64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Κέρκυρα για φίλημα, Αστέρας για… φούντο!

Δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι ο Αστέρας. Οι Αρκάδες ηττήθηκαν από την εξαιρετική Κέρκυρα με 2-1 στην Τρίπολη και συνεχίζουν να βρίσκονται μια ανάσα από την ζώνη του υποβιβασμού! 
Κέρκυρα για φίλημα, Αστέρας για… φούντο!
Κέρκυρα για φίλημα, Αστέρας για… φούντο! Οι Φαίακες επικράτησαν 2-1 μέσα στην Τρίπολη και έβαλαν «φωτιά» στη μάχη της παραμονής, καθώς οι Αρκάδες βρίσκονται μόλις πέντε βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη.
Ο Μάσα με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ άνοιξε το σκορ, για να φτάσουν οι Νησιώτες στην ανατροπή με τα γκολ των Ντουαλά και Τουράμ και να ξεφύγουν από τα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας. 

Χωρίς νίκη στα οκτώ τελευταία παιχνίδια ο Αστέρας, ενώ έχει να... δει τρίποντο στην Τρίπολη από τις 15 Γενάρη! 

Το ματς 

Ο Αστέρας πήρε τον έλεγχο του αγώνα από το ξεκίνημά του και προσπαθούσε να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα των παικτών της Κέρκυρας. Από την άλλη μεριά, οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν στην κόντρα-επίθεση, προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα που διαθέτουν στην επιθετική τους γραμμή και ήταν αυτή που είχαν την πρώτη τους καλή ευκαιρία αλλά ο Ντοναρούμα έδιωξε δύσκολα τη σέντρα-σουτ του Κόντου. 

Τα λεπτά περνούσαν χωρίς να δημιουργηθεί κάτι αξιόλογο μπροστά στις δύο εστίες και στο 28’ ο Αστέρας είχε την πρώτη του πολύ καλή ευκαιρία στο ματς. Ο Στανισάβλιεβιτς βγήκε απέναντι από τον Κουτζαβασίλη αλλά ο πορτιέρε της Κέρκυρας τον νίκησε και στη συνέχεια ο Μανιάς πήρε το ριμπάουντ, όμως σούταρε άουτ. Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 41ο λεπτό, κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν φάουλ λίγα εκατοστά έξω από την περιοχή, ο Μάσα ανέλαβε την εκτέλεση και με άψογο χτύπημα δεν άφησε κανένα περιθώρια αντίδρασης στον Κουτζαβασίλη, γράφοντας το 1-0. 

Ο Γρηγορίου θέλησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του και με την έναρξη του δευτέρου μέρους πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Ντουαλά στη θέση του Κεϊτά. Η Κέρκυρα με την είσοδο του Καμερουνέζου χαφ έγινε πιο επικίνδυνη και προσπαθούσε να φτιάξει φάσεις για να φτάσει στην ισοφάριση. Ωστόσο, ο Αστέρας ήταν αυτός που έφτασε πιο κοντά με το ξεκίνημα της επανάληψης, αλλά ο Μάσα δεν σημάδεψε σωστά λίγο έξω από την μικρή περιοχή στο 54’. Ένα τέταρτο μετά, όμως, οι Νησιώτες έφτασαν στην ισοφάριση. Ο Κόντος εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά, ο Ντουαλά έκανε το κοντρόλ και το γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα και γράφοντας το 1-1. 


Οι Αρκάδες δεν είχαν περιθώρια για νέες απώλειες, βγήκαν μπροστά για να ψάξουν το γκολ της νίκες, έφτασαν μια ανάσα από αυτό στο 80ο λεπτό αλλά Μανιάς και Μάσα, δεν κατάφεραν να σκοράρουν με τον πρώτο να σημαδεύει το δεξί δοκάρι και τον δεύτερο να αστοχεί από τη μικρή περιοχή. Τρία λεπτά μετά, ήρθε η… χαριστική βολή από τους Φαίακες. Ο Επστάιν εκτέλεσε ακόμη ένα φάουλ και ο Τουράμ με σουτ στην κίνηση νίκησε τον Ντοναρούμα και έγραψε το 2-1 για την ομάδα του, σκορ που παρέμεινε μέχρι το φινάλε. 

Αστέρας Τρίπολης (Απόστολος Χαραλαμπίδης):
 Ντοναρούμα, Καλτσάς, Μπέρτος, Σελίν, Κυριακόπουλος, Τσουκαλάς, Ιγκλέσιας, Φαρίνια (62’ Δημούτσος), Στανισάβλιεβιτς (77’ Ιωαννίδης), Μάσα, Μανιάς. 

Στον πάγκο: Αθανασιάδης, Γκάιντουτσικ, Ευαγγέλου, Τσιλιανίδης, Μπαστιανός. 

Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Κεϊτά (46’ Ντουαλά), Ντιμιτρόφσκι, Ιωάννου, Κόντος (73’ Νίκιτς), Σιόντης, Κέβιν Ντιόγκο (63’ Επστάιν), Ζορντάο Ντιόγκο, Γεωργίου, Γκόμες, Τουράμ. 

Στον πάγκο: Αραμπατζής, Βενέτης, Ονίλο, Σπίνουλας. 

Διαιτητής: Ανανίας Φωτιάδης (Σερρών) 

Γήπεδο: «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης»

sport-fm.gr

Σχόλια