64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Η ζωή μετά τον Ολυμπιακό και πριν το Κύπελλο!

Η ζωή μετά τον Ολυμπιακό και πριν το Κύπελλο!
ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έπειτα από τις νίκες τους επί των Πειραιωτών ήρθε η ώρα να λύσουν και τις δικές τους διαφορές!
Του Νίκου Συρίγου

Εδώ και χρόνια ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έχουν περισσότερα να τους ενώνουν από αυτά που τους χωρίζουν. Κάτι η Κωνσταντινούπολη, κάτι ο δικέφαλος  και κάτι η Ποντιακή καταγωγή των προέδρων τους, δεν θέλει και πολύ για να αντιληφθείς ότι θα μπορούσαν να έχουν και αδελφικές σχέσεις. Όχι στο ελληνικό ποδόσφαιρο και όχι (τουλάχιστον) την προσεχή Κυριακή.

Τότε που στο ΟΑΚΑ (7.30 μμ) η Ένωση θα υποδεχτεί τους Θεσσαλονικείς για την 24η αγωνιστική της Superleague με στόχο πιο… κοινό και από το κοινό τους έμβλημα: Τη νίκη. Ο καθένας για διαφορετικό λόγο βέβαια: Η μεν ΑΕΚ για να μπει σε τροχιά πλέι οφ και να απομακρύνει τον εφιάλτη της απόλυτης αποτυχίας να μην μπει καν στη διαδικασία της διεκδίκησης ενός ευρωπαϊκού εισιτήριου, σε μια χρονιά την οποία ξεκίνησε ως διεκδικήτρια του τίτλου.

Ο δε ΠΑΟΚ για να συνεχίσει να κυνηγάει τον Ολυμπιακό και κατ’επέκταση το πρωτάθλημα ή έστω να δείξει στον… πλανήτη ελληνικό ποδόσφαιρο πως παρά τις δικές του γκέλες, αν δεν υπήρχε το -3 στην αρχή της σεζόν θα μπορούσε να είχε καλύτερη τύχη. Και οι δύο βέβαια, με τις νίκες τους επί των «ερυθρολεύκων» ως προίκα, θέλουν να συνεχίσουν με νίκες σε ντέρμπι ανεβάζοντας το ηθικό των φιλάθλων τους στα ύψη.
Άλλωστε γνωρίζοντας ότι τα βαθμολογικά κουκιά είναι πια μετρημένα και ο δρόμος για τη (μεγάλη) διάκριση περνάει ουσιαστικά και για τους δύο από το Κύπελλο Ελλάδος, η μάχη της Κυριακής… μεταξύ μας, είναι κυρίως για ψυχολογικούς λόγους. Αυτούς που πάντα παίζουν ρόλο στην πορεία μιας ομάδας, ειδικά όταν η χρονιά πλησιάζει στο τέλος της.

Read more: http://www.newsbomb.gr

Σχόλια