64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

ΑΕΛ: Τα... στοιχήματα του Μπαλταζάρ


Μια εβδομάδα πριν από το επίσημο ντεμπούτο του στον πάγκο της ΑΕΛ, ο Μπρούνο Μπαλταζάρ έχει ενώπιόν του κάποια στοιχήματα που θέλει να κερδίσει.
Αρχικά, να δώσει στη λεμεσιανή ομάδα την ταυτότητά της. Δηλαδή να παίζουν οι ποδοσφαιριστές της με τη δική του φιλοσοφία. Άλλο στοίχημα είναι να τους δώσει ξανά τη χαμένη αυτοπεποίθηση και ψυχολογία. Κακά τα ψέματα, αυτό θα συμβεί μόνο με νίκες. Όταν μια ομάδα έχει να κερδίσει 50 ημέρες, σαφέστατα και δεν πιστεύει στον εαυτό της και στις δυνατότητές της. Και αυτό αλλάζει μόνο με θετικά αποτελέσματα και καλές εμφανίσεις.

Επίσης, ο Πορτογάλος τεχνικός θα προσπαθήσει να κάνει συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές της λεμεσιανής ομάδας να ξαναβρούν τη φόρμα τους. Είναι κλειδί για την ΑΕΛ παίκτες που τράβηξαν το κουπί στον πρώτο γύρο και εκείνοι που ήρθαν τον Ιανουάριο να επιστρέψουν σε υψηλά στάνταρ απόδοσης, ώστε να μπορέσουν να βοηθήσουν την ομάδα τους να υλοποιήσει τους στόχους της. Ήταν λογικό κάποιοι που έπαιζαν συνεχώς να είχαν προβλήματα κούρασης και ντεφορμαρίσματος, ενώ κάποιοι παρασύρθηκαν από τη συνολική μέτρια εικόνα της ΑΕΛ το τελευταίο διάστημα.
Το σίγουρο είναι πως υπάρχουν δυνατότητες και είναι στο χέρι του νέου τεχνικού της λεμεσιανής ομάδας να τις αναδείξει με τη δουλειά του. Μια νίκη στο «Παπαδόπουλος» την ερχόμενη Κυριακή θα ήταν το ιδανικό ξεκίνημα για να αλλάξει η εικόνα της ομάδας. Άλλωστε, σε δέκα ημέρες είναι ο πρώτος αγώνας με τον ΑΠΟΕΛ για το κύπελλο και εκεί είναι που πρέπει η ΑΕΛ να παρουσιαστεί πολύ καλή για να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει, έτσι ώστε στη Λεμεσό να διεκδικήσει την πρόκριση στα ημιτελικά.
Ο κ. Μπαλταζάρ ήδη άρχισε να δουλεύει με την ομάδα, περιμένει και τους διεθνείς να επιστρέψουν στη διάθεσή του, ενώ εν αναμονή βρίσκεται και ο Τζούνιορ. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η ΑΕΛ έχασε την αμυντική της ισορροπία όσο καιρό είναι εκτός δράσης ο διεθνής αμυντικός. Η επιστροφή του θα δώσει την ευκαιρία στον συμπατριώτη του τεχνικό να θωρακίσει τα μετόπισθεν, κάτι που αποτελεί μεγάλο πρόβλημα. Άλλωστε το δείχνουν και οι αριθμοί. Η ΑΕΛ στα 6 παιγνίδια που δεν κέρδισε δέχθηκε 13 τέρματα, ενώ στα προηγούμενα 22 είχε δεχθεί 12.

- See more at: http://www.sigmalive.com

Σχόλια