64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: Το πλάνο του Μπέντο

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: Το πλάνο  του Μπέντο
Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται απόψε στην Τούμπα (19:30) με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ και οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν με τη χθεσινή προπόνηση την προετοιμασία τους για την αναμέτρηση με τον Δικέφαλο του Βορρά.
Ο προπονητής των πρωταθλητών, Πάουλο Μπέντο, δεν άνοιξε πάντως τα χαρτιά του σε ό,τι αφορά την εντεκάδα με την οποία θα παρατάξει την ομάδα του κόντρα στον ΠΑΟΚ.
Ο Μπέντο δεν έκανε δίτερμα στη χθεσινή προπόνηση, αλλά φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού δεν έχει αποφασίσει για το βασικό σχήμα της ομάδας του. Αυτό λοιπόν που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ο Μπέντο σχεδιάζει αρκετές αλλαγές σε σχέση με την εντεκάδα που ξεκίνησε το ματς με τον Ατρόμητο για το Κύπελλο και όλα δείχνουν ότι η εντεκάδα που θα παρατάξει στην Τούμπα ο Πορτογάλος τεχνικός είναι η ακόλουθη: Τερματοφύλακας θα είναι ο Λεάλι ενώ στο δεξί άκρο της άμυνας των
«ερυθρόλευκων» θ' αγωνιστεί ο Φιγκέιρας.
Στο κέντρο της αμυντικής διάταξης του Ολυμπιακού θ' αγωνιστούν ο Μποτία με τον Ρέτσο. Ο τελευταίος επιστρέφει στη φυσική του θέση καθώς απουσιάζουν οι Ντα Κόστα (τιμωρημένος) και Βιάνα (τραυματίας) κι έτσι ο νεαρός άσος των «ερυθρόλευκων» δεν θα παίξει στον άξονα της μεσαίας γραμμής αλλά στο κέντρο της άμυνας. Σε ό,τι έχει να κάνει με το αριστερό άκρο της αμυντικής διάταξης των πρωταθλητών, όλα δείχνουν ότι ο Μπέντο θα χρησιμοποιήσει τον Σισοκό για να δώσει ανάσες στον Αλμπέρτο Ντε Λα Μπέγια.
Ο Αλεξί Ρομαό παραμένει στην αρχική εντεκάδα των «ερυθρόλευκων», στη θέση του αμυντικού μέσου, καθώς όπως προαναφέραμε ο Ρέτσος παίρνει μετάθεση για τα μετόπισθεν. Δίπλα στον Τογκολέζο μέσο θα είναι ο Αντρέ Μάρτινς, με τον Πορτογάλο μέσο να επιστρέφει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας του λιμανιού. Ρόλο επιτελικού μέσου θα έχει ο Κώστας Φορτούνης, ενώ στο ένα άκρο της επίθεσης (αριστερά) θα παίξει ο Σεμπά.
Το προβάδισμα για το δεξί «φτερό» στη φροντ λάιν των «ερυθρόλευκων» έχει ο Ελιονούσι, αλλά εδώ υπάρχουν και δεύτερες σκέψεις απ' τον προπονητή του Ολυμπιακού. Δεν αποκλείεται μάλιστα να υπάρξει μια αλλαγή με βασικό τον Μανθάτη ή τον Ανδρούτσο.
Τέλος, στην κορυφή της επίθεσης το φαβορί για το βασικό σχήμα είναι ο Ανσαριφάρντ, αλλά πληροφορίες απ' του Ρέντη ανέφεραν χθες ότι δεν αποκλείεται ο Μπέντο να κάνει την έκπληξη με Καρντόσο, σκεπτόμενος και το ματς της Πέμπτης με την Μπεσίκτας, για το Γιουρόπα Λιγκ.
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ

Σχόλια