64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ - Μεθυσμένο Χταπόδι

Αποτέλεσμα εικόνας για Μεθυσμένο Χταπόδι

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 μέτριο χταπόδι
  • 1 φλυτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 3-4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 φλυτζ. του τσαγιού λευκό κρασί
  • 2 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • αλάτι
  • πιπέρι

Πώς το κάνουμε:

  1. Καθαρίζουμε το χταπόδι, το πλένουμε και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Το βάζουμε σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά για 15-20 λεπτά περίπου, ώσπου να βγάλει το δικό του νερό.
  2. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα, αδειάζουμε το νερό, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το χταπόδι μαζί για 5-10 λεπτά.
  3. Το σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και τα φύλλα δάφνης και τα αφήνουμε να βράσουν 30-35 λεπτά περίπου, σε μέτρια φωτιά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
  4. Σερβίρουμε με ρύζι.



sintagespareas.gr

Σχόλια