64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

«Διπλό» μετά από 5 μήνες η ΑΕΚ στο Περιστέρι (highlights)


Το πρώτη εκτός έδρας νίκη μετά από 5 μήνες πέτυχε στο Περιστέρι η ΑΕΚ με 1-0 επί του Ατρόμητου, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστική της Super League.
Το ματς σημαδεύτηκε από την φάση του 77ου λεπτού, όταν ο Λημνιός ισοφάρισε από κανονική θέση, ωστόσο, με την υπόδειξη του βοηθού του Θάνου το γκολ δε μέτρησε.
Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα, ο ρέφερι της αναμέτρησης συζήτησε για λίγο με τους συνεργάτες του, ωστόσο, δεν έδειξε σέντρα κι έτσι η Ένωση έφυγε με το σπουδαίο «διπλό», πρώτο μετά από τις 17/10/2016 και το 2-1 επί της Λάρισας. 
Πολλά λάθη και από τις δύο ομάδες στη μεσαία γραμμή και ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, συνέθεσαν την εικόνα του πρώτου 45λεπτου στο Περιστέρι.
Αν μία ομάδα θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ, με βάση τις ευκαιρίες που χάθηκαν, αυτή θα ήταν η ΑΕΚ. Η Ένωση «άγγιξε» το γκολ στο 10΄ με το βολέ του Σέρχιο Αραούχο από το ύψος της μεγάλης περιοχής να στέλνει τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Γκορμπούνοφ.Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ «πατούσε» καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και είχε την κατοχή της μπάλας (61%), ενώ στο 34΄ απείλησε ξανά με την κεφαλιά του Γιόχανσον από καλή θέση να περνάει άουτ.
Με μία μόλις τελική προσπάθεια προς την εστία του Μπάρκα, αυτή του 40ου λεπτού με το σουτ του Λε Ταλέκ, τελείωσε το πρώτο μέρος ο Ατρόμητος.
Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι έδειξαν ότι αυτό που τους ένοιαζε περισσότερο ήταν να μη δεχτούν γκολ κι όχι να επιτεθούν για να σκοράρουν. Ήταν μόνιμα πίσω από τη μπάλα και τουλάχιστον σε επίπεδο τακτικής πέτυχαν ακριβώς αυτό που αναζητούσαν.
Η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο ήταν αυτή που πήρε το προβάδισμα στο 57΄. Από το γύρισμα του Ντίντακ ο «ξεχασμένος» στη μικρή περιοχή, Μάνταλος, δεν είχε κανένα πρόβλημα να κάνει το 1-0 για την ΑΕΚ με κοντινό πλασέ. Ούτε από το εις βάρος τους γκολ δεν «ξύπνησαν» οι γηπεδούχοι. Η ομάδα του Σα Πίντο συνέχισε να παίζει σαν «υπνωτισμένη», μέχρι το 72΄ όταν ο Πορτογάλος έριξε στο ματς τους Τόνσο και Λημνιό.
Από το σουτ του Αργεντινού στο 77΄ η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, στο «ριμπάουντ» ο Λε Ταλέκ έπιασε την κεφαλιά και ο Λημνιός σκόραρε σε άδεια εστία. Ο βοηθός διαιτητή, όμως, είχε υψωμένη τη σημαία του και ο Θάνος ακύρωσε το γκολ. Από το τηλεοπτικό ριπλέι η φάση ήταν «καθαρή», με το σκόρερ να καλύπτεται από το ξεκίνημα και κακώς δε μέτρησε το τέρμα που πέτυχε.
Μετά τη σημερινή του ήττα ο Ατρόμητος ουσιαστικά έχασε κάθε ελπίδα για να διεκδικήσει την είσοδό 

naftemporiki.gr

Ατρόμητος (Ρικάρντο Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Μανιάτης, Φυτανίδης, Ζησόπουλος, Μπάχα (72' Τόνσο), Κατράνης, Ούμπιδες, Πλατέλλας (72' Λημνιός), Κιβρακίδης, Λε Ταλέκ, Ντιγκινί (81' Ντάουντα).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Γιόχανσον, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς, Βάργκας (54' Χριστοδουλόπουλος), Μάνταλος (86' Πέκχαρτ), Αραούχο (92' Γαλανόπουλος).

Σχόλια