64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Τσιώλης: «Σα να είναι το τελευταίο μας παιχνίδι…»


Συνέντευξη στον επίσημο ραδιοφωνικό σταθμό της ΑΕΛ παραχώρησε ο Σάκης Τσιώλης, ο οποίος θεωρεί κομβικής σημασίας τον αγώνα του Σαββάτου εναντίον του ΠΑΣ Γιάννινα.

«Η ΑΕΛ πρέπει να αρχίσει να σχεδιάζει. Από την ώρα όμως που υπάρχει ακόμα η εκκρεμότητα της παραμονής, δεν μπορούμε να κοιτάξουμε κάτι άλλο. Κοιτάμε μόνο το κάθε παιχνίδι που έρχεται και τώρα έχουμε αυτό του Σαββάτου» είπε ο Καρδιτσιώτης προπονητής και πρόσθεσε: «Την ώρα που θα επιτευχθεί ο στόχος θα πρέπει να σχεδιαστεί η καινούργια ΑΕΛ, αν έχει όμως το χρόνο και την πολυτέλεια είναι καλύτερο και υπέρ της. Αυτό θα είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για την ομάδα, που έλειπε πέντε χρόνια και είναι ταλαιπωρημένη. Αν έχει την άνεση δύο μήνες πριν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα να έχει τη σωτηρία, θα πρέπει να σχεδιάσει για το ποιοι θα πρέπει να μείνουν και ποιοι θα φύγουν. Αυτά ακόμα είναι δευτερεύουσας σημασίας όμως μέχρι να έρθει η παραμονή».
Για τα σχέδια που έχει εκπονήσει για την αντιμετώπιση του ΠΑΣ, είπε:
«Θα πρέπει να έχουμε ένα επιθετικό πρέσινγκ. Πρέπει, ακόμα κι όταν δεν έχουμε τη μπάλα, η άμυνά μας να είναι επιθετική και να μην αφήνουμε τον αντίπαλο να οργανώνει το παιχνίδι του. Αλλά θα πρέπει να προσέξουμε και να μην παρασυρθούμε στην επίθεση και φανούν αδυναμίες μας. Δεν πρέπει να παρασυρθούμε λοιπόν ούτε από ένα πάθος, που μπορούμε να βγάλουμε και να γεμίσουμε με κάρτες».
Τέλος, στάθηκε για ακόμα μία φορά στην ανάγκη να βρεθεί ο κόσμος στο γήπεδο, για να ωθήσει την ομάδα στη νίκη:
«Με 7.000-8.000 κόσμο στο γήπεδο η ΑΕΛ δεν είχε να φοβηθεί τίποτα από τους αντιπάλους της. Αυτό δεν το έχουμε, αλλά τουλάχιστον αυτοί που έρχονται είναι ένθερμοι και στηρίζουν την ομάδα. Από εκεί και πέρα πιστεύω πως με τα Γιάννενα ο κόσμος θα πρέπει να βοηθήσει αυτή την προσπάθεια. Και ο κόσμος και εμείς πρέπει να δούμε αυτό το παιχνίδι σαν το τελευταίο και να αγωνιστούμε με την πρέπουσα συγκέντρωση και ηρεμία. Υπομονή μέχρι το τέλος, αυτό πρέπει να θυμόμαστε».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια