64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Η ΑΕΚ με 11άδα... Φαλήρου!

Φαίνεται πως ο Μανόλο Χιμένεθ έχει καταλήξει να πάει στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ με την ενδεκάδα της ΑΕΚ που χάρισε το διπλό στο Φάληρο...
Η ΑΕΚ με 11άδα... Φαλήρου!
Ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει... Ένα αγαπημένο μότο προπονητών. Στην περίπτωσή μας και ειδικά για το ζευγάρι ΑΕΚ - Ολυμπιακός και όσα αφορούν το αυριανό ματς θα ταίριαζε για τον Μανόλο Χιμένεθ το εξής:
Ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει και δη αν είχε κάνει διπλό στην έδρα των «ερυθρόλευκων» για την πρώτη αναμέτηρηση της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου.
Οι επιλογές του στην ανακοίνωση της 18άδας για το αυριανό ματς με τον Ολυμπιακό φανέρωνε και τις προθέσεις του Σεβιγιάνου τεχνικού. Κι αυτό διότι εκτός έμειναν ποδοσφαιριστές όπως οι Αϊντάρεβιτς (ανέτοιμος), Μπακασέτας, Αραβίδης (για αγωνιστικούς-τακτικής λόγους) και οι ακραίοι μπακ Μπακάκης - Βινίσιους. Αυτό δείχνει ξεκάθαρα μια πρόθεση διατήρησης της 11άδας που είδαμε στο Φάληρο.
Η άσκηση τακτικής που έκανε στη διάρκεια της προπόνησης που έχει ώρες τώρα ολοκληρωθεί έδειξε ξεκάθαρα τι σκέφτεται ο Χιμένεθ: 4-2-3-1, ή αν προτιμούν κάποιοι 4-4-1-1 (και 4-4-2 το λες), με τους Γκάλο και Ντίνακ ακραία μπακ (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα), Βράνιες - Τσιγκρίνσκι δίδυμο στα στόπερ, Σιμόες και Γιόχανσον στον άξονα της μεσαίας γραμμής με τους Πατίτο και Χριστοδουλόπουλο στα... φτερά της επίθεσης (αριστερά και δεξιά αντίστοιχα) και τους Μάνταλο, Αραούχο στην επίθεση (λίγα μέτρα πίσω από τον Αργεντινό φορ ο διεθνής καπιτάνο της ΑΕΚ).

Να σημειώσουμε ότι αυτά έδειξε (τους χρησιμοποίησε όλους σε άσκηση τακτικής στην ίδια ομάδα αν εξαιρέσουμε τα ακραία μπακ Ντίντακ και Γκάλο, ωστόσο άλλα τέτοια -μπακ δηλαδή- δεν υπάρχουν καν στην 18άδα) στα Σπάτα ο Χιμένεθ και δεν μπορεί τίποτα πριν το ματς να θεωρείται δεδομένο, ωστόσο είναι η 11άδα που συνιστά φαβορί να δούμε στη σέντρα του ΟΑΚΑ αύριο στις 19:00...

Σχόλια