64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Serie A: Τα βλέμματα στο «derby del sole»

Ρόμα και Νάπολι μονομαχούν στο «Ολίμπικο» της Ρώμης στο επονομαζόμενο «ντέρμπι του ήλιου» με το οποίο ανοίγει το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής του Campionato. 

Ρόμα και Νάπολι με νωπές ακόμα τις πληγές από τις ήττες στους πρώτους ημιτελικούς του κυπέλλου Ιταλίας από Λάτσιο και Γιουβέντους αντίστοιχα, κοντράρονται στο «Ολίμπικο» δίχως αμφότερες να έχουν περιθώριο απώλειας βαθμών. 

Υπό το φως της ημέρας, όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια για λόγους ασφαλείας μετά τα επεισόδια μεταξύ οπαδών των δύο ομάδων το 2014 που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος, η Ρόμα υποδέχεται τη Νάπολι στο «Ολίμπικο», αναμέτρηση με την οποία ανοίγει η αυλαία της 27ης «στροφής» του Campionato. 

Στις 19:00 στη Γένοβα η Σαμπντόρια φιλοξενεί την Πεσκάρα για την οποία κάθε ματς είναι τελικός στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή, ενώ αργότερα σε ώρα Champions League στο «San Siro» η Μίλαν αντιμετωπίζει την Κιέβο Βερόνα. 

Την Κυριακή η δράση ξεκινά στο Μπέργκαμο εκεί όπου η τέταρτη Αταλάντα, θέλοντας να εκμεταλλευτεί και τυχόν ήττα της Νάπολι ανεβαίνοντας σε θέση που οδηγεί στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, θα επιδιώξει να πάρει τους τρεις βαθμούς με αντίπαλο την Φιορεντίνα η οποία δεν έχει περιθώρια για λάθη αν δεν θέλει να μείνει εκτός ευρωπαϊκών «εισιτηρίων». 

Στις 16:00 γίνεται σέντρα σε πέντε γήπεδα με την πρωτοπόρο Γιουβέντους να δοκιμάζεται εκτός έδρας απέναντι στην Ουντινέζε του Ορέστη Καρνέζη, εκεί όπου δεν έχει γνωρίσει την ήττα τα τελευταία επτά χρόνια, με την «Μεγάλη Κυρία» να περνά την περσινή σεζόν σαν τρένο από το Ούντινε με το εμφατικό 0-4 και σκόρερς τους Ντιμπάλα (δις), Κεντίρα και Άλεξ Σάντρο. 

Η Ίντερ μετά το «χαστούκι» της εντός έδρας ήττας από τη Ρόμα ψάχνει στην Σαρδηνία την επιστροφή στα τρίποντα κόντρα στη Κάλιαρι με τον προπονητή των «νερατζούρι» Στέφανο Πιόλι να μην αντιμετωπίζει προβλήματα έχοντας την δυνατότητα να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. 

Δυνατές «μάχες» γίνονται επίσης σε Καλαβρία (Κροτόνε- Σασουόλο), Τορίνο (η «Γκρανάτα» φιλοξενεί την Παλέρμο) και Έμπολι (Έμπολι- Τζένοα). 

Η αγωνιστική ολοκληρώνεται το βράδυ της Κυριακής στο «Νταλ' Άρα» της Μπολόνια, εκεί όπου η τοπική ομάδα υποδέχονται την θριαμβεύτρια του ντέρμπι της Ρώμης στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου Λάτσιο (2-0 την Ρόμα), που με την ψυχολογία στα ύψη θα ψάξει τη νίκη που θα την ανεβάσει κι άλλο στον βαθμολογικό πίνακα. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής: 

Σάββατο 4/3 

Ρόμα- Νάπολι 16:00  Live Campionato
Σαμπντόρια- Πέσκαρα 19:00   Live Campionato
Μίλαν- Κιέβο Βερόνα 21:45   Live Campionato

Κυριακή 5/3 

Αταλάντα- Φιορεντίνα 13:30 
Κάλιαρι- Ίντερ 16:00 
Κροτόνε- Σασουόλο 16:00 
Ουντινέζε- Γιουβέντους 16:00 
Έμπολι- Τζένοα 16:00 
Τορίνο- Παλέρμο 16:00 
Μπολόνια- Λάτσιο 21:45 

Η επόμενη αγωνιστική(28η): 

Παρασκευή 10/3 

Γιουβέντους- Μίλαν 21:45 

Σάββατο 11/3 

Τζένοα- Σαμπντόρια 21:45 

Κυριακή 12/3 

Σασουόλο- Μπολόνια 13:30 
Κιέβο Βερόνα- Έμπολι 16:00 
Φιορεντίνα- Κάλιαρι 16:00 
Ίντερ- Αταλάντα 16:00 
Νάπολι- Κροτόνε 16:00 
Πεσκάρα- Ουντινέζε 16:00 
Παλέρμο- Ρόμα 21:45 

Δευτέρα 13/3 

Λάτσιο- Τορίνο 21:45 

Δημήτρης Λιαργκόβας

sport-fm.gr

Σχόλια