64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Νικολάου ή Ρέτσος ως στόπερ στην Τούμπα


Νικολάου ή Ρέτσος ως στόπερ στην Τούμπα
Η πρόκριση, και με τον τρόπο μάλιστα με τον οποίο αυτή επετεύχθη, στο Περιστέρι ήταν η κατάλληλη «ένεση» που χρειαζόταν ο Ολυμπιακός μετά το σοκ της ήττας από τον Πανιώνιο. Βεβαίως, χρόνος για πανηγυρισμούς δεν υπάρχει, καθώς το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην
Τούμπα δεν μπορεί να περιμένει.
Ο Πάουλο Μπέντο από χθες κιόλας ξεκίνησε τα πλάνα του για τον αγώνα που θα κρίνει πολλά για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, έχοντας βεβαίως την υποχρέωση να τα αναπροσαρμόσει. Και αυτό γιατί η αποβολή του Ντα Κόστα τον αναγκάζει να βρει νέο παρτενέρ δίπλα στον Μποτία για το κέντρο της άμυνας.
Με τον Βιάνα να είναι στα «πιτς», οι επιλογές του Μπέντο είναι οι Ρέτσος, Νικολάου, με τον πρώτο να είναι αυτός που θα κληθεί να πλαισιώσει τον αρχηγό των «ερυθρολεύκων». Ο Πορτογάλος είχε σκοπό να χρησιμοποιήσει τον Ελληνα άσο ως αμυντικό χαφ στην Τούμπα, όμως τώρα, με δεδομένο πως μόνο ο Νικολάου έχει απομείνει, δεν φαίνεται να παίρνει τέτοιο μεγάλο ρίσκο, αλλά να πηγαίνει στις λογικές επιλογές.
Αυτό σημαίνει πως στον άξονα ο Ρομαό, που στο Περιστέρι ήταν πολύ καλός, ξέχωρα από το γκολ που πέτυχε, θα παραμείνει στον άξονα έχοντας δίπλα του αυτήν τη φορά τον Μάρτινς. Ολα πάντως θα ξεκαθαρίσουν στη σημερινή προπόνηση, καθώς χθες είχαν χαλάρωμα οι Πειραιώτες, με τον Μπέντο να δοκιμάζει λογικά τα πλάνα του για την Τούμπα.
%IMAGEALT
Είναι πάντως σίγουρο πως ο Πορτογάλος θα επιστρέψει στο 4-2-3-1, με τον Φορτούνη στο βασικό σχήμα και τους Σεμπά, Ελιονούσι επικρατέστερους για τα άκρα. Δεν αποκλείεται όμως και η επιλογή του Ανδρούτσου αντί του Νορβηγού. Στην άμυνα επίσης ο Σισοκό είναι το φαβορί αντί του Ντε Λα Μπέγια, ενώ δύσκολα ο Μπέντο θα αφήσει εκτός τον Φιγκέιρας για να βάλει τον Παρέδες.

Σχόλια