64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

«Ροπαλιά» στην Κέρκυρα ο «Ημίθεος» Ηρακλής

Κέρκυρα - Ηρακλής 0-3
Πολύτιμη νίκη ουσίας κόντρα στην Κέρκυρα πήρε εκτός έδρας ο Ηρακλής με 3-0 και πρόσθεσε άλλους 3 βαθμούς στο... σακούλι του, στην προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στη Super League, μετά από 9 αγωνιστικές.
Η αναμέτρηση δε διεκδικεί δάφνες ποιότητας και το μόνο που μπορεί να κρατήσει κάποιος είναι η επικράτηση του «Γηραιού», που έπαιξε ψυχρά και επαγγελματικά με σκοπό να πάρει τους πολύτιμους γι' αυτόν βαθμούς. Η Κέρκυρα, που δεν είχε κάποιο άμεσο ενδιαφέρον από το ματς, καθώς έχει εξασφαλίσει την παραμονή της, δεν προέβαλε σχεδόν καμία απολύτως αντίσταση απέναντι στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.
Ο φιλοξενούμενος Ηρακλής ήταν αυτός που... καιγόταν για τους βαθμούς της νίκης με αποτέλεσμα να μπει πολύ δυνατά και να έχει την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να μπορεί να βάλει γκολ και να κεφαλαιοποιήσει την υπεροχή του στο γήπεδο. Τελικά κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα του Αραμπατζή στο 35' με τον Λεοζίνιο. Ο Βραζιλιάνος ακολούθησε την πορεία της μπάλας μετά από μια απόκρουση του τερματοφύλακα της Κέρκυρας και με αρκετή δόση τύχης την έσπρωξε στην εστία των γηπεδούχων. Τέσσερα λεπτά μετά ο Δώνης έκανε δύο τα τέρμα του Ηρακλή, σε μια φάση που αρχικά ο Περόνε δεν κατάφερε να σκοράρει (ο Γκόμεςέδιωξε πάνω στη γραμμή την μπάλα), ο Δώνης πήρε την ασίστ και με ψιλοκρεμαστό σουτ έστειλε την μπάλα ξανά στα δίχτυα.
Το δεύτερο ημίχρονο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα ενώ είχε πέσει και αισθητά ο ρυθμός του αγώνα. Η Κέρκυρα σε κανένα σημείο δεν ήταν απειλητική, ώστε να ζητήσει το... κάτι παραπάνω και τελικά στο 76' ο Κούρος διαμόρφωσε το τελικό 3-0. Στο σουτ που επιχείρησε, ο Σιόντηςαποπειράθηκε να διώξει, η μπάλα κόντραρε πάνω του, διέγραψε μια περίεργη τροχιά και κατέληξε στα δίχτυα του Αραμπατζή. Μάζευε και ας είν' και ρώγες για τον Ηρακλή που πλέον περιμένει το Λεβαδειακό στο Καυτανζόγλειο σε μια αναμέτρηση ζωής ή θανάτου την ερχόμενη Τετάρτη.
ΣΚΟΡΕΡ: 35' Λεοζίνιο, 39' Δώνης, 76 Κούρος
ΔΟΚΑΡΙ:-
ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 12' Νίκιτς, 51' Ντιόγκο – 74' Αργυρόπουλος, 75' Στάμου
ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ:-
%IMAGEALT
Διαιτητής: Τζήλος (Θεσσαλίας)
ΚΕΡΚΥΡΑ (Γρηγορίου): Αραμπατζής, Γκόμες, Ιωάννου, Βενέτης, Ζορντάο Ντιόγκο (61' Κόντος), Σιόντης, Νίκιτς (73' Ζορμπάς), Γεωργίου, Κέβιν Ντιόγκο (77' Γεωργακόπουλος), Επστάιν, Τουράμ.
ΗΡΑΚΛΗΣ (Παντελίδης): Χουάντερσον, Αργυρόπουλος, Σαραμαντάς, Κούρος, Ιντζόγλου, Μοντέιρο (84' Ζιαμπάρης), Δώνης, Τζανετόπουλος, Λεοζίνιο (66' Γροντής), Στάμου, Περόνε (71' Μπαστακός).

Σχόλια