64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Χανιά - Άρης 0-2

Χανιά - Άρης 0-2
Ο Άρης μετά από ήττα από τα Τρίκαλα επανήλθε στις νίκες, επικρατώντας 2-0 τα Χανιά στη Κρήτη. Με αυτό το τρίποντο η ομάδα του Κωστένογλου μείωσε στους τρεις βαθμούς από τη δεύτερη Λαμία και θα περιμένει τι θα κάνει η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ με την Καλλιθέα.

Οι «κίτρινοι» με την πλάτη στον τοίχο ξεκίνησαν πολύ δυνατά τον αγώνα και μόλις στο 6ο λεπτό «άγγιξαν» το γκολ, αλλά ο Παυλίδης αστόχησε από καλή θέση.
Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν στο ίδιο τέμπο με τους Χανιώτες να μην μπορούν να ακολουθήσουν στον ίδιο ρυθμό στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.
Στο 12’ και πάλι ο Παυλίδης, ο οποίος ήταν αρκετά κινητικός λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ, αλλά ο Γεωργίου απομάκρυνε σε κόρνερ.
Μετά το πρώτο εικοσάλεπτο οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν, δίχως ωστόσο να απειλούν την εστία του Διούδη.
Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αρκετά, με τον Άρη να δυσκολεύεται αρκετά να δημιουργήσει ευκαιρίες.
Η επόμενη απειλή του Άρη στην άμυνα των Χανίων έγινε στο 38΄, αλλά το σουτ του Μπούρμπου πέρασε λίγο άουτ.
Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά στο 60’ ο Τάτος με πολύ ωραίο σουτ απείλησε τον Γεωργίου, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.
Αυτή η φάση αφύπνισε τους παίκτες του Νίκου Κωστένογλου και στο 63’ ο Άρης άνοιξε το σκορ με κοντινή προβολή του Καπνίδη, μετά από ασίστ του Παυλίδη.
Οι «κίτρινοι» εμφανώς ανεβασμένοι μετά την επίτευξη του τέρματος έψαξαν και δεύτερο γκολ για να «κλειδώσουν» το τρίποντο και το βρήκαν μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τάτου στο 68’.
Μετά το 0-2 ο Άρης κατέβασε ρυθμούς και το σκορ έμεινε μέχρι το τέλος.
ΣΚΟΡΕΡΣ: 63' Καπνίδης, 68' Τάτος
ΑΟ XANIA (Παντέλης): Γεωργίου, Ζέρης, Ηρακλής (72′ Αφράτης), Κοζάκης, Τσουκάνης, Δαμιανάκης, Φουρλάνος, Λάσκαρης (84′ Μηλιώτης), Αποστολόπουλος, Ρούνεϊ, Σταματής
ΑΡΗΣ (Κωστένογλου): Διούδης, Μπούρμπος, Χαριτωνίδης, Σόουζα, Τζανακάκης (76′ Καράμπελας), Ρόβας (72′ Μακουτά), Πίτου (46′ Καπνίδης), Τάτος, Παυλίδης, Ντούνης, Ιλιτς
Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Σχόλια