64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Και τώρα τρέχει η ΑΕΛ!

Μεγάλο μπλέξιμο για την ΑΕΛ!Οι Θεσσαλοί έμειναν στο 0-0 κόντρα στον βαθμολογικά αδιάφορο Ατρόμητο και παρά τον βαθμό που απέσπασαν, η απόστασή από την επικίνδυνη ζώνη δεν τους εξασφαλίζει την παραμονή 
Αποτέλεσμα εικόνας για Και τώρα τρέχει η ΑΕΛ!
Υπό διαφορετικές συνθήκες ο βαθμός της ισοπαλίας για την ΑΕΛ στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο, θα χαρακτηριζόταν ως θετικό αποτέλεσμα, αλλά οι «βυσσινί» χρειάζονται κάτι παραπάνω. 


Οι Θεσσαλοί έμειναν στο 0-0 κόντρα στον βαθμολογικά αδιάφορο Ατρόμητο και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα της αγωνιστικής, η διαφορά τους από την επικίνδυνη ζώνη παραμένει στους δύο βαθμούς και φυσικά απέχουν ακόμα αρκετά από το να εξασφαλίσουν την παραμονή τους στο πρωτάθλημα. 

Σε ό,τι αφορά την αναμέτρηση η ομάδα, του Πάους ήταν πολύ πιο απειλητική στο α' ημίχρονο, εκεί που έχασε ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, ωστόσο στο β' μέρος το σύνολο του Ρικάρντο Σα Πίντο ήταν πολύ καλύτερο, είχε τις περισσότερες ευκαιρίες για να πετύχει το γκολ που πιθανότατα θα σήμαινε και τρίποντο, ωστόσο η φλυαρία και των παικτών και των δύο ομάδων μπροστά στις δύο εστίες ήταν η αιτία για το τελικό 0-0. 

Το ματς 

Διά γυμνού οφθαλμού φαινόταν ότι ο Ατρόμητος και ΑΕΛ ήταν δύο ομάδες με εντελώς διαφορετικούς στόχους και εντελώς διαφορετικές ανάγκες, αφού ναι μεν οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή των κινήσεων, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο αποφασιστικοί στις προσωπικές μονομαχίες και πιο δημιουργικοί έξω από την αντίπαλη εστία. 

Η ομάδα του Ρικάρντο Σα Πίντο στο 11' απείλησε με ένα σουτ του Λημνιού, από το οποίο η μπάλα πέρασε δίπλα από την εστία του Θεοδωρόπουλου, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 30' σημάδεψε την εξωτερική πλευρά των διχτύων. 

Το τελευταίο τέταρτο του ημιχρόνου άνηκε εξ ολοκλήρου στους φιλοξενούμενους, που έχασαν ευκαιρίες στο 32' με την κεφαλιά του Φάρκας να περνά άουτ, αφού δεν βρήκε γεμάτα την μπάλα από σέντρα του Αγκάνοβιτς και στο 45' με τον Φατιόν που με τον ίδιο τρόπο την έστειλε πάνω από την εστία του Λευκορώσου. 

Επιπλέον στο 43', ο Κατράνης ανέκοψε τον Βαρέλα, πριν ο μεσοεπιθετικός πλασάρει από το ύψος της μικρής περιοχής και γλίτωσε την ομάδα του από βέβαιη παραβίαση. 

Στο β' μέρος αντιστράφηκαν πλήρως οι ρόλοι, αφού οι Θεσσαλοί αναθάρρησαν με την εικόνα του α' μέρους, πήραν τα ηνία του αγώνα, αλλά ο Ατρόμητος ήταν αυτός που έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες. Στο 54' αρχικά ο Λημνιός βρήκε τον Τόνσο, αλλά το πλασέ του τελευταίου ήταν... άψυχο και μπλόκαρε ο Θεοδωρόπουλος, ενώ την ίδια κατάληξη είχε ένα λεπτό αργότερα το σουτ του Ντιγκινί, έπειτα από πάσα του Ντάουντα. 

Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήρθε στο 67' μέσω στημένης φάσης, με τον Αβραάμ να εκτελεί απευθείας φάουλ, αλλά είδε την μπάλα να περνά εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Γκορμπούνοφ. 

Στα εναπομείναντα λεπτά οι δύο ομάδες είχαν από μία καλή ευκαιρία, με τον Ατρόμητο στο 87' να βλέπει για ακόμα μια φορά τον Θεοδωρόπουλο να του λέει «όχι», έπειτα από ωραίο σουτ και ατομική ενέργεια του Πλατέλλα, ενώ στο 93' οι «βυσσινί» έπεσαν πάνω στον Γκορμπούνοφ, που αρνήθηκε το γκολ σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αγκάνοβιτς. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

Ατρόμητος: Γκορμπούνοφ - Κυριακίδης, Κοντοές, Ζησόπουλος, Κατράνης - Μανιάτης, Ούμπιντες - Λημνιός, Τόνσο (69' Πλατέλλας), Ντιγκινί - Ντάουντα (84' Λε Ταλέκ) 

ΑΕΛ: Θεοδωρόπουλος - Ρέντζας (62' Ναβάρο), Φάρκας, Γκόλιας, Μονιάκης (78' Κουτσιανικούλης) - Φατιόν, Αναστασόπουλος - Βαρέλα (61' Αβραάμ), Αγκάνοβιτς, Ντέλετιτς - Ναζλίδης 

Διαιτητής: Μπλάνας (Μεσσηνίας) 
Α' βοηθός: Καλφάκης (Χανίων) 
Β' βοηθός: Βεργέτης (Αρκαδίας) 
4ος: Ρατσιάτος (Αργολίδας) 

Το LIVE της αναμέτρησης από το sportfm.gr sport-fm.gr

Σχόλια