64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Όταν ο Καρλ Μαλόουν έγραφε ιστορία... (pics & vids)

Ήταν 5 Δεκεμβρίου 2000 όταν ο Καρλ Μαλόουν πέρναγε στην δεύτερη θέση των καλύτερων σκόρερ του ΝΒΑ, αφήνοντας πίσω του τον μεγάλο Ουίλτ Τσάμπερλεϊν.
Όταν ο Καρλ Μαλόουν έγραφε ιστορία... (pics & vids)
Απέμεναν 4:58 για να ολοκληρωθεί το ημίχρονο στο «Ντέλτα Σέντερ» μεταξύ των Γιούτα Τζαζ και τωνΤορόντο Ράπτορς. Ο Τζον Στόκτον πασάρει (τι... περίεργο;) στον Καρλ Μαλόουν μέσα στη ρακέτα, εκείνος γυρίζει το σώμα του και με μακρινό layup αφήνει τη μπάλα στο αντίπαλο καλάθι.
Υπό άλλες συνθήκες θα ήταν ένα... απλό καλάθι για τον ίδιο και τους Τζαζ. Ομως ήταν η στιγμή που ο «ταχυδρόμος» έγραφε... ιστορία στο ΝΒΑ, αφού ξεπερνούσε τον Ουίλτ Τσάμπερλεϊνστη λίστα των καλύτερων σκόρερ της λίγκας. Μέχρι τότε ο «Wilt the Stilt» ήταν ο δεύτερος σκόρερ με 31.419 πόντους, αλλά οΜαλόουν τον... άφηνε πίσω του!
«Ο Ουίλτ Τσάμπερλεϊν ήταν πρωτοπόρος στο ΝΒΑ και πραγματικά του έτρεφα τεράστιο σεβασμό. Η αλήθεια είναι ότι δεν κοιμήθηκα καθόλου όλο το βράδυ. Έκανα τον χειρότερο ύπνο στη ζωή μου...Ο μεγαλύτερος φόβος μου ήταν ότι θα έκανα το ρεκόρ χωρίς να νικήσουμε» ήταν τα λόγια του «mailman» αμέσως μετά το τέλος εκείνου του αγώνα με τους Τζαζ να κερδίζουν τελικά το παιχνίδι απέναντι στους Ράπτορς με 98-84.
Εκείνο το βράδυ της 5ης Δεκεμβρίου 2000, ο Μαλόουν είχε πετύχει 31 πόντους με 15/24 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 1/1 βολή, 12 ριμπάουντ, 3 τάπες και 2 κλεψίματα. Από εκείνο το ματς και μετά, ο Μαλόουν αγωνίστηκε άλλες τέσσερις σεζόν και «κλείδωσε» την 2η θέση στον πίνακα με τους καλύτερους σκόρερ όλων των εποχών.
Συγκεκριμένα έκλεισε την καριέρα του με 36.928 πόντους, ενώ στην πρώτη θέση παρέμεινε, παραμένει και (λογικά) θα παραμείνει ο ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ με 38.387 πόντους. Εκείνοι που πλησίασαν αλλά ποτέ δεν έφτασαν τον Μαλόουν ήταν οι Κόμπι Μπράιαντ (33.643 πόντοι) και Μάικλ Τζόρνταν(32.292 πόντοι).

Σχόλια