64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2-0: Κέρδισε η καλή ενδεκάδα του Παναθηναϊκού

Παναθηναϊκός
Στην έδρα του ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε τον ΠΑΟΚ όπου και επικράτησε με 2-0 στον αγώνα για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.
Επιθετικά ξεκίνησαν και οι δύο ομάδες τον αγώνα. Ήδη στα πρώτα λεπτά ο Μπεργκ απειλεί την εστία του ΠΑΟΚ ενώ ο δεύτερος πίεζε αρκετά μπροστά τους πράσινους. Η άμυνα του ΠΑΟΚ εμφανίστηκε «τοίχος» μπροστά σε κάθε προσπάθεια του Παναθηναϊκού. Η πίεση των βορείων ήταν εμφανής επίσης αφού χαλούσε συνεχώς το σχήμα του τριφυλλιού.

Το πρώτο τέταρτο του αγώνα κύλησε χωρίς καμία ιδιαίτερη φάση αλλά με μουδιασμένους τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Η πρώτη καλή φάση του Παναθηναϊκού στο 19’ ήταν το σουτ του Μπεργκ αλλά η μπάλα πήγε άουτ. Δεύτερη ευκαιρία έπειτα από ένα λεπτό, με κεφαλιά του Μπεργκ και τελικά στο 21’ ο Μολέντο στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ για τον Παναθηναϊκό.

Στο 29’ ο ΠΑΟΚ χάνει εξαιρετική ευκαιρία για να ισοφαρήσει με τον Ενρίκε να βρίσκει την εστία μόνος του αλλά το πλασέ του ήταν πολύ κακό με αποτέλεσμα να στείλει την μπάλα πολύ ψηλά. Ο ΠΑΟΚ ωστόσο, συνεχίζει να πιέζει τον Παναθηναϊκό και να ελέγχει τον ρυθμό του αγώνα με τον τελευταίο να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ. Στο 37’ ο Εμποκού εκτελεί φάουλ και βρίσκει πολύ ωραία τον Κλωναρίδη που σουτάρει αλλά η μπάλα πάει άουτ.

Το πρώτο ημίχρονο λήγει με 1-0 υπερ του Παναθηναϊκού. Με έναν Παναθηναϊκό που βρήκε τον εαυτό του μετά το γκολ του Μολέδο και έναν ΠΑΟΚ με αρκετή ποιότητα. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές και με υψηλούς ρυθμούς και από τις δύο ομάδες.

Αντίστροφα από το πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός πίεσε από τα πρώτα λεπτά της δεύτερης φάσης του αγώνα κοντά στην εστία του δικέφαλου του βορρά. Εξαιρετική συνεργασία των παικτών και φάσεις για γκολ χωρίς όμως η μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα. Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε πολύ συμπαγής και δεν επέτρεψε να περάσει η μπάλα από την άμυνά του.

Η αναμέτρηση συνεχίστηκε σε υψηλούς ρυθμούς και με σκληρά μαρκαρίσματα. Πολλά φάουλ σημειώθηκαν με τον Παναθηναϊκό να εκτελεί έξυπνα αλλά ο Γλύκος δεν τους έκανε τη χάρη. Ο ΠΑΟΚ σε αυτή την ώρα δεν μπορεί να πλησιάσει στην εστία των πράσινων αλλά αποτρέπει και τα σουτ του Παναθηναϊκού.

Στο 83’ ο Παναθηναϊκός πετυχαίνει και δεύτερο γκολ. Ο Μπεργκ γυρίζει την μπάλα, βρίσκει ωραία τον Λέτο κι εκείνος σκοράρει παίρνοντας το ασφαλές προβάδισμα απέναντι στον ΠΑΟΚ. Στα τελευταία λεπτά οι Θεσσαλονικείς έψαχναν ένα γκολ για να συνεχίσουν να ελπίζουν, αλλά το άγχος ήταν μεγαλύτερο της επιθυμίας. Το τελευταίο δίλεπτο ο Μπεργκ αποχώρησε τραυματισμένος από τον αγωνιστικό χώρο και οι πράσινοι συνέχισαν για λίγο με 10 παίκτες μέχρι την αλλαγή του Ρέις. Το ματς λήγει στο 95' με 2-0 υπέρ του Παναθηναϊκού.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Βλαχοδήμος, Κουτρουμπής, Μολέντο, Κουλιμπαλί, Χουλτ, Ζέκα, Κουρμπελής, Βιγιαφάνιες, Εμποκού, Κλωναρίδης, Μπεργκ

Στον πάγκο: Στιλ, Μόλινς, Λέτο, Ρέις, Χατζηγιοβάνης, Ευαγγέλου, Μαρινάκης

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Λέοβατς, Μαλεζάς, Κρέσπο, Μάτος, Σάκχοφ, Κάνιας, Ουάρντα, Ενρίκε, Κάμπος, Κουλούρης

Στον πάγκο: Σιαμπάνης, Πρίγιοβιτς, Τσίμιροτ, Ματθαίου, Βαρέλα, Κίτσιου, Πέλκας

Από τον/την Newsroom

difernews.gr

Σχόλια