64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Η Βαλένθια έγινε 98 χρονών

Μέσα σε κλίμα αβεβαιότητα το οποίο προκαλούν τα οικονομικά προβλήματα, η Βαλένθια συμπληρώνει την Τετάρτη 90 χρόνια ζωής.


Η ομάδα ιδρύθηκε στις 18 Μαρτίου του 1919 από τους Γκονθάλο Μεδίνα και Αουγκούστο Μιλέτο σε ένα μπαρ που βρισκόταν στην πλατεία του δημαρχείου της πόλης.
Γρήγορα εμφάνισε ιδιαίτερη δυναμική ενώ οι πρώτοι τίτλοι ήρθαν τη δεκαετία του 40 κατά την οποία η Βαλένθια πανηγύρισε τρία πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο.
Ημέρες δόξας για την ομάδα του Λεβάντε υπήρξαν και αυτές των πρώτων χρόνων του νέου αιώνα κατά τα οποία έκανε θραύση σε Ισπανία και Ευρώπη. Ο σύλλογος έπαιξε σε δύο συνεχόμενους τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ (το 2000 και το 2001), κατέκτησε το Κύπελλο UEFA το 2004, δύο πρωταθλήματα Ισπανίας και δύο Κύπελλα.
Εν έτει 2009 η Βαλένθια αντιμετωπίζει πολλά οικονομικά προβλήματα και η διοίκησή της σκέφτεται πολύ σοβαρά να προχωρήσει σε πώληση των ακριβοπληρωμένων αστέρων της για να βάλει χρήματα στο άδειο ταμείο της. Όπως και να έχει πάντως, οι «νυχτερίδες» θα εξακολουθήσουν να αποτελούν σημείο αναφοράς στο ισπανικό ποδόσφαιρο.]
.contra.gr

Σχόλια