64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Νίκησαν Ιωνικός και αντιποδόσφαιρο…

ΙΩΝΙΚΟΣ ΠΟΑ ΚΑΜΑΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ
Σε έναν αγώνα ο οποίος ήταν στο όριο του αντιαθλητικού, με νεύρα, ένταση, πολλές διακοπές, κόκκινη και αρκετές κίτρινες κάρτες, ο Ιωνικός με δυο γκολ του Καραλή, έφυγε νικητής από το Ατσαλένιο, επικρατώντας 0-2 του ΠΟΑ.

Οι γηπεδούχοι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα είχαν νεύρα στο παιχνίδι τους τα οποία και τους εμπόδιζαν να βγάλουν τις αγωνιστικές τους αρετές. Σα να μην έφτανε αυτό, έπαιζαν και για μεγάλο χρονικό διάστημα με παίκτη λιγότερο, ενώ τους ακυρώθηκε και γκολ, για το οποίο ελέγχεται έντονα ο επόπτης Κομκοτός.
Ο Ιωνικός από την πλευρά του κατάφερε να προηγηθεί νωρίς και στη συνέχεια να «κάτσει» πάνω σε αυτό το υπέρ του γκολ. Τα πράγματα έγιναν καλύτερα για αυτόν με την αποβολή του Βρεττού στο 50’, ενώ στο διάστημα που ο ΠΟΑ ανέβασε την απόδοσή του, διέκοπταν τον αγώνα με καθυστερήσεις…
Η κρητική ομάδα ξεκίνησε τον αγώνα με τερματοφύλακα τον Γιαγκιόζη, αριστερό οπισθοφύλακα τον Παπαδομιχελάκη, δεξιό τον Γενιτσαρίδη και κεντρικούς αμυντικούς τους Πετράκη και Χαρίτο. Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Πετράς, Σταθόγλου και Μπουτσάκης, στα άκρα οι Αμντουραχμάνι και Ρουμπάκης, με τον Τριανταφύλλου στην κορυφή της επίθεσης.
Οι φιλοξενούμενοι ευτύχισαν στην πρώτη τους επιθετική προσπάθεια στην αναμέτρηση να ανοίξουν και το σκορ, όταν στο 7ο λεπτό ο Καμαρά από την αριστερή πλευρά γέμισε προς τα καρέ του ΠΟΑ, όπου ο αμαρκάριστος Καραλής με πλασέ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για να σημειώσει το 0-1. Μέχρι τη φάση αυτή το μόνο αξιόλογο στον αγώνα ήταν τα σκληρά μαρκαρίσματα εκατέρωθεν, κάτι που συνεχίσθηκε και μετά…
Στο 21’ και στη… δεύτερη φάση που δημιούργησε στα καρέ του ΠΟΑ ο Ιωνικός, έφτασε κοντά στο να διπλασιάσει τα τέρματά του, όταν ο Καραλής με φάουλ έξω από την περιοχή ανάγκασε τον Γιαγκιόζη σε δύσκολη επέμβαση, ενώ οι γηπεδούχοι απάντησαν στο 23’ με την κοντινή κεφαλιά το Χαρίτου μετά από φάουλ, να περνά σύριζα άουτ από το κάθετο δοκάρι του Ιωσήπου.
Και πάλι από στατική φάση απείλησε η ομάδα της Νίκαιας στο 25’, όταν μετά από κόρνερ του Μάνια και κεφαλιά του Ασάνοβιτς, ο Χαρίτος απομάκρυνε τη μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή του τέρματος. Με τον ίδιο τρόπο στο 41’ ο ΠΟΑ απείλησε να ισοφαρίσει, όταν ο Ιωσήπου μετά από κόρνερ του Μπουτσάκη έκανε άστοχη έξοδο, όμως ο Τριανταφύλλου παρότι ήταν αμαρκάριστος δεν μπόρεσε να πιάσει την κοντινή κεφαλιά και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, φάση η οποία ήταν και η τελευταία καλή στα πρώτα 45 λεπτά.
Με την έναρξη της επανάληψης και πριν συμπληρωθεί το πρώτο της λεπτό, ο Καμαρά έφυγε μόνος του από ελεγχόμενη θέση οφ σάιντ απέναντι στον Γιαγκιόζη, με τον τερματοφύλακα του ΠΟΑ να διώχνει σωτήρια με τα πόδια. Στη συνέχεια της φάσης μάλιστα και πάλι ο Καμαρά προσπάθησε να πλασάρει από πλάγια θέση, με τον Γιαγκιόζη να διώχνει για δεύτερη φορά με υπερένταση, γλυτώνοντας την ομάδα του από το δεύτερο γκολ.
Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για την κρητική ομάδα στο 50’ όταν χρειάστηκε να μείνουν με δέκα παίκτες, καθώς ο Βρεττός αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε. Το γεγονός αυτό άμεσα δεν επηρέασε τους «πράσινους» και στο 57’ βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα με το κοντινό πλασέ του Πετράκη, μετά από φάουλ του Μπουτσάκη, με τον επόπτη Κομκοτό να ακυρώνει το γκολ, εν μέσω εντονότατων διαμαρτυριών από την πλευρά του ΠΟΑ.
Τον καλό ρυθμό που είχαν αρχίσει να αποκτούν οι παίκτες του Βασίλη Κρασανάκη, ανέκοψε μια… κροτίδα που έπεσε κοντά στον επόπτη Κομκοτό και η οποία προκάλεσε πεντάλεπτη διακοπή. Πριν αυτής, οι φιλοξενούμενοι μολονότι ήταν με παίκτη παραπάνω, άρχισαν να ροκανίζουν το χρόνο με χαρακτηριστικές καθυστερήσεις, με τον αγώνα να αγγίζει τα όρια της παρωδίας…
Παρόλα αυτά στο 76’ οι γηπεδούχοι απείλησαν εκ νέου, όταν έπειτα από σέντρα του Πετρά από τη δεξιά πλευρά, ο Ιωσήπου έκανε κακή έξοδο, με τον Τριανταφύλλου όμως να μην μπορεί να πιάσει την κοντινή κεφαλιά. Στην αντεπίθεση που ακολούθησε και με όλους τους παίκτες του ΠΟΑ να είναι μπροστά, ο Καμαρά βγήκε και πάλι μόνος του τετ α τετ με τον Γιαγκιόζη, με τον τερματοφύλακα της κρητικής ομάδας να επεμβαίνει και πάλι σωτήρια με τα πόδια, στερώντας εκ νέου από τον Ιωνικό το δεύτερο γκολ.
Ότι δεν έγινε στη φάση αυτή, έγινε στο 86’, όταν οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν φάουλ έξω από την περιοχή και ο Καραλής που ανέλαβε την εκτέλεση, με άψογο σουτ έστειλε τη μπάλα στο «παραθυράκι» της εστίας του Γιαγκιόζη, διαμορφώνοντας το 0-2.
Έκτοτε το όποιο θέαμα είχε η αναμέτρηση πέρασε σε δεύτερη μοίρα, με πάμπολλες διακοπές, σκληρά φάουλ, νεύρα και ελάχιστο ποδόσφαιρο. Όλα αυτά έδωσαν την ευκαιρία στον Ιωνικό να φύγει για πρώτη φορά νικητής από την Κρήτη και να παραμείνει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΠΟΑ (Β. Κρασανάκης): Γιαγκιόζης, Παπαδομιχελάκης, Πετράκης, Χαρίτος, Πετράς (82’ Φραγκιαδάκης), Μπουτσάκης (90’ Αραβιάκης), Γενιτσαρίδης (13’ λ.τ. Βρεττός), Ρουμπάκης, Σταθόγλου, Αμπντουραχμάνι, Τριανταφύλλου.
Ιωνικός (Λ. Καραδήμος): Ιωσήπου, Σικαλιάς (68’ Μεϊμάρογλου), Παντελίδης (63’ Προβατίδης), Μαρής, Ζαφειρίδης, Καραλής, Μάνιας, Κρητικός, Ασάνοβιτς, Πέεφ, Καμαρά (83’ Αργυρίου).
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Φώτης από την Εύβοια, ο οποίος έδειξε την κόκκινη κάρτα στον Βρεττό (δύο κίτρινες στο 20’ και 50’) και την κίτρινη στους Ρουμπάκη (9’), Πέεφ (24’), Σταθόγλου (50’), Σικαλιά (56’), Κρητικό (81’), Ιωσήπου (84’), Καραλή (86’), Τριανταφύλλου (93’), με επόπτες τους Αργύρη (Εύβοιας) και Κομκοτό (Ρεθύμνου).

Σχόλια