64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Σφαιρόπουλος: Προέχει η πρώτη θέση στην Ελλάδα και μετά η Εφές

Χαμηλούς τόνους προσπαθεί να κρατήσει ο προπονητής του Ολυμπιακού
Σφαιρόπουλος: Προέχει η πρώτη θέση στην Ελλάδα και μετά η Εφές
Χαμηλούς τόνους κράτησε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ενόψει της συνέχειας στην Euroleague και τόνισε πως προέχει η πρώτη θέση στο ελληνικό πρωτάθλημα κι έπειτα η Εφές και τα playoffs και της Eurolague.
Ο τεχνικός των Πειραιωτών είπε στην κάμερα της ΕΡΤ μετά την ήττα από την ΤΣΣΚΑ:
Σαν απολογισμό: «Μπορούμε να πούμε ότι μας ικανοποιεί το πλεονέκτημα έδρας, δουλέψαμε σκληρά γι' αυτό και ήταν ο δεύτερος στόχος, μετά την πρόκριση στην οκτάδα. Τους πετύχαμε και τους δύο, τα καταφέραμε και τώρα μπαίνουμε στην διαδικασία της προετοιμασίας, της συγκέντρωσης, της ηρεμίας και της δουλειάς για τις μάχες με την Εφές».
Για το τι κρατάει από την κανονική περίοδο: «Κρατάω τον χαρακτήρα της ομάδας, όλοι οι παίκτες ανταποκρίθηκαν, είχαμε πολλούς τραυματισμούς, αλλά το να παίρνεις την 3η θέση, παίζοντας με αρκετές απώλειες, είναι επιτυχία. Έχουμε ομάδα με ταυτότητα και ρόλους, έναν ηγέτη, όπως ο Σπανούλης και έναν κορμό Ελλήνων παικτών, που είναι πρωταγωνιστές εδώ και χρόνια».
Για το τελευταίο ματς με την ΤΣΣΚΑ: «Ήταν μία καλή πρόβα με την πρωταθλήτρια Ευρώπης! Εκτός από το ξεκίνημα, όπου δεχτήκαμε 17 πόντους στα πρώτα 5 λεπτά, νομίζω ισορροπήσαμε σχετικά γρήγορα το ματς, διεκδικήσαμε τη νίκη και τελικά χάσαμε στις λεπτομέρειες για ένα ριμπάουντ ή για ένα άστοχο λέι απ. Οι λεπτομέρειες, όμως, πάντα κάνουν την διαφορά».
Για τη συνέχεια: «Προέχει το ελληνικό πρωτάθλημα και η κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο και μετά η Εφές».
Για την διασταύρωση με την Εφές: «Δεν άλλαξαν τα συναισθήματά μας όταν μάθαμε τον αντίπαλό μας, γιατί απλά περιμέναμε να μάθουμε με ποιόν θα παίξουμε. Οι Τούρκοι έχουν πολύ αθλητική ομάδα που αν βρει ρυθμό, μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνη. Την ξέρουμε καλά, την έχουμε παίξει ήδη τρεις φορές και σ' αυτό το επίπεδο, δεν υπάρχει εύκολο ματς. Εκ πρώτης όψεως, μπορεί η Φενερμπαχτσέ να φαίνεται πιο δύσκολη, αλλά αν η Εφές υποτιμηθεί τότε είναι ικανή να κάνει μεγάλη ζημιά. Θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας και να έχει νόημα το πλεονέκτημα έδρας. Να έχουμε υγεία, να γυρίσουν ο Γκριν και ο Λοτζέσκι, για να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».
Για το ενδεχόμενο δύο ελληνικών ομάδων στο Final 4: «Στον αθλητισμό γίνονται κύκλοι και αυτή είναι η ομορφιά του. Πρέπει πάντα να είσαι έτοιμος για ό,τι μπορεί να σου προκύψει. Αν και οι δύο ελληνικές ομάδες πάνε στο Final 4, θα είναι μεγάλη επιτυχία για το ελληνικό μπάσκετ».
Στην συνέχεια, στη Συνέντευξη Τύπου ανέφερε:
«Ήταν ένα παιχνίδι υψηλού επιπέδου μεταξύ δύο σπουδαίων ομάδων, ένα παραδοσιακό ματς για την Euroleague. Μπήκαν καλά στο ματς και η ΤΣΣΚΑ διαθέτει παίκτες που έχουν έφεση στο σκοράρισμα. Είχαμε πρόβλημα στη συγκέντρωση αμυντικά στο παιχνίδι. Δεν αρχίσαμε καλά το ματς και τους επιτρέψαμε σε πέντε λεπτά να σκοράρουν 17 πόντους. Αυτό, ήταν πολύ σημαντικό για το παιχνίδι. Στη συνέχεια, προσπαθήσαμε να βελτιώσουμε την άμυνά μας, ειδικά στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου. Η ΤΣΣΚΑ σκόραρε πολύ πιο δύσκολα από ό,τι στην αρχή. Εμείς βάζοντας κάποια σουτ μακρινά, μειώσαμε αρχικά και μετά ισοφαρίσαμε.
Στο 81-81, χάσαμε ένα σημαντικό αμυντικό ριμπάουντ και μετά προηγήθηκαν 86-81, καθώς ήταν εύστοχοι στις βολές. Ήταν ένα καλό παιχνίδι μεταξύ δύο σπουδαίων ομάδων. Τώρα συγκεντρωνόμαστε στα play off. Η κανονική περίοδος τελείωσε μετά από 30 παιχνίδια. Θέλουμε να βάλουμε τους τραυματίες πίσω στην ομάδα. Πριν τα ματς με την Εφές, έχουμε δύο σημαντικά ματς για το ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς θέλουμε να τερματίσουμε πρώτοι στην κανονική περίοδο. Συγχαρητήρια στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και καλή τύχη».
Πηγή: gazzetta.gr

Σχόλια