64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Τα σενάρια και η περίπτωση «εμφυλίου»

Ο Παναθηναϊκός το βράδυ της Παρασκευής κατέκτησε μία τεράστια νίκη κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, η οποία, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, του εξασφαλίζει το πλεονέκτημα έδρας και την τέταρτη θέση.
Μπάλα της Ευρωλίγκα στο καλάθι
Ο Παναθηναϊκός το βράδυ της Παρασκευής κατέκτησε μία τεράστια νίκη κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, η οποία, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, του εξασφαλίζει το πλεονέκτημα έδρας και την τέταρτη θέση. 


Τα σενάρια είναι πολλά, ποικίλα και το μόνο σίγουρο είναι ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν θα μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τις διασταυρώσεις μέχρι και να πραγματοποιηθεί και το τελευταίο χρονικά παιχνίδι της 30ης αγωνιστικής ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και την Αναντολού Έφες. 

Ωστόσο, αυτό που «καίει» του Έλληνες φιλάθλους είναι το αν υπάρχει σενάριο που να βρίσκει Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό αντιμέτωπους στη «μάχη» των πλέι οφς ενόψει Φάιναλ Φορ. 

Η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα είναι καταφατική. Υπάρχει σενάριο που Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός κοντράρονται και είναι το εξής: Να χάσει η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ στο Τελ Αβίβ από την Μακάμπι, να χάσει η Μπασκόνια στη Βιτόρια από τη Ζάλγκιρις, να κερδίσει η Φενέρ στην Κωνσταντινούπολη την Μπαρτσελόνα και ταυτόχρονα να χάσει η Ρεάλ στη Μαδρίτη από την Έφες. 

Βέβαια αυτό το σενάριο για την ώρα φαντάζει απίθανο αλλά με τόσα που έχουν γίνει στη φετινή Ευρωλίγκα κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα. 

Πάμε όμως στα πιο ρεαλιστικά σενάρια:

1) Αν ο Παναθηναϊκός κερδίσει την Μακάμπι αυτόματα «κλειδώνει» την τέταρτη θέση και το πλεονέκτημα έδρας, ασχέτως αποτελεσμάτων των αντιπάλων του, όντας η μοναδική ομάδα σε σχέση με τους «διώκτες» του που θα έχει 19 νίκες. 

2) Ο Παναθηναϊκός μπορεί να τερματίσει τέταρτος ακόμα και με ήττα από την Μακάμπι στο Ισραήλ αρκεί να κερδίσει η Μπασκόνια την Ζάλγκιρις στη Βιτόρια. 

3) Οι «πράσινοι» μπορεί να είναι τέταρτοι ακόμα και αν: χάσουν στο Ισραήλ, χάσει η Φενέρ από την Μπαρτσελόνα, χάσει η Μπασκόνια από τη Ζάλγκιρις και η Έφες δεν κερδίσει τη Ρεάλ με διαφορά που το συνολικό goal average της νίκης και της ήττας του Παναθηναϊκού είναι μεγαλύτερο των 34 πόντων (σε αυτή την περίπτωση πάει τέταρτος ο Παναθηναϊκός, πέμπτη η Έφες). 

4) Ο Παναθηναϊκός τερματίζει τέταρτος ακόμα και αν: χάσει από τη Μακάμπι, χάσει η Φενερμπαχτσέ από τη Μπαρτσελόνα, κερδίσει η Μπασκόνια την Ζαλγκίρις και χάσει η Εφές από τη Ρεάλ (4. Παναθηναϊκός, 5. Μπασκόνια, 6. Φενερμπαχτσέ, 7. Εφές) ή αν χάσει από τη Μακάμπι, κερδίσει η Φενερμπαχτσέ τη Μπαρτσελόνα, κερδίσει η Εφές τη Ρεάλ (με το goal average και πάλι να μην είναι μεγαλύτερη από 34 πόντους) και κερδίσει η Μπασκόνια από τη Ζαλγκίρις (4. Παναθηναϊκός, 5. Εφές, 6. Μπασκόνια, Φενέρ). 

5) Ο Παναθηναϊκός θα τερματίσει πέμπτος εάν: χάσει από την Μπακάμπι στο Ισραήλ, κερδίσει η Φενέρ την Μπαρτσελόνα στην Πόλη και ταυτόχρονα χάσει η Μπασκόνια από τη Ζάλγκιρις και χάσει και η Έφες από τη Ρεάλ. 

6) Οι «πράσινοι» τερματίζουν πέμπτοι ακόμα: αν χάσουν από την Μακάμπι, χάσει η Φενέρ από την Μπαρτσελόνα, χάσει η Μπασκόνια από την Ζάλγκιρις και κερδίσει η Έφες τη Ρεάλ και το συνολικό goal average της ήττας του Παναθηναϊκού και της νίκης είναι μεγαλύτερο των 34 πόντων. (Σε αυτή την περίπτωση έχουμε: 4η Έφες, 5ος Παναθηναϊκός, 6η Μπασκόνια, 7η Φενέρ). 

7) Το «τριφύλλι» μπορεί να τερματίσει στην έκτη θέση εάν: χάσει από την Μακάμπι, κερδίσει η Φενέρ την Μπαρτσελόνα, κερδίσει η Έφες τη Ρεάλ και χάσει η Μπασκόνια από την Ζάλγκιρις (4η Φενέρ με 3-3 νίκες και +15, 5η Εφές με 3-3 νίκες και -5, 6ος ο Παναθηναϊκός με 3-3 νίκες και -10). 


Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής: 

Μπάμπεργκ - Γαλατά (06/04)
Μπασκόνια-Ζαλγκίρις (06/04)
Φενέρ-Μπαρτσελόνα (06/04)
Ρεάλ-Εφές (07/04)
Μακάμπι-Παναθηναϊκός (06/04)
Νταρουσάφακα-Ερ. Αστέρας(07/04)
Ολυμπιακός - ΤΣΣΚΑ Μόσχας (07/04)
Αρμάνι Μιλάνο - Ούνιξ Καζάν (07/04)


novasports.gr

Σχόλια