκαιρία στην επανάληψη ήταν για τους φιλοξενούμενους. Στο 47' ο Πίστσεκ έκανε λάθος απόκρουση, περίπου στο ύψος του πέναλτι. Ο Σέρβι έκανε το σουτ αλλά ο υπαίτιος του λάθους πρόλαβε με τάκλιν να διώξει (η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του). Όμως στο 59, ουσιαστικά ο αγώνας τελείωσε. Ο Πίστσεκ με κάθετη βρήκε τον Πούλισιτς, σε θέση μέσα δεξιά, και αυτός με «σκαφτό» πλασέ νίκησε τον Έντερσον και έκανε το 2-0.
Μέχρι τη λήξη οι φιλοξενούμενοι ήταν – ουσιαστικά – ωσεί παρόντες στο γήπεδο. Η Ντόρτμουντ κυριάρχησε απόλυτα και έκανε ότι ήθελε. «Κλείδωσε» τη νίκη πρόκριση στο 61' με πλασέ του Ομπαμεγιάνγκ και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στο 85'. Όταν από πάσα του Πούλισιτς – ο Γκαμπονέζος από (θέση οφ σάιντ και) κοντά με πλασέ έκανε το 4-0.
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Μπούρκι, Ντουρμ, Πίστσεκ, Παπασταθόπουλος (88' Γκίντερ), Μπάρτρα, Σμέλτσερ, Βάιγκλ, Γκονσάλο Κάστρο, Ουσμάν Ντεμπελέ (81' Καγκάουα), Πούλισιτς, Ομπαμεγιάνγκ (86' Σέρλε).
ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Έντερσον, Νέλσον Σεμέντο, Λουιζάο, Λίντελεφ, Ελιζέου, Σάμαρης (74' Ζίβκοβιτς), Πίζι, Σάλβιο (64' Ζόνας), Αντρέ Αλμέιδα, Σέρβι (82' Ραούλ Χιμένες), Μήτρογλου

Σχόλια