Καθαρίζουμε το χταπόδι, το πλένουμε και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Το βάζουμε σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά για 15-20 λεπτά περίπου, ώσπου να βγάλει το δικό του νερό.
Το βγάζουμε από την κατσαρόλα, αδειάζουμε το νερό, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το χταπόδι μαζί για 5-10 λεπτά.
Το σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και τα φύλλα δάφνης και τα αφήνουμε να βράσουν 30-35 λεπτά περίπου, σε μέτρια φωτιά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου